Hogyan tudjam, hogy válthatok e sávot jobbra, ha se a tükörből, se a holttérből nem látszik?
Mai napig gondot okoz a jobbra sávváltás, mert nehezebben tudom megbecsülni a távolságot/helyet.
Minap észrevettem egy érdekes jelenséget.
A kékben pompázó kukát (szimbolizálva a mellettem lévő sávban haladó autó elejét) se a jobb tükörből, se a holttérből nem láttam:
A kuka pozíciója az autóhoz képest (próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között):
Ez pedig a kuka perspektívájából (ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság nagy városi fogalomban):
Na már most, ha én ebben a pozícióban nem látok egy ekkora objektumot, mondjuk azt, hogy egy autó elejét, akkor mégis hogyan tudnék biztonságosan sávot váltani jobbra?

válasza:"próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között"
"ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság"
Hát meg a f*szom, az a reális távolság. Ez ránézésre egy méter, talán másfél. Ha szerinted ez egy elfogadható követési távolság, akkor tépd szét a jogsidat és vegyél egy biciklit, de nagyon gyorsan.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Amit nem látsz tükörből és a holttérben sincs az nincs is ott.
Ebből a kettőből látni szinte biztos

válasza:

válasza:

válasza:7 "Van 3 tükröd" -- igen van egy a ridikülömben, egy a lehajtható napellenzőn és egy a kesztűtartóban. 😁
Melyiket vegyem elő? 😁😁😁

válasza:További kérdések:
Jogsimat szeretném megszüntetni,milyen lehetőség van rá?
A megértésem szerint a roller nem azért veszélyes, mert közlekedni nem tudnak vele, hanem azért, mert a fizikájánál fogva nem lehet vele úgy közlekedni, hogy a baleset kivédhető legyen.Ezzel kapcsolatban Härtlein Károly tartott egy nagyon jó előadást: Tegyük fel, hogy...
Például valaki alig várja, hogy megelőzzön, meg is teszi, majd az első utcánál, ami pár méter, lekanyarodik. Mi értelme? Vagy megelőz, de az előttem lévőt már nem, pedig lenne rá lehetőség, ugyanúgy vonatozunk tovább, 1 hellyel lett előrébb. Szlalomozik lakott...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!