Angol: mit tudnátok ajánlani?
Egy 14 éves lányról van szó, nem igazán megy neki az angol (bár nem is szereti annyira, de mondjuk lehet ez betudható a sikertelenségnek is). Nem olvas túl sokat, de azért talál magának könyveket, amiket szeret (pl a Harry Pottert is olvasta, de magyarul). Eléggé kezdő szinten áll angolból.
A lényeg az, hogy valamilyen, lehetőleg játékos módon kéne fejleszteni a nyelvtudását de úgy, hogy ne legyen nagyon kényszeres, tehát mindenképp valamilyen szórakoztató módot kéne találni.
Nem tudok sokat a lányról, az apukájával beszélgettem róla, de nem sok olyan információval tudtam neki szolgálni, amiről ő még nem hallott korábban (tehát az angolul filmnézés pl. meg a hasonlók). Úgyhogy most próbálok neki könyveket, videókat, játékokat keresni, de nem ismerek túl sokat, főleg nem tudok olyanokról, ami a korosztályának megfelelő lenne.
Köszönöm a segítséget!
Juj, ez nagyon jó! Főleg az újság, arról teljesen meg is feledkeztem. :) Van is nálam egy példány (pont a Johnny Deppes, az biztos érdekelné, őt általában a lányok nagyon szeretik. :D), ráadásul abban pont vannak nyelvtani dolgok is, szószedet... Szuper!
A Kvízpart is nagyon jó ötlet. :) A Harry Pottert angolul én is mondtam az apukájának, főleg mert az ugye még szinte teljes mértékben gyerekkönyv, könnyű a nyelvezete, nem használ olyan "felnőttes" kifejezéseket benne.
Ha van még ötlet, írjatok kérlek, de egyelőre ezeket is nagyon köszönöm! :)
Szia! én se tudok valami jól angolul, bár elvileg jó a nyelvérzékem, csak nehezen veszem rá magam a tanulásra. Kaptam a szüleimtől az oxford kiadótól egy 1-es szintű kis könyvecskét (angolul), amit már a feléig kiolvastam és eddig mindent értettem belőle. A végén feladatok is vannak. Én ezt ajánlanám :)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!