Orosz igeszemlélet?
Figyelt kérdés
Valaki el tudná magyarázni, hogy mi az az igeszemlélet az oroszban?
Sehogysem értem, mi az, és mire jó, meg hol lehet megtalálni, mikor milyen formát kell használni.
Elöre is köszönöm, ha valaki segít megérteni.
2016. jún. 30. 20:49
1/2 anonim válasza:
A folyamatosnak van múlt, jelen és jövő ideje, a befejezettnek jelenje nincs, csak a másik kettő. A foly vagy hosszabban folyó vagy ismétlődő, rendszeres cselekvés, a mit csinál, csinált, fog csinálni kérdésre válaszol: Tegnap délután olvastam, most tanulok, iskolába járok, 1-kor fogunk ebédelni.
A befejezett egyszeri, lezárt cselekvés, aminek eredménye van, és a magyarban legtöbbször igekötővel fejezzük ki: ma vettem egy új ruhát (pont egy nem igekötős példa jutott először eszembe), holnap kitakarítom a lakást.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom valahogy felfogni.
2016. jún. 30. 22:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!