Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az irodalom és a történelem...

Az irodalom és a történelem tanulása alól felmentésemet szeretném kérni. Járt-e már valaki hasonló cipőben és milyen tapasztalatai voltak?

Figyelt kérdés

A dolog biztosan lehetséges lehetséges a jelenlegi törvények alapján, és akit felmentenek, annak értelemszerűen érettségiznie sem kell belőlük. Viszont kötelező helyettük más tantárgyat választani, és speciel biológiából és fizikából szeretnék helyettük érettségizni, méghozzá emelt szinten.

És az igény indokoltságát megfelelő orvosi szakvéleménnyel alá is kell támasztani.

Nekem speciel olyan agyam van, hogy kizárólag az értelmes dolgok mennek bele, mindenféle szánalmas és értelmetlen léhűtő rizsa az nem. (Az irodalommal és a történelemmel szemben például a pszichológiával és szociológiával semmi bajom).

Ha mégis ilyent akarnak rám erőltetni, akkor sem veszi be az agyam, de szinte begörcsöl és pszichés alapú köhögéstől kezdve a bárműhimlőig mindenféle bajom lesz.2014. okt. 22. 10:11
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
95%
Ezt az emberek általában 10 éves koruk körül kinövik. Nem fogsz rá felmentést kapni.
2014. okt. 22. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/30 A kérdező kommentje:

Ez nem lehet igaz, ugyanis 10 éves életkor előtt nem nagyon szoktak érettségizni! Tehát nem volna ezzel tárgya bárkinek is bármilyen tantárgyból érettségi alól felmentést adni. Már pedig létezik az ilyesmi.

Például lásd a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényt.


Meg ugyan már mit kellene kinőnöm? A suliban professzor úrnak hív az osztályfőnök, mert én vagyok matekból, kémiából, fizikából, biológiából, informatikából, természetföldrajzból nem csak az osztály, hanem az iskola legjobbja.


Elküldtek pszichiáterhez is, aki azt állapította meg rólam, hogy az égvilágon semmi bajom, viszont értelmesebb vagyok jóval az átlagnál.


Értelmes dolgokat vágja az agyam, mint a borotva; az irodalomtól meg a történelemtől és egyéb büfés tantárgyaktól viszont úgy vagyok mint egy zsebszámológép, amin nullával akarnak elosztani egy számot: ilyenkor a gépnek a kijelzője, nekem meg a szemem kezd villogni, és mindkettőnk "agya" begörcsöl!


Ha "kinőném", azt éppen agylágyulást, a degenerálódásomat számomra, és az ilyesmire 80 éves koromban sem vágyom.


Képzeljétek el, milyen érzés lehet számomra nálam kevésbé értelmes emberek között élni!

Úgy érzem magamat, mint Joe Bauers a Hülyék paradicsoma című filmben!


http://www.youtube.com/watch?v=qdOKEUtOJ7E

2014. okt. 22. 11:49
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
A nap kérdése vagy, esküszöm. Tudod, szerintem addig ne vallja magát senki olyan okosnak, Professzor Úr, amilyennek Ön vallja magát, amíg annyira korlátolt, hogy nem képes belátni, hogy vannak más, fontos dolgok is az általa favorizált témákon kívül (gondolom az Ön számára, Michelangelo, Shakespeare, Ady, Jókai, na meg a második világháború hatásai, amik alapjában változtatták meg az Ön világát is, ők illetve azok semmiségek, szánalmas, "büfé" dolgok). Tudja, hiába hiszi magát borzasztó okosnak, mégsem az, hiszen ha nem képes felfogni egy papírra írt néhány sort, majd azt saját szavaival visszaadni, akkor miről is beszélünk? Arról nem is ejtve szót, hogy így, ha ilyen minőségben nyilatkozik ezekről a dolgokról, akkor a későbbiekben számos esetben válhat megszégyenítés tárgyává, hiszen híján van minden alapműveltségnek - révén, hogy Önnek felrobban a sok butaságtól a feje - pedig az olyan körökben, ahová a Magához hasonló ambiciózus egyének vágynak, az egészen alap, hogy ismerjük legalább középiskolás szinten például a történelmünket.
2014. okt. 22. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/30 A kérdező kommentje:

Ugyan már!

Az gimnáziumi irodalom könyvben található embereknek 99% százaléka perverz, aberrált, defektes pszichopata volt!

Ady pont ezért szerzett be magának szifiliszt, Jókai pedig pedofil volt aki, 78 évesen vette feleségül nagy botrányok közepette a ( második) feleségét.

Minden embernek vannak az életben problémái, senkinek se születik lombikba isteni teljes ellátással.

Csakhogy az épeszű ember az igyekszik megoldani őket, és kihívásnak tekinti őket, melynek megfelelni erőt ad.

De ha nem tudja megoldani őket, legalább nem ír belőle másokat gyötrő és félrevezető érzelgős pszichopata sirámokat!

És mi haszna az egésznek? Jó pár naplopó frankón megél belőle, és butítja az embereket.

Semmi csodálkozni való nincs azon, hogy miközben az emberiség technikailag (még csak) már a "21. században", addig érzelmi az őskorban!

Köszönhető mindez az irodalmároknak!

A szakértő tudást nem helyettesítheti (sőt egyértelműen kárára van) a sok érzelgős, idióta, demagóg locsogás, szófosás.

A történelem tanítás pedig szintén semmit nem ér, egyrészt az aktuális hatalom mindig a maga kedvére ferdíti el; másrészt teljesen logikátlan, értelmetlen adathalmaz az egészt, ami még csak kísérletet sem tesz a társadalom szociológia és az ember pszichológiai megértésére, az összefüggések meglátására. Míg a római mondás azt mondja, hogy a történelem az élet tanító mestere, addig a történelem tanítás úgy működik, ahogy azt Einstein fogalmazta: A történelem tanúsága az, hogy az ember semmit nem tanul a történelemből!

Úgy hogy kikérem magamnak, hogy ezeket a zagyvalékokat bárki "humán" és "bölcsész" tantárgyaknak nevezze.

Ezek antiember és konzumidióta tantárgyak.

Bezzeg, ami valóban fontos lenne, mint például a kiváló pszichiáter és társadalom tudós Erich Fromm műveiről egy kukkot sem szólnak!

Akik eddig tanították nekem az irodalmat, mint pszichopaták voltak, ahogy egyes egyetemek környéke is világít a sötétségtől, amikor kijönnek a hallgatói.

Egészen véletlenül az eddigi legnagyobb pedofil, szadista, nekrofil gyerekgyilkos, az ukrán Andrej Romanovics Csikatiló is mi más lett volna, ha nem irodalom tanár.

[link]

Vagy Sípos Pál, a nem régen lebukott magyar pedofil:

[link]

Az ilyenek és sírámaik a példaképek???

És mihaszna van az irodalomnak és történelemnek?

Mindenféle agybeteg kontár érzelgősködő sirámmal tele tömni a gyerekek fejét?

És az én kérdésem nap kérdése?

Nem sokkal inkább Galileinek van igaza, aki azt mondta, hogy gyereknek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani?

Vagy Szentgyörgyi Albertnek aki azt mondta, hogy az emberi agy az a gondolkodás szerve, nem pedig katalógus?

Főleg nem mindenféle értéktelen és kontár dologgal megtöltött!

Miközben meg fontos és értelmes tantárgyakból meg siralmas a helyzet, vagy nem tanítják. Helyette ilyen hülyeségekkel baltázzák el a gyerekek fiatal éveit.

2014. okt. 22. 18:02
 5/30 A kérdező kommentje:

Már meg van a válasz. ugyanis közben én is utána néztem a dolgoknak:


A köznevelési törvény 56. § (1) bekezdésében foglaltak szerint a tanulót, ha egyéni adottsága, fejlettsége szükségessé teszi, a szakértői bizottság véleménye alapján az iskola igazgató mentesíti

a) az érdemjegyekkel és osztályzatokkal történő értékelés és minősítés alól, és ehelyett szöveges értékelés és minősítés alkalmazását írja elő,

b) a gyakorlati képzés kivételével egyes tantárgyakból, tantárgyrészekből az értékelés és a minősítés alól.


Az ilyen jellegű ügyekben a vizsgálatot a ’GYOSZI” végzi:

gyoszi.elte.hu

De sajnos reáltantárgyakból adnak felmentést, irodalomból és történelemből sajnos nem.

Gondolom e két tantárgy fontos a mindenkori hatalomnak, hogy az állampolgárokat a saját ideológiájának megfelelően manipulálhassa és idomítsa.

Az önállóan gondolkodó emberek pedig a legnagyobb ellenségei. Ahogy Hitler mondta:

"Az a vezetők szerencséje, hogy legtöbb ember nem gondolkodik.” És nagy dumájával igen hathatósan vezette is őket az orruknál fogva.

Továbbá ha az ilyen lehetséges lenne, akkor rengeteg naplopó maradhatna fizetés nélkül.

És az összeszerelő üzemeibe sem kellenek értelmes emberek, csak olcsó munkaerő, orruknál fogva vezethető cselédek.

Azt hiszem itt kell hagynom ezt az országot, az ilyen ország nem érdemli meg, hogy tehetségeddel gazdagítsd.-

Három ország van, ahol nem kötelező az érettségi: Svédország, Kanada és Ukrajna, és az USA-ban sem köteleznek mindenféle hülyeség bemagolására, de részletekkel sajnos nem tudok szolgálni, ezt még ki kell derítenem.


Sajnos a magyar oktatási rendszernek jóval nagyobb a füstje, mint a lángja, és az egyáltalán nem az értelmes embereket támogatja. Ahogy Einstein sem érezte jól magát a sok beképzelt butaságtól.


Egyik csodálatos felhasználó PM-ben tudomásomra adta, hogy "te idióta b@rom". az ilyen véleményeket felesleges a tudomásomra hozni, ugyanis tisztában vagyok azzal hogy milyen nagy a házi legyek népessége, és ők pont arra hajtanak, amitől nekem hányingerem van, így nem csoda, hogy ferde szemmel néznek rám.

2014. okt. 22. 18:04
 6/30 anonim ***** válasza:
91%
Úristen, inkább nem állok le vitatkozni veled, mert biztosan nagyon okos vagy a matematikához, és társaihoz, de hogy az átlagműveltséged a béka feneke alatt van, az legalább ennyire biztos. Ebből például csak azt emelném ki, hogy még egy olyan egyszerű fogalom jelentésével sem vagy tisztában, mint a pedofil. Sajnállak, tényleg, és ezt most minden iróniától mentesen mondom, mert olyan dolgokat ítélsz el, és hagysz ki az életedből, amik a tiédet is formálják. És ennek a hiányát valószínűleg csak akkor fogod belátni, amikor már túl késő lesz magadra szedned egy élet tudását.
2014. okt. 22. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/30 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként az érettségi sehol sem kötelező. Itt sem. Akár most is otthagyhatnád az intézményedet (persze, bizonyos szabályok erre is vannak), és nyugodtan szapulhatod a magyar oktatást otthon is. Egyébként, persze a felsorolt országokban mondjuk nem kell érettségi, helyette kell más (amely tesztben szintén előfordulhatnak bemagolandó általad baromságnak titulált dolgok), máskülönben ott is elbúcsúzhatsz feltörekvő vágyaidtól, te nagyon okos, Professzor Úr. Egy kicsit egyébként valóban egy nagyhatalomra emlékeztetsz engem: prédikálsz valaminek a rosszaságáról, beszűkültségéről, míg te magad ugyanolyan beszűkülten nyomod el azokat, amik a te tetszésedet nem nyerik el...
2014. okt. 22. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/30 A kérdező kommentje:

Mi az hogy pedofil, nem tudom?

Olyan felnőtt, aki kiskorúakat szexuálisan molesztál.

- ezt tette Andrej Romanivics Csikatilo irodalom tanár, a rosztovi rém? Igen.

- ez tette Sípos Árpád budapesti irodalom tanár? Igen

- ezt tette Jókai Mór? Igen. A zaklatott lányt Grósz Bellának hívták, akit aztán a 78 éves Jókai 20 éves korában vett feleségül; és a ma élő rokonai mind a mai napig szégyenlik őt miatta!

Hogy többet ne említsek!


Nem, kötelező az irodalom érettségi? És mégis hogy tanulsz nélküle tovább?

Mindez csak azért, hogy egy rakás naplopó ingyen élhessen az adófizetők pénzéből!

Továbbá az irodalom arra jó,hogy az emberek hülyék maradjanak. Mert a hülyéket könnyebb cselédsorsba taszítani mint a racionálisan gondolkodókat.

2014. okt. 22. 20:54
 9/30 A kérdező kommentje:

Csak hogy nem hogy valaki belém kössön, hogy csak kitaláltam, hogy Csikatiló irodalom tanár volt:


[link]


és a Rosztov melletti Novosahtyinszk egyik iskolájában tanított, orosz nyelv és irodalmat.


Az oldalon a táblázatban ott van az áldozatinak az életkora is, akad kivétel is, és mind kiskorú vagy fiatal volt, egy kivételével, aki nem más, mint az egyik áldozatának az anyja.

2014. okt. 22. 21:33
 10/30 anonim ***** válasza:
A pedofil az, aki ténylegesen arra indul be, ha fejletlen, gyermeki testet láthat, fogdoshat, meg a többi. Egy húsz éves lány, már messze nem tartozik ebbe a kategóriába, ahogyan a kiskorúéba sem (most tekintsünk el az akkori ehhez kapcsolódó jogi témáktól). Attól meg végképp tekintsünk, hogy súlyos általánosításokat kezelsz végleges igazságokként. Ennyi erővel, Hitler festő akart lenni, most akkor az össze festőpalántát nevezzük uralomra törő, őrült diktátornak? Az, hogy kiemelsz két példát, akik irodalomtanárok, annak pontosan ennyi értelme van, de mint mondtam, nem állok le veled ilyeneken vitázni, mert a fröcsögő kifakadásaidból tisztán kivehető, hogy te valami belső frusztráció miatt nem tudod elfogadni magad körül a világot, és ezt éppen az irodalomtanárokon vezeted le, meg úgy az egész oktatáson, meg Magyarországon, persze, hiszen itt a kormány abból él, hogy Vergiliusszal, meg Jókaival hülyíti a társadalmat. Ezt ugye még te sem gondolod komolyan? Ez tartja fent a jelenlegi kormányzatot is, nem tudtad? Látod, itt látszik a műveltség hiánya, hogy fogalmad sincsen sem a politikáról, sem annak működtetéséről (amelynek megértéséhez fontos eszköz a történelem) , ezért csak fröcsögni tudsz, mint a magyarok többsége, hiszen ebben az országban ugye két dologhoz ért mindenki: a futballhoz és a politikához.
2014. okt. 22. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!