Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan tudjam, hogy válthatok...

Hogyan tudjam, hogy válthatok e sávot jobbra, ha se a tükörből, se a holttérből nem látszik?

Figyelt kérdés

Mai napig gondot okoz a jobbra sávváltás, mert nehezebben tudom megbecsülni a távolságot/helyet.

Minap észrevettem egy érdekes jelenséget.

A kékben pompázó kukát (szimbolizálva a mellettem lévő sávban haladó autó elejét) se a jobb tükörből, se a holttérből nem láttam:

[link]

[link]

A kuka pozíciója az autóhoz képest (próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között):

[link]

Ez pedig a kuka perspektívájából (ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság nagy városi fogalomban):

[link]

Na már most, ha én ebben a pozícióban nem látok egy ekkora objektumot, mondjuk azt, hogy egy autó elejét, akkor mégis hogyan tudnék biztonságosan sávot váltani jobbra?

júl. 3. 17:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
0%

"próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között"

"ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság"

Hát meg a f*szom, az a reális távolság. Ez ránézésre egy méter, talán másfél. Ha szerinted ez egy elfogadható követési távolság, akkor tépd szét a jogsidat és vegyél egy biciklit, de nagyon gyorsan.

júl. 3. 17:29
 2/28 anonim ***** válasza:
62%
Sehogy. Sajnos ez kivédhetetlen. Én is ütöttem el úgy robogóst, hogy pont úgy jött én meg úgy olyan szögben és sebességben kanyarodtam, hogy az "A" oszlop végig kitakarta teljesen.
júl. 3. 17:36
 3/28 anonim ***** válasza:
94%
Szarul van beállítva a tükröd. A tükör képének kb. harmadában csak a kocsid oldalát látod. Állítsd kintebb, hogy a kocsid oldala épp csak a kép szélén legyen. Plusz ha előredőlnél, akkor máris jobban belátnád a kocsi melletti területet.
júl. 3. 18:01
 4/28 anonim ***** válasza:
93%
Feltalálták az irányjelzőt (indexet) először azt kell kitenni, nemcsak berántani a kormányt. Így van ideje a másik félnek is cselekedni. Ez el is döntheti a vitát egy perben.
júl. 3. 18:33
 5/28 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon sokféle kiegészítő holttér-tükör van, nem is drágák.
júl. 3. 19:31
 6/28 anonim ***** válasza:

Amit nem látsz tükörből és a holttérben sincs az nincs is ott.

Ebből a kettőből látni szinte biztos

júl. 3. 20:28
 7/28 Koplárovics Béci ***** válasza:
70%
Ezt úgy tudod kivédeni, hogy együtt élsz a forgalommal. Azaz nem csak akkor nézel körül, amikor már váltanád a sávot, hanem folyamatosan tudd, hogy mi történik körülötted. Van 3 tükröd, használd ki. Ne csak mereven előre bambulj. Így pontosan fogod tudni, hogy ki, mikor, milyen gyorsan közelít bármelyik másik sávban, vagy akár mögötted.
júl. 3. 20:42
 8/28 anonim ***** válasza:
23%
Ha nagy csattanást hallasz, megpördül és átfordul párszor a kocsid a tengelye körül és villogó kék és piros fények közepette térsz magadhoz: akkor egyértelmű hogy nem válthattál volna..
júl. 3. 20:50
 9/28 anonim ***** válasza:
21%

7 "Van 3 tükröd" -- igen van egy a ridikülömben, egy a lehajtható napellenzőn és egy a kesztűtartóban. 😁

Melyiket vegyem elő? 😁😁😁

júl. 3. 21:06
 10/28 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy autó szerencsére nagyobb, mint egy kuka. Továbbá nekem nem úgy tűnik, hogy az 1. kép a sofőrülésből készült volna, sokkal inkább az anyósülésről, és onnan kevesebbet látni egy jól beállított tükör esetén.
júl. 3. 23:51
1 2 3

További kérdések:

Jogsimat szeretném megszüntetni,milyen lehetőség van erre?

Jogsimat szeretném megszüntetni,milyen lehetőség van rá?

A jogosítványhoz kötött roller mit oldana meg?

A megértésem szerint a roller nem azért veszélyes, mert közlekedni nem tudnak vele, hanem azért, mert a fizikájánál fogva nem lehet vele úgy közlekedni, hogy a baleset kivédhető legyen.Ezzel kapcsolatban Härtlein Károly tartott egy nagyon jó előadást: Tegyük fel, hogy...

Miért csinálnak furcsa dolgokat egyesek az utakon?

Például valaki alig várja, hogy megelőzzön, meg is teszi, majd az első utcánál, ami pár méter, lekanyarodik. Mi értelme? Vagy megelőz, de az előttem lévőt már nem, pedig lenne rá lehetőség, ugyanúgy vonatozunk tovább, 1 hellyel lett előrébb. Szlalomozik lakott...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!