Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a különbség a trigonális...

Mi a különbség a trigonális planáris és a síkháromszög között?

Figyelt kérdés
Egy kicsit összezavarodtam.

2020. dec. 7. 23:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Másik megnevezés.
2020. dec. 8. 00:32
 2/2 anonim válasza:

Nem hinnèm, hogy mèg szüksèg van a válaszra de azèrt le írom.

De van különbsèg ès az hogy a sík háromszögben a központi atomnak nincsenek nem kötő elektronpárjai így mind a három másik kötèsben lèvő atom boldogan elvannak 120°os kötèsszöggel. De a trigonális planárisnál van egy nem kötő elektronpár, aminek sokkal nagyobb hely kell, mert csak egy atommag vonzó hatása alatt áll az a kèt nem kötő, így a többi kötèsben lèvő atomot leszorítja ès kisebb lesz a kötèsszög. Lásd BF3 ami síkháromszög ès NH3 ami trigonális planáris.

2025. júl. 16. 19:46

További kérdések:

Miről csináljak ppt-t?

Ez a feladat infón

SOS. Elakadtam a fizika háziban néhány definícióval. A megjegyzésekbe írtam őket. Az a feladat, hogy két definíció közül ki kell választani melyik a...

"A csúszási súrlódási erő iránya megegyezik a két érintkező test egymáshoz viszonyított sebességének irányával". vagy a "A csúszási súrlódási erő iránya mindig ellentétes a testek egymáshoz viszonyított sebességével (a relatív elmozdulás irányával), hiszen a súrlódás...

Vajon mi lehet a megoldás?

Ez nem valós iskolai házi feladat, sokkal inkább ez ilyen itteni házi feladat. Elkezdtem rajta gondolkodni, hogy a kérdés csak a körpályát érinti, vagy a teljes körön belül érdekli a kérdezőt a válasz? Nekem utóbbi lenne a logikus, bár biztos vannak tőlem...

A mágneses erő és a gravitáció, Einstein térgörbületi hipotézisének magyarázata?

Mágneses erő és agravitáció Dolgozatot kell írja a mágnes erőről és a gravitációról. Elolvastam ezekről a témákról számos értekezést, de minél többet olvastam annál jobban összezavarodtam. Minden jó és szép emiket ezekről a jelenségekről leírnak, de kezdjük a...

Sűrgősen kéne! Ábel a rengetegben hány fejezet?

A válaszokat előre is köszönöm (aki csak annyit tud írni hogy "olvasd el" az inkább ne is válaszoljon)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!