Ezt megmagyarázná valaki? Elsőbbségadás, szalántai halálos baleset tárgyalása. Link és részletes kérdés alább.
A részlet amit nem értek:
"...csak azt követően fordította el a kormányt, hogy a közvetlenül az autója mögött haladó Peugeot 206, illetve az emögött érkező Volkswagen Golf is megállt.
Az ügyészség álláspontja szerint a kanyarodó Suzuki vezetője nemcsak ennek a két autónak lett volna köteles elsőbbséget adni, mielőtt lekanyarodik az útról, hanem az Audi és a Mercedes vezetőjének is."
Az Audi és a Mercedes ütközött a Suzukival.
Tehát ha én be akarok kanyarodni balra, akkor el kell engednem mindenkit aki mögöttem jön?
Azt aki már megkezdte az előzésemet azokat elengedem. (ha nem 200-al jön és észreveszem)
De azt is el kellene aki mögöttem áll és azt várja hogy kanyarodjak már be? Annak integessek, vagy mi?
Még sosem láttam ilyent és nem is így tanultam a kreszt...
Azzól most tekintsünk el hogy jön két állat 200-al és még szerencsétlen nőt hurcolják meg...

válasza:Egyrészt: a gyorshajtók közül amelyik életben maradt, őt is vádolják, de a sajtónak az nem hír, szenzáció csak abból van, ahol az "ártatlant" vádolják. Viszont még senkit sem ítéltek el, pedig az emberek így fogják fel a hírt (mert nyilván így tálalják nekik).
Amennyiben a két gyorshajtó már megkezdte az előzést, akkor ahogy mondod: el kell engedni őket. Az idézett mondat pedig elég balesetveszélyes helyzetet tár elém: balra kanyarodáshoz megáll??? Úgy, hogy szemből nyilván nem jöttek, ha a két gyorshajtó bele tudott menni. És csak megállás után indult el, vagy mi? Ilyen embert nem engednék vezetni... mondjuk ellent mond annak, hogy kb 30km/h sebességgel kanyarodott a hölgy, a Suzival meg nem gyorsít fel 30-ra álló helyzetből egy kanyarodás közben.
De ettől függetlenül: ha a két gyorshajtó a sebességhatárokat betartva közlekedik, akkor nyilván nem történik meg a baleset. De 200km/h az több, mint 50 méter másodpercenként. Valószínűleg bármelyikünk bekanyarodott volna amúgy, ebben ne legyünk álszentek. Illetve általában 50% sebességtúllépés fölött már megtévesztő sebességről is beszélhetünk, amikor az elsőbbség nem megadását nem/kevésbé lehet számonkérni. Pár éve volt a Balaton-felvidéken egy nagyon hasonló eset (ott szemből jött a gyorshajtó, 150+ sebességgel. Ott megosztott felelősséget állapítottak meg, a gyorshajtó letöltendőt kapott, a bekanyarodót felmentették. Szóval ha kicsit átgondoljátok, akkor rájöttök, hogy ti most hasonló rage állapotban vagytok, mint vélhetően a két gyorshajtó volt. Ne tegyétek. Nem tesz jót, mint ahogyan a példa is mutatja.
További kérdések:
Férfi vagyok, 187 cm magas, 110 kiló, 36 éves.
Mai napig gondot okoz a jobbra sávváltás, mert nehezebben tudom megbecsülni a távolságot/helyet.Minap észrevettem egy érdekes jelenséget.A kékben pompázó kukát (szimbolizálva a mellettem lévő sávban haladó autó elejét) se a jobb tükörből, se a holttérből nem láttam: ...
Több helyen ellentmondásos információkat, cikkeket, közútkezelői válaszokat olvastam. A szituáció: külterületen haladsz a település felé, nincs sebesség korlátozás. Egyszer csak a település előtt úgy 4-500 méterre van egy 70-es tábla. Oké, innentől max 70. Majd jön...
Jogsimat régen elvették úgyhogy vennem kell néhány órát.
Ha már egyszer úgy is szét kell néznie jön e gyaloggalopp, akkor nyugodtan megvárhatja míg a biciklis elmegy. Nem arról beszélek amikor átszáguld valaki a zebrán. Ha nem lenne bunkó fszparaszt, mindenkinek könnyebb lenne. Az autós is hamarabb tud indulni, mivel nem...
Ráadásul olyan járdán, ahol _engedélyezve_ van a kerékpáros, így a kis teljesítményű rolleres közlekedés is? Tegnap jól elém lépett egy ipse, fékezni a rollerrel nem volt időm, így hogy ne a gyalogosnak menjek neki félrerántottam, az oszlopnak csattantam, a Lime is...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!