Sokat olvasok, sok filmet nezek angolul + angol felirattal ... De szerintem nem eleg. Jövőre le szeretnem tenni a B2-es nyelvizsgat de így nem fog menni, a nyelvtanom szinte tökéletes de SAJNOS a szokincsem eleg hiányos.. Úgy szoktam hogy nezek angolul filmeket + angol felirat, a nem ismert szavakat kiirom és memrise-al megpróbálom memorizalni de 2-3 nap alatt el is felejtem :D csak én vagyok ilyen üresfejű??!! Szoval a kérdésem a következő: ki hogy tanul angol (vagy más nyelv) szókincset? Milyen módszerrel bővítitek?
Business angolból is tovább tudod gyarapítani a szókincsed, nézz sok ehhez kapcsolódó hanganyagot, videót, stb.!
2016. jún. 25. 19:38
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. jún. 25. 19:42
3/13 anonim válasza:
Márpedig ezzel a módszerrel nem lehet kicsi a szókincsed. Csak ez a jó módszer, plusz persze beszédben és írásban használni a felmerült szavakat. A memrise csak szövegkörnyezet nélküli magolás, nem csoda, ha kiveted magadból. Én biztos vagyok benne, hogy le tudnád tenni a nyelvvizsgát (lassan térj át az ismert, majd utána ismeretlen filmek felirat nélküli megnézésére). Egyáltalán csináltál már vizsgafeladatokat?
2016. jún. 25. 19:48
4/13 anonim válasza:
Duolingo
2016. jún. 25. 19:51
5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek: igen, csináltam b2-őt mutatott ki, és igazabol ha megnezek egy olyan filmet (angolul + angol felirattal) amit meg soha nem néztem akkor max 15- 20 olyan szavakba akadok amiket nem ismerek.. A többit simán ismerem.. Szoval lehet hogy menne
2016. jún. 25. 19:55
6/13 A kérdező kommentje:
*szóba
2016. jún. 25. 19:56
7/13 anonim válasza:
Akkor hajrá, nézd ki a legközelebbi vizsgaidőpontot. Szerintem bármelyik központnál menne, én BME párti vagyok.
2016. jún. 25. 20:23
8/13 anonim válasza:
Ha nem elég, akkor többet kell filmet nézni, olvasni. Keress angol levelező társat, akivel beszélgetni is tudsz. Azért felejted el, mert nem alkalmazod a megtanult szavakat. Nem elég csak papagáj módjára megtanulni. Minél többet használod a megtanult szavakat, annál jobban rögzülni fog. Nyelvtannal ki lehet törölni, ha nincs szókincsed kifejezni magad. Gondolom tudod, hogy a nyelvvizsga egy része fog csak szólni a nyelvtanról. Csinálgass teszteket, fordíts rengeteget.
2016. jún. 25. 20:24
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen, egyebkent nagyon nagyon sokat irok külföldiekkel, alig ismertem 300 szót máris 3-4 emberrel simán elbeszélgettem angolul, állítólag jo nyelverzekem van, ugyanis már 5 nyelven beszélek és + még 1-et tanulok:)
2016. jún. 25. 20:27
10/13 anonim válasza:
Ha már 5 nyelven tudsz, akkor hogy nem tudod belőni a tudásodat? Bármelyik az az 5, nehezebb, mint az angol.
Tesztet minek csináljon? Időpocsékolásnak? Hova kell az? Aki fordítgat, az meg az életben nem fog egy nyelvet beszélni. Nem magyarul kell idegen nyelvet tanulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!