Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolosok! Ti értitek az...

Angolosok! Ti értitek az angol érettségi szövegét? Vélemények?

Figyelt kérdés

Kis közvéleménykutatás, kiváncsi vagyok :)

[link]

írjátok meg a korotokat és hogy hány éve tanultok angolul! :)

2014. máj. 12. 23:45
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Akkor úgy látom, nem én vagyok az egyetlen, aki szerint teljesen érthető volt a szöveg...és semmilyen nyelvvizsgám nincs angolból

Persze tényleg kíváncsi lennék, milyen volt az egyes helyeken a magnó minősége, de nálam sem tökéletes a hangrendszer...feladatlapot hol lehet megtalálni?

2014. máj. 18. 11:18
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
2014. máj. 18. 18:53
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
20-as, pont nincs szükségem a tőled kapott visszaigazolásra, csak azt kívántam jelezni, hogy rohadtul nem volt megoldhatatlan vagy nehéz a feladat. Egyébként meg érdekelne, hogy hogyan állítanál össze egységesített, valóságnak megfelelő listening feladatot érettségire? Ugyanis egy telefonos beszélgetés során sem látod a másik személy száját. Vagy csak higgyük el az érettségizőknek, hogy megértik a hallott szöveget, hiszen úgysem lenne érdekük kamuzni a több pont érdekében? Most komolyan, te hogy oldanád meg? Nyilván nem küldhetnek oda embert, hogy beszéljen a csoport előtt, hiszen egyrészt ez rengeteg idő és erőforrás, ráadásul nem egységes és objektív. Vagy ha videót készítesz az sem jobb, mert nincs minden iskolában vetítő és mozivászon, hanem betolnak egy kis 20 centi átmérőjű tv-t, és aki az első sorban ül, az látja, aki hátul, az megszívta. Akkor meg az lenne a baj..
2014. máj. 18. 19:34
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pedig a világ nem igazságos, akinek ez nem sikerült, az így járt. Úgy is tudjuk, hogy sosem az egyén a hibás, hanem a körülmények, így a több gyakorlás még véletlenül sem segített volna. Sz.ar lehet így élni, ekkora tehetetlen világfájdalommal.
2014. máj. 18. 19:36
 25/27 anonim ***** válasza:

Meghallgattam es szerintem nehez. Nem tudnam kitolteni a kerdoivet, mikozben hallgatom a szoveget.

A szoveg nem igazan elo nyelvi, inkabb irott nyelvben hasznalt elemeket tartalmaz. Szerintem siman szivas.

Itt sokan kerkednek azzal hogy ok konnyen megoldanak, de azert megneznem azt aki ezt 100% ban megoldja. Van arrol statisztika hogy hanyan oldottak meg 100% ban a vizsgan?

2014. máj. 24. 01:15
 26/27 anonim ***** válasza:

23:

Én eleve nem is csinálnák idegen nyelvből érettségit. Nem csak az érettségivel magával van baj, hanem az egész oktatási rendszerrel. Egyrészt azzal, hogy még mindig a megtanult sémákat kérik számon és nem az önálló gondolkodásra való képességet (bár ezen a bolognai folyamat egy nagyon kicsit javított), másrészt az érettségi nem a tanulásba fektetett munkát méri, sokkal inkább a tanuló szociokulturális hátterét. (Tavaly érettségiztem, a legtöbb tárgyból négy év alatt alig-alig tanultam és minden érettségim ötös lett.) Szerintem radikális változtatás kéne és igazad van, ez rengeteg erőforrást igényelne és pontosan ez a probléma, hogy nincs! Az én véleményem szerint a az oktatásba kéne a legtöbbet invesztálni, mert az a fejlődés kulcsa.

2014. máj. 24. 06:05
 27/27 anonim ***** válasza:
És teljesen igazad van abban, hogy a világ nem igazságos, de törekedhetünk arra, hogy igazságosabbá tegyük!
2014. máj. 24. 06:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!