Matek geometria feladat?

válasza:

válasza:Úgy indultam el,hogy asúlyvonal felezi a szemközti oldalt.
Meg ugye van 2 derékszögű háromszög is,de kb.3 ismeretlen van.
Hogy kezdjem el?

válasza:Dehogynem!
A szinusz-tétel is jó gondolat.
Én a trigonometrikus terület-képletre is gondoltam, csak az előző kérdező "elvette a kedvem" a folytatástól.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ossze lehet-e ragasztani harom szabalyos dobokockat ugy,hogy az oldalakon lathato szamok osszege 57 legyen?
Nekem erre kijött az a megoldás,hogy: [(x-1)^2]+[(y-1)^2]=1 ....... de elvileg van egy másik megoldás is , ami [(x+1)^2]+[(y-1)^2]=1.....a kérdésem az lenne,hogy az utóbbi az,hogy jön ki? Levezetnétek az elejétől,hogy megértsem? Előre is köszönöm a segítséget :)
Egy háromszög csúcsai A(3;1) B(-1;5) C(-4;-2). Írjuk fel a háromszög oldalegyeneseinek és súlyvonalainak egyenletét.
nem értem hogy hogyan kell eszt megszerkeszteni: alfa=60 béta=75 szögfelező(alfa)=4 cm előre is köszi :)
Mi az egyenlete annak a P(2;4) ponton átmenő egyenesnek, amelyik a koordinátatengelyekből a legkisebb területű háromszöget vágja le? Mekkora ennek a háromszögnek a területe? (Előre is köszönöm a segítséget!)
8. osztályos matekházi. Köszönöm a segítségeteket!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!