Melyik a legnehezebb nyelv?
Figyelt kérdés
Utánanéztem és több helyen találtam egy felmérést, amit - állítólag - tudósok, nyelvészek állítottak össze. Szerintük a legkönnyebb nyelv a spanyol, a legnehezebb a szlovák, de szintén a legnehezebb kategóriában van a német és a francia is (meg persze a magyar). Na azért egy német és egy magyar nyelvet ne hogy már hasonló nehéznek tartsanak, elismerem hogy a német nem könnyű, de messze van a magyartól, akárhogy nézem. A szlovákot meg végképp nem értem, hogy miért tekintik a világ legnehezebb nyelvének...2011. júl. 23. 19:24
21/23 anonim válasza:
A magyar és a finn nyelv több ezer éve elvált egymástól, alig hasonlít. Megértem, hogy az olaszt hamarabb tanulta meg.
22/23 anonim válasza:
Szerintem a szanszkrit a legnehezebb
23/23 anonim válasza:
A nyelvi nehézség nem feltétüenül az anyanyelven múlik. Én pl horvát nemzetiségű vagyok és egy szót nem tudtam horvátul. Később amikor elkezdtem horvátot (és ezzel párhuzamosan oroszt) tanulni, a horátot már az elsö pillanattól kezdve kentem-vágtam, míg a rokon orosszal meggyűlt a bajom. Szóval ezt a külömböző etnikum (gondolkodásmódja) is befolyásolhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!