Hogyan kell számolni az érettségi %-okat?
Hát nem...
A pontokkal kell számolni.
Összeadod az írásbeli meg a szóbeli pontját, és kiszámolod, hogy az a max (150) pontnak hány %-a.
Jelen esetben egy 30%-os írásbeli (mivel az írásbeli rész 90 pontos) 27 pont. Ehhez jön a max. 60 pont a szóbelire.
Ez összesen 87 pont.
87 pedig a 150-nek csak 58%-a.....
Azt csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy ha az írásbelin 30%-ot sikerült összeszedned, nem túl sok az esélye, hogy szóbelin max pontot kapsz...
Első vagyok.
2-es!
Szerintem félreértetted mit szeretett volna a Kérdező. Ő a 60%-os írásbeliből 30%-ot ér el(tehát az írásbeli az egész érettségi 60%-át teszi ki, de ő az egésznek a 30%-át éri el), akkor nem az összpontszám 30%-át éri el, hanem az írásbeli felét, vagyis 50%-ot. Ez 45 pont.
Maxos szóbelivel(60 pont) megszerzi a 40%-ot.
Tehát ez összesen 105 pont, ami pont 70%, amit megkapunk, ha összeadjuk a százalékokat is.
Tényleg félreérthető a dolog, én spec így értettem.
Hát ha úgy értette, akkor igen csak kicsavarta....
Mindenesetre úgy van, ahogy írtam. A PONTSZÁMOT kell összeadni, és kiszámolni, hogy a 150 pontnak hány %-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!