Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek hogy sikerült ma az...

Kinek hogy sikerült ma az emelt biológia érettségi?

Figyelt kérdés
Ti kb. hány százalékra számítotok? Mi ment jól és rosszul?

2014. máj. 14. 12:53
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
Nekem kb 74 pontom van plusz/minusz 1-2, szóval eléggé el vagyok keseredve:/ Egyébként ÁOK-ra jelentkeztem, de kétlem, hogy sikerulni fog, mivel a kémiám még ennél is rosszabb lett:(
2014. máj. 15. 21:08
 22/52 anonim ***** válasza:

Bioszom 80% körül lesz, kémiám az fogalmam sincs, mindent kiszámoltam :D De mindegy is, csak meg ne bukjak :)

Gyógyszerésznek készülök (még valaki innen??) :D

2014. máj. 15. 21:31
 23/52 anonim ***** válasza:

20-asnak!

Igen, igazad van, köszi. :) Anyum biosztanár, tőle megkérdeztem mikor hazajött, ő is megerősítette hogy az XY volt. De a Barr-testre ráhibáztam, úgyhogy ott nem is fogok fellebbezni :D csak a birkás érdekel még...

2014. máj. 15. 21:51
 24/52 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én kicsit csalódtam az idei biosz írásbeliben (és magamban is :/ ). A vesés számolást totál elrontottam, hála a figyelmetlenségemnek. Az etológiástól is agyfaszt kaptam, na meg a birkástól ááá... :D Kb 82-84%-os eredményre számítok. Mindez csak azért bosszant, mert a régebbi feladatsorokat lazán megírtam 90 fölé. Remélem a szóbelin jól fogok szerepelni. További sok sikert kívánok Nektek is!
2014. máj. 16. 08:12
 25/52 A kérdező kommentje:
Nekem is nehéznek tűnt a biosz, de a kémia sem volt egyszerű. Szerintetek hogy alakulnak majd a ponthatárok az idén ÁOK-n ?
2014. máj. 16. 08:55
 26/52 anonim ***** válasza:

24-es vagyok.

Ha mindenkinek nehéz volt,akkor úgyis le fogják vinni a pontokat. Ha mégsem így lesz, akkor sem kell csüggedni. Van lehetőség javító érettségit írni és hidd el, hogy sokan csak többszöri próbálkozásra jutottak be orvosira. :)

2014. máj. 16. 09:10
 27/52 anonim ***** válasza:
A ponthatárokat sohesem lehet előre megbecsülni. Tavaly az egy darab kémiatanárnőmet leszámítva senki sem hitte, hogy 400 alá megy vidéken, erre jóval lement az alá. Ahhoz, hogy lehessen tippelni, ismerni kellene a végleges érettségi eredmények statisztikáját és a jelentkező számát. Ez idén több, mint tavaly. Az én személyes véleményem egy 10-20 pont körüli emelkedés, de lehet, hogy visszaugrik a korábbi évek szintjére, az is lehet, hogy leesik még jobban...Ti itt mind elég jó írásbeliket emlegettek, még a 70% is annak számít, pláne, hogy egy nagyon jó szóbelivel felhúzható 80 közelébe is, de nem hinném, hogy az átlagteljesítmény ilyen jó lenne.
2014. máj. 16. 14:17
 28/52 anonim ***** válasza:

Én 462 felvételi pontot számoltam (előzetes érettségi-becslések és a felvi.hu kalkulátora alapján). 450 felett már biztosra vehetem a felvételt orvosira, ugye? Csak nem ugrik ekkorát a ponthatár...

Az egy dolog, hogy a bioszt milyen jól megírták sokan, de ugye az évvégi jegyek és a többi érettségi eredmény is számít.

2014. máj. 16. 15:13
 29/52 anonim ***** válasza:
64%

28.: Menj a francba a 462 pontoddal! :D

Bocsi, csak nem bírom, ha valaki jobb nálam. Ne oda jelentkezz, ahova én, és akkor jóban leszünk! :)

460 pont? Az durva. Ahhoz mindenből kb. 90% kell, és ugye két tárgy emelt szinten. Biológia még rendben, de a másik neked kémia vagy fizika? A kémia nehéz volt, jó biztos csak nekem, de 90% akkor is túlzás, nem? Vagy csak nekem az? Vagy rajtam kívül akkor mindenki okosabb? :D

Szóval le a kalappal előtted, ha tényleg sikerül összehozni ennyi pontot, de nem olyan egyszerű 100%-osra felelni szerintem. Remélem. Mármint azt, hogy másnak tényleg nem egyszerű. De nekem az. Mert én tanultam. Sokat.

És a francba is, hogy írhatsz te mindenből 90%-ot, ha én nem tudok! :)

2014. máj. 16. 15:34
 30/52 anonim ***** válasza:

29-es:

Légyszi, ne robbanj fel ezért XDD csak magadnak ártasz vele, az egészségedet teszed tönkre... ha orvosnak készülsz, ezt ne csináld szerintem ;) nyugi, téged is fel fognak venni :D Nekünk az a feladatunk, hogy példát mutassunk a társadalom többi részének egészségben és okosságban, és persze a legfontosabb a gyógyítás :D

Én nem tudom, te hova jelentkezel, de én csak 1 helyre jelentkeztem, SE ÁOK ONA képzésre. És úgy jött ki ennyi pont, hogy tanulmányban 4,9-es átlagú voltam, a javítókulcs alapján (ahogy én számoltam) a matek 86, a magyar 93, a töri 93, a német 90% lett. Ősszel a kémiát már megcsináltam 86%-kal, a biosz 84 pontos lett...

Tanulmányi pont (max. 200 pont)

Középiskolai eredményből 97

Érettségi átlagból 90

Összesen: 187

Érettségi pont (max. 200 pont)

biológia 89

kémia 86

Összesen: 175

Többletpont (max. 100 pont)

Emelt szintű érettségi

biológia 50

kémia 50

Összesen: 100

------------------------> 187 + 175 + 100 = 462

2014. máj. 16. 15:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!