Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit lehet csinálni?...

Ilyenkor mit lehet csinálni? Ti hogyan tudtátok megoldani ezt?

Figyelt kérdés
A probléma az, hogy pécsi létemre Pestre szeretnék egyetemre menni (orvosi!), mert nem szeretek a szüleimmel együtt élni. Viszont nem engedik, hogy máshova járjak egyetemre. Közölték, hogy az sokkal drágább, minimum 100 ezer forint per hó, meg mit tudom én és egyszerűen nem engedik. Én nem akarok velük még 6-7 évet egy házban tölteni, mert őszinte leszek, ki nem állhatom őket. Ezt hogyan lehetne megoldani? Mennyibe kerülne Pesten az élet?
2011. júl. 17. 11:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Orvosi mellett dolgozni?

Te sem orvosira jársz hallod...

2011. júl. 17. 11:36
 12/27 anonim ***** válasza:

11:31-es vagyok

Azért lássuk be, elég nagy luxus és önzőség tőlünk (hiába van elegünk a szüleinkből) hogy pusztán mert nem tetszik itthon, el akarunk menni. A megoldás az, hogy a sarkadra állsz, és nem hagyod magad. Nekem is írtó szar lenne itthon, mert tényleg az agyamra mennek, de aztán belegondoltam hogy mennyi mindent tettek már értem. És lehet, hogy pár év múlva össze tudnál költözni valakivel.

Valaki írta, hogy menjen el dolgozni: orvosi mellett nem lehet dolgozni, még enni sincs időd néha.

2011. júl. 17. 11:36
 13/27 anonim ***** válasza:
diákmeló meg semmire se elég...:S
2011. júl. 17. 11:38
 14/27 tetro ***** válasza:
44%
nem, én tényleg nem orvosira járok. jogra jártam, meg közgázra. meg újságírónak, meg fotósnak tanultam. nagyjából párhuzamosan. most meg kommunikációra járok. de az egész mellett végig magamat tartottam el. aki nem tud a saját lábára állni az ne picsogjon, hanem maradjon szépen a seggén.
2011. júl. 17. 11:39
 15/27 anonim ***** válasza:

mellesleg az orvosi önmagában se olcsó

méág ha Pécsen maradsz akkor se..:S

2011. júl. 17. 11:40
 16/27 anonim ***** válasza:

Mert néhány helyen LEHETETLEN suli mellett dolgozni. Egyrészt én műszakis vagyok, de többnyire mindennap reggel 8-tól este 6-ig suliban vagyok. Előző félévben megpróbáltam emellé két órás műszakokat vállalni, este 8-ig suli után, illetve péntek délután és szombat egész nap. Kb 20 ezer forintot kaptam havonta pluszba ennyi melóért, persze sokkal megterhelőbb éreztem így, mint amennyit fizetnek érte, hiszen utána még ha hazamegy az ember le kell ülni tanulni, rajzolni, bármit. A harmadik hét után idegroncs voltam, nem volt időm semmire, fáradt voltam, a jegyeim is romlottak. Nekem ennyit nem ért meg az a 20 ezer forint, előbb megtérül ösztöndíjban mint ezzel. Következő félévben egészen biztosan nem vállalnám ezt be mégegyszer. Inkább tanulok jól és jöjjön az ösztöndíj, azzal sokkal sokkal jobban járok!

Ha a szüleim nem lennének nem tudom mit csinálnék. Valószínűleg diákhitel, de Pesten még azzal sem biztos hogy sokra megy az ember, ha nem kap kollégiumot.

Ha már ennyire menni akarsz, miért nem választasz egy másik vidéki várost? Mondjuk Szegedet. Ott talán egy 10-essel olcsóbban megúszod a dolgokat, bár ez sem garancia.

Mindent összevetve szerintem igaza van a szüleidnek. Ha helyben is van orvos képzés, mégpedig nem is rossz, akkor minek mennél ilyen messzire, pláne ha nem is tudnák ezt finanszírozni neked? Sok családnak 40-50 ezer forintot is nehéz kispórolni egy gyerekre havonta, arról ne is beszéljünk, hogy mi van ha több egyetemista gyerek is van a családban. Inkább maradj otthon, tanulj jól, hogy ösztöndíjat kapj és költözz be koleszba, vagy költözz össze pár csoporttárssal albérletbe, így a költségek megoszlanak, te pedig az ösztöndíjadból fenn tudod tartani magad talán... (bár fogalmam sincs orvosin milyen ösztöndíj jár)

2011. júl. 17. 11:46
 17/27 anonim ***** válasza:
11:39 minden elismerésem a tied, és egyetértek veled abban hogy ne picsogjon, de attól még nem fog tudni dolgozni mellette, mert orvosi mellett NEM lehet dolgozni! Úgyhogy ez a megoldás nála nem játszik.
2011. júl. 17. 11:48
 18/27 tetro ***** válasza:

akkor sajnos marad a kegyetlen valóság. nem orvosira kell menni, vagy el kell viselni a saját szüleit. végül is erről is szól az egyetemen nem? felnőtté válás :D és ez az első lecke, az álmok nem mindig vannak teljes szinkronban a valósággal.

egyébként ez bennem is az elejében kérdéseket ébresztett, hogy most akkor tanuljak rosszul, vagy éhen haljak... aztán az lett a módszer, hogy azokkal a tárgyakkal, amikből lehetetlen bukni, egyáltalán nem is törődtem. így azért leszűkült a tanulni való rendesen. aztán meg rájöttem, ha éjjel-nappal tanulnék akkor se tudnék összeszedni 40-80ezer forintot, amit munkával meg egy nap alatt. így inkább meló, és hármas-négyes átlag. persze orvosira sosem jártam, és igen, ott valószínűleg egyáltalán nincs idő másra. akkor meg előbb pénzt kell gyűjteni, aztán két-három év múlva felvételizni.

2011. júl. 17. 11:54
 19/27 anonim ***** válasza:
és mi lenne, ha pécsett maradnál, viszont szép lassan elköltöznél a szüleidtől? mmint saját lakásba, valamennyire biztosan tudnak ebben támogatni (olcsóbb mint pest, + mmondhatod hogy saját urad akarsz végre lenni, és nem 25-26 évesen csak lábra állni.)
2011. júl. 17. 12:01
 20/27 A kérdező kommentje:
szívesen elköltöznék én Pécsre is, de azt végképp nem támogatnák. van félretett pénzem, direkt azért, hogyha jön az egyetem ne a nulláról kelljen indulni, de mondjuk az pont arra elég ,hogy a könyveket meg hasonlókat kifizethessem. annyi lehetőségem lenne még, hogy bnőmhöz költözök, mert neki van ott lakása és már fel is ajánlotta, mert amúgy keres egy albérlőt maga mellé, de ha már egy ismerőse lenne az még jobban is járna. Viszont szüleim így sem engedik, mert mindenképpen jobban járok itthon. Szegedben is gondolkodtam már, de az megint nem tetszett nekik. Igazából mind1 mit mondok, semmi nem tetszik nekik. Eredetileg állatorvosira szerettem volna menni, de mivel az is Pesten van ezért nem játszik. Nem tudom, hogyan győzhetném meg őket mégis, hogy had menjek oda.
2011. júl. 17. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!