Angolosok! Ti értitek az angol érettségi szövegét? Vélemények?
Kis közvéleménykutatás, kiváncsi vagyok :)
írjátok meg a korotokat és hogy hány éve tanultok angolul! :)
Akkor úgy látom, nem én vagyok az egyetlen, aki szerint teljesen érthető volt a szöveg...és semmilyen nyelvvizsgám nincs angolból
Persze tényleg kíváncsi lennék, milyen volt az egyes helyeken a magnó minősége, de nálam sem tökéletes a hangrendszer...feladatlapot hol lehet megtalálni?
Meghallgattam es szerintem nehez. Nem tudnam kitolteni a kerdoivet, mikozben hallgatom a szoveget.
A szoveg nem igazan elo nyelvi, inkabb irott nyelvben hasznalt elemeket tartalmaz. Szerintem siman szivas.
Itt sokan kerkednek azzal hogy ok konnyen megoldanak, de azert megneznem azt aki ezt 100% ban megoldja. Van arrol statisztika hogy hanyan oldottak meg 100% ban a vizsgan?
23:
Én eleve nem is csinálnák idegen nyelvből érettségit. Nem csak az érettségivel magával van baj, hanem az egész oktatási rendszerrel. Egyrészt azzal, hogy még mindig a megtanult sémákat kérik számon és nem az önálló gondolkodásra való képességet (bár ezen a bolognai folyamat egy nagyon kicsit javított), másrészt az érettségi nem a tanulásba fektetett munkát méri, sokkal inkább a tanuló szociokulturális hátterét. (Tavaly érettségiztem, a legtöbb tárgyból négy év alatt alig-alig tanultam és minden érettségim ötös lett.) Szerintem radikális változtatás kéne és igazad van, ez rengeteg erőforrást igényelne és pontosan ez a probléma, hogy nincs! Az én véleményem szerint a az oktatásba kéne a legtöbbet invesztálni, mert az a fejlődés kulcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!