Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan tudjam, hogy válthatok...

Hogyan tudjam, hogy válthatok e sávot jobbra, ha se a tükörből, se a holttérből nem látszik?

Figyelt kérdés

Mai napig gondot okoz a jobbra sávváltás, mert nehezebben tudom megbecsülni a távolságot/helyet.

Minap észrevettem egy érdekes jelenséget.

A kékben pompázó kukát (szimbolizálva a mellettem lévő sávban haladó autó elejét) se a jobb tükörből, se a holttérből nem láttam:

[link]

[link]

A kuka pozíciója az autóhoz képest (próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között):

[link]

Ez pedig a kuka perspektívájából (ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság nagy városi fogalomban):

[link]

Na már most, ha én ebben a pozícióban nem látok egy ekkora objektumot, mondjuk azt, hogy egy autó elejét, akkor mégis hogyan tudnék biztonságosan sávot váltani jobbra?

tegnapelőtt 17:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

"próbáltam szemléltetni egy reális távolságot a két sávban haladó autó között"

"ami azt gondolom egy teljesen reális sávváltási távolság"

Hát meg a f*szom, az a reális távolság. Ez ránézésre egy méter, talán másfél. Ha szerinted ez egy elfogadható követési távolság, akkor tépd szét a jogsidat és vegyél egy biciklit, de nagyon gyorsan.

tegnapelőtt 17:29
 2/16 anonim ***** válasza:
67%
Sehogy. Sajnos ez kivédhetetlen. Én is ütöttem el úgy robogóst, hogy pont úgy jött én meg úgy olyan szögben és sebességben kanyarodtam, hogy az "A" oszlop végig kitakarta teljesen.
tegnapelőtt 17:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szarul van beállítva a tükröd. A tükör képének kb. harmadában csak a kocsid oldalát látod. Állítsd kintebb, hogy a kocsid oldala épp csak a kép szélén legyen. Plusz ha előredőlnél, akkor máris jobban belátnád a kocsi melletti területet.
tegnapelőtt 18:01
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Feltalálták az irányjelzőt (indexet) először azt kell kitenni, nemcsak berántani a kormányt. Így van ideje a másik félnek is cselekedni. Ez el is döntheti a vitát egy perben.
tegnapelőtt 18:33
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon sokféle kiegészítő holttér-tükör van, nem is drágák.
tegnapelőtt 19:31
 6/16 anonim ***** válasza:

Amit nem látsz tükörből és a holttérben sincs az nincs is ott.

Ebből a kettőből látni szinte biztos

tegnapelőtt 20:28
 7/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
77%
Ezt úgy tudod kivédeni, hogy együtt élsz a forgalommal. Azaz nem csak akkor nézel körül, amikor már váltanád a sávot, hanem folyamatosan tudd, hogy mi történik körülötted. Van 3 tükröd, használd ki. Ne csak mereven előre bambulj. Így pontosan fogod tudni, hogy ki, mikor, milyen gyorsan közelít bármelyik másik sávban, vagy akár mögötted.
tegnapelőtt 20:42
 8/16 anonim ***** válasza:
34%
Ha nagy csattanást hallasz, megpördül és átfordul párszor a kocsid a tengelye körül és villogó kék és piros fények közepette térsz magadhoz: akkor egyértelmű hogy nem válthattál volna..
tegnapelőtt 20:50
 9/16 anonim ***** válasza:
31%

7 "Van 3 tükröd" -- igen van egy a ridikülömben, egy a lehajtható napellenzőn és egy a kesztűtartóban. 😁

Melyiket vegyem elő? 😁😁😁

tegnapelőtt 21:06
 10/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy autó szerencsére nagyobb, mint egy kuka. Továbbá nekem nem úgy tűnik, hogy az 1. kép a sofőrülésből készült volna, sokkal inkább az anyósülésről, és onnan kevesebbet látni egy jól beállított tükör esetén.
tegnapelőtt 23:51
1 2

További kérdések:

Ha 19:36-kor ittam 3 deci sört, akkor mikor vezethetek?

Férfi vagyok, 187 cm magas, 110 kiló, 36 éves.

Mi az igazság? Sebességkorlatozó tábla vs településjelző tábla.

Több helyen ellentmondásos információkat, cikkeket, közútkezelői válaszokat olvastam. A szituáció: külterületen haladsz a település felé, nincs sebesség korlátozás. Egyszer csak a település előtt úgy 4-500 méterre van egy 70-es tábla. Oké, innentől max 70. Majd jön...

Mennyibe kerül most egy óra vezetés,Budapesten utánképzésben?

Jogsimat régen elvették úgyhogy vennem kell néhány órát.

Ha kanyarodik egy autós jobbra, mellette zöld a gyalogos zöld és én át szeretnék gurulni kerékpárral, miért fáj elengedni?

Ha már egyszer úgy is szét kell néznie jön e gyaloggalopp, akkor nyugodtan megvárhatja míg a biciklis elmegy. Nem arról beszélek amikor átszáguld valaki a zebrán. Ha nem lenne bunkó fszparaszt, mindenkinek könnyebb lenne. Az autós is hamarabb tud indulni, mivel nem...

Gyalogosok, miért kell bedugott füllel, kiszámíthatatlanul közlekedni?

Ráadásul olyan járdán, ahol _engedélyezve_ van a kerékpáros, így a kis teljesítményű rolleres közlekedés is? Tegnap jól elém lépett egy ipse, fékezni a rollerrel nem volt időm, így hogy ne a gyalogosnak menjek neki félrerántottam, az oszlopnak csattantam, a Lime is...

Az úthálózatok megóvása mégpedig a kamion forgalom leállítása ebben a hőségben?

Javaslazom lenne az úthálózatok megóvása !!! Mégpedig a kamion forgalom leállítása ebben a hőségben,este 22-tól közlekedhet 06 óráig !!! Az utak felforrósodnak a nagy súju jármüvek pedig szétnyomják a megolvatt azfaltot !!! Nyomvályuk alakulnak ki tönkremennek az alsórendü, főútak,autópályák

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!