Belebuktam a németbe, milyen nyelvvel váltsam fel?
Nyolc évig tanultam németet, de gyakorlatilag csak némi szókinccsel rendelkezem, meg összrakok pár egyszerű mondatot, de semmi beszéd vagy hallásértés, nyelvtanról már nem is beszélve.
Most egyetemre megyek és az angol szintentartása mellett egy új nyelvet szeretnék tanulni, mert a némettől teljesen elment az életkedvem.
Milyen európai nyelvet ajánlatánok amihez sok anyag van és tanárt is könnyen találhatok. Meg persze nem is teljesen haszontalan. Köszönöm. :)
Például francia.
(Így zárójelben megjegyzem, hogy ha most mész egyetemre, akkor inkább az egyetemi tanulmányaidra koncentrálj. Biztos van könnyebb és nehezebb szak is, de szerintem szaktól függetlenül zh-időszakban és vizsgaidőszakban nem fog hiányozni a nyelvtanulás.)
A francia nehezebb mint a német (tele van spéci szabályokkal+helyesírás!), szóval kétlem, hogy menne, ha a németbe "belebuktál".
Olvasgass a linken: a blog szerzője se tudott németül megtanulni középiskolában, aztán később mégis sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tett és leírja, hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!