S. O. s.! Hétfőre kell, és a matektanárom ki fog nyírni. Ha csak egy ollónk (semmi mást nem használhatunk) van hogyan vágjunk egy négyzetalakú vászondarabból szintén négyzetalakú, de pont fele akkora darabot?

válasza:félbehajtod a vászont hosszában, aztán keresztben, és kivágod.
pont feleakkora lesz.

válasza:Szerintem az előző az pont a negyede lesz. Szerintem úgy jön ki a fél, van a vászonod. Elképzeled, hogy hol metszi egymást a 2 átló:
itt egy kép segíteni elképzelni. Ezt fogod , és a sarkait úgy hajtod be, hogy illeszkedjenek erre a pontra. Ekkor fele lesz a négyzet. Szerintem csináld meg egy papírlapból, próbaképp, hogy jobban megértsed.

válasza:

válasza:első válaszoló:az a negyede lesz.de azért kösz,hogy próbáltál segíteni:D
és a második megoldás tényleg jó,még egyszer köszönöm,hogy segítettetek^^
Kapcsolódó kérdések:
Holnap versenyre be kell adnom a megoldólapot és már csak ez hiányzik.
Azt tudom, hogy 30 fokos a BNC mértéke, de nem tudom a megoldásmenetet megfelően leírni, mert amit írtam az hibás. Nagyon örülnék, ha leírnátok a megoldásmenetet, hogy tudjam miről van szó, tehát, hogy értsem. A feladat mértani kategóriába tartozik. A feladat szövege fennebb található.
8. osztályos vagyok, és a tanár plusz pontra föladott egy házifeladatot, amely olyan megoldásmeneten alapul amit még nem tanultunk. Nagyon örülnék, ha leírnátok a megoldásmenetet, hogy tudjam miről van szó, tehát, hogy értsem. A feladat mértani kategóriába tartozik. A...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!