Matekból és egyes reáliákból középiskolákban milyen személyiségű tanárnak örülnétek a legjobban? (tehát milyen tanár tanítson titeket matekból középsuliban?)
Nyilvánvaló a válasz: minden szempontból tökéletes!
Bilibe lóg a kezünk, ha azt gondoljuk, hogy a "tökéletes" tanár olyan gyakori lenne. Minden tanárnak van legalább egy gyengesége, és épp ez a kérdés: melyik az a gyengeség, ami a ti szempontotokból a leginkább elnézhető.
Az alábbiakban felírtam pár olyan opciót, milyen habitusú tanárokkal találkozhatsz a sulikban. Melyik a legszimpatikusabb közülük? Hangsúlyozom, matekról van szó, amit magyarázni kell, ahol gyakorolni, tanulni kell. Persze vannak más tárgyak is, amelyek hasonlók, de ezeket nem mindenki tanulja.
Kérlek, a lehetőségek közül válaszd ki, hogy az iskolákban a matekot tanító tanár miben legyen erős, mi legyen a gyengesége, ha már van! Ha esetleg ki szeretnéd fejteni, neked milyen a tanárod és úgy egyáltalán a véleményedet, nyugodtan írj; szívesen olvasom a véleményeket!

válasza:

válasza:Szia! Már feltetted egyszer a kérdést, és nagyon jó válaszokat kaptál. Ha nem vagy elégedett, emeld ki a kérdésed, de ne tedd fel újra!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
1-es:
én amondó vagyok, ha valakinek nincs érzéke hozzá, de megteszi a tőle telhetőt, akkor könnyebb valakit átengedni, semmint abban az esetben, ha ezzel párban nem is foglalkozik vele. Utóbbi esetben - úgy érzem - nem jogos a 2-es elvárt jegy.
2-es:
Igen, hasonló kérdést tettem fel, de nem véletlen tettem fel, némiképp átdolgozva.
Nem arról van itt szó, hogy elégedett lennék-e vagy épp nem lennék elégedett a válaszokkal. Ennél egy kicsit mélyebben gondolkodom.

válasza:#3 "Igen, hasonló kérdést tettem fel, de nem véletlen tettem fel, némiképp átdolgozva."
Gyakorlatilag ugyanaz a kérdésed tartalma, ami így ütközik az oldal szabályzatába.

válasza:Azért ne abból induljunk már ki, hogy szakképzetlen tanár tanít. Az lehet, hogy néhány helyen kényszermegoldás, de nem annak kéne lenni a normálisnak.
A matektanárok általában kockák. Az emberek nem egyformán jók a humán és a reál tárgyakból, tehát amelyik tanár matekos, az valószínűleg inkább introvertált. Nem nagyon fog lelkizni a gyerekekkel, kevésbé lesz megértő. Én általában ezt látom.
A lányomnak volt általánosban egy nagyon jó matektanára, én beültem az órájára online oktatáson, és szerintem is nagyon jól magyarázott. Viszont nyolcadikban megkaptuk osztályfőnöknek, egy tragédia volt a pasi, semmit nem kommunikált velünk, semmit nem tudtunk az osztály dolgairól. Szülőin viszont tárgyilagosan elmondta a tudnivalókat, és nem hallgattuk azt egy órán keresztül, hogy milyen rosszak a gyerekek, és szégyelljük magunkat, hogy nem tudunk gyereket nevelni, mint ahogy azt megszoktuk a többi ofőtől. Gimiben szerintem ő egy ideális ofő lett volna, nyolcadikban továbbtanulás előtt azért annyira nem örültünk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Tehát hogy aki képes magát benyalni a tanárnál azt nem fogja szivatni, könnyebb dolga lesz vizsgáknál, számonkéréseknél. Ez így van a főiskolákon is?
11. osztálytól új osztályfőnökünk lesz, akit már be is mutattak, mert a jelenlegi a nyáron gyesre fog menni. Ismerem személy szerint azt a tanárt, a bátyámat is tanította, magyar szakos. Egy 50+os maximalista, igazságos hölgy. Az óra kezdete előtt az az első mondata,...
Még sosem kaptam ötöst érettségi tantárgyból középsuliban, most végre sikerült feltornásznom a történelmet 4,62-re. Viszont tartok attól, hogy csak az 1. félévet nézik jobban a digitális oktatás miatt. A többi érettségi tantárgyak átlagai most egyenlőre így...
Azért tettem fel a kérdést, mert hamarosan pályaválasztás előtt állok (mondjuk még nem idén, de attól még jobb tisztában lenni a dolgokkal) A másik opció Debrecen lenne de Eger az könnyebben navigálható plusz olcsóbb oda eljutni is innen. Válasz(oka)t előre is köszönöm!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!