Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biológia! Az ember vérkeringés...

Biológia! Az ember vérkeringése? (Pár kérdés)

Figyelt kérdés

-Hogyan épül fel a keringési rendszer?

-Miért hatékonyabb a két keringési kör,mint az egy?

-Számítsuk ki,hogy körülbelül hány húzódik össze a szív 70 év alatt?

-Mennyi idő alatt jut el a vér kétszer ugyanarra a pontra?(Mennyi ideig tart egy keringési kör?)

-A szén-dioxid dús vért szokták vénás vérnek is nevezni.Melyik artérián áramlik a vénás vér?

-A magasvérnyomás-betegség hatására a szövetek sejt közötti folyadékának mennyisége megnő(különösen az alsó lábszáron,a bokánál lesz feltűnő).Mi lehet ennek a magyarázata?

-A vízhajtó tabletták olyan anyagok,amelyek ozmotikusan aktívak, és az érből nehezen lépnek ki.Hogyan magyarázhatjuk a szövetek sejt közötti folyadékát csökkentő hatásukat?

2011. jan. 23. 13:14
 1/2 anonim ***** válasza:
A tankönyved mit ír ezekről?
2011. jan. 23. 13:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Suliban hagytam a könyvem,mert előző héten hiányoztam...:\

Csak füzet vázlatom van az pedig nem teljesen pontos...

2011. jan. 23. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Általános orvosi és az emelt szintű biológia és kémia érettségivel kapcs. Pár kérdés?

Sziasztok! Az orvosi felé kacsingatok, 2013-ban érettségizem, utána pesti egyetemen szeretnék továbbtanulni. Szlovákiai magyar vagyok, lenne pár kérdésem a magyarországi érettségivel kapcsolatosan. Ugye az általános orvosi felvételi követelményei legalább egy...

Orvosira miből készüljek fel (emelt szint biológia+kémia), ti miből készültetek/készültök fel? (+pár kérdés)

És mikor kezdtétek a felkészülést? (Hány hónappal az érettségi előtt?) Jártatok magántanárhoz? Tagozatosak/faktosak voltatok? Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat!:)

Pár biológia kérdés. Segítenél?

Miért gyakoribb a férfiak esetében a: hemofília, miofília és daltonizmus? Kell-e a fiatal kismamának minden lehetséges tesztet elvégezni annak érdekében, hogy kiderüljön egészséges-e a magzata géntartománya? Indokoltabb-e idős kismamák esetében a teljes kivizsgálás? Indokoljatok is pls

7. osztályos biológia. Kérdés lennt?

Hány évszakot különböztetünk meg a(z): -esőerdőben(trópusi éghajlati övezet,egyenlítő környéke) -sivatagban(ráktérítő,baktérítő környéke,trópusi é.övezet)

Biológia & Kémia érettségivel kapcsolatos kérdés. Help?

Tapasztaltabb, hozzá értő emberektől kérdezem, hogy Biológiából(emelt) és Kémiából melyik könyveket ajánlják ha érettségizni szeretnék belőlük? Olvasgattam már pár helyen és találtam nagyon jó tippeket és könyveket, de még mindig dilemmába vagyok mit vegyek, jobban...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!