Hogyan tudjam, hogy válthatok e sávot jobbra, ha se a tükörből, se a holttérből nem látszik?
Mai napig gondot okoz a jobbra sávváltás, mert nehezebben tudom megbecsülni a távolságot/helyet.
Minap észrevettem egy érdekes jelenséget.
A kékben pompázó kukát (szimbolizálva a mellettem lévő sávban haladó autó elejét) se a jobb tükörből, se a holttérből nem láttam:
A kuka pozíciója az autóhoz képest (próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között):
Ez pedig a kuka perspektívájából (ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság nagy városi fogalomban):
Na már most, ha én ebben a pozícióban nem látok egy ekkora objektumot, mondjuk azt, hogy egy autó elejét, akkor mégis hogyan tudnék biztonságosan sávot váltani jobbra?

válasza:"próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között"
"ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság"
Hát meg a f*szom, az a reális távolság. Ez ránézésre egy méter, talán másfél. Ha szerinted ez egy elfogadható követési távolság, akkor tépd szét a jogsidat és vegyél egy biciklit, de nagyon gyorsan.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Amit nem látsz tükörből és a holttérben sincs az nincs is ott.
Ebből a kettőből látni szinte biztos

válasza:

válasza:

válasza:7 "Van 3 tükröd" -- igen van egy a ridikülömben, egy a lehajtható napellenzőn és egy a kesztűtartóban. 😁
Melyiket vegyem elő? 😁😁😁

válasza:További kérdések:
Férfi vagyok, 187 cm magas, 110 kiló, 36 éves.
Több helyen ellentmondásos információkat, cikkeket, közútkezelői válaszokat olvastam. A szituáció: külterületen haladsz a település felé, nincs sebesség korlátozás. Egyszer csak a település előtt úgy 4-500 méterre van egy 70-es tábla. Oké, innentől max 70. Majd jön...
Jogsimat régen elvették úgyhogy vennem kell néhány órát.
Ha már egyszer úgy is szét kell néznie jön e gyaloggalopp, akkor nyugodtan megvárhatja míg a biciklis elmegy. Nem arról beszélek amikor átszáguld valaki a zebrán. Ha nem lenne bunkó fszparaszt, mindenkinek könnyebb lenne. Az autós is hamarabb tud indulni, mivel nem...
Ráadásul olyan járdán, ahol _engedélyezve_ van a kerékpáros, így a kis teljesítményű rolleres közlekedés is? Tegnap jól elém lépett egy ipse, fékezni a rollerrel nem volt időm, így hogy ne a gyalogosnak menjek neki félrerántottam, az oszlopnak csattantam, a Lime is...
Javaslazom lenne az úthálózatok megóvása !!! Mégpedig a kamion forgalom leállítása ebben a hőségben,este 22-tól közlekedhet 06 óráig !!! Az utak felforrósodnak a nagy súju jármüvek pedig szétnyomják a megolvatt azfaltot !!! Nyomvályuk alakulnak ki tönkremennek az alsórendü, főútak,autópályák
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!