Milyen egy BME szóbeli nyelvvizsga?

2 vizsgáztató ül bent, nagyon jó fejek, rendesek (bár lehet mindig más van, és nem mindegyikre igaz, de nekem is normálisak voltak, pár haverom aki BME-n volt az is csak jókat mesélt róluk, szóval vagy ugyanazok szoktak lenni, vagy csak normális az összes), tehát a vizsgáztatóktól nem kell félni.
Elején egy kis bemutatkozás, de majd ők fognak kérdezgetni, szóval igazából nem kell semmit sem tudnod előre, szimpla beszélgetés.
Nagyjából 5 perc után van egy tételhúzós rész, amikor kettő közül lehet választani, tehát ha egyet pont nem tudsz, akkor sem gáz, mert a másikat választod. Annyira nem is érdekli őket, hogy mennyire tudsz arról a témáről beszélni, amit húzol, inkább csak hogy menjen az angol (de természetesen ha a környezetvédelmet húzod ne kezdj el a családodról beszélni, de nem baj, ha nem tudsz mindent az adott témáról, nem feltétel, hogy PhD-d legyen arról, amiről beszélsz), aztán újabb kb 5 perc után egy szituációs beszélgetés lesz, szintén nem kell parázni rajta, nem fontos, ha valamit nem tudsz, de tudj angolul beszélni.
Röviden a vizsgáztatók rendesek, segítenek amennyire tudnak, és az egész elég könnyű, de azért tudj angolul beszélni.

Ha tehetném, kétszer is felpontoználak. A válaszodnak köszönhetően már nem félek annyira a szóbelitől.

Megvolt a szóbeli. Könnyűnek könnyű, de a vizsgáztatók egyeltalán nem segítőkészek. Az egyikük jegyzetel, míg a másikkal beszélgetsz. A jegyzetelő nő végig azt éreztette velem, hogy valamit rosszul csinálok, míg a kolléganője bólogatva, mosolyogva, helyeselve beszélgetett velem.
Segítséget nem kaptam, bár nem is volt rá szükségem.
A már végzett vizsgázók arcán nem azt láttam, hogy pozitív élményként élnék meg a szóbelit. Le voltak törve, mint a bili füle.
Most ezek alapján döntsem el, jól sikerült -e... :)

Akkor még egyszer sok sikert kívánok!
Nekem az összes kedvem elment az írásbelitől, nincs motivációm. Még csak azt sem mondhatom, hogy legalább nem izgulok, mert ha a szóbelin meg is húznak, legalább az írásbelin szeretnék átmenni, de részemről ilyen szóbeli után ennyi az egész. Elmegyek, megírom, és többet hallani sem akarok a BME-s nyelvvizsgákról.
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a negatív tapasztalatommal. Mindenki dícséri a BME-t, és a vizsgáztatókat, így azt hittem, csak én éltem meg ilyen rosszul a szóbelit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!