Svédül szeretnék tanulni?

Lehet hogy alapokban Duolingo segítene.
Levelezőtárs-kereső oldalon kellene keresni olyan valakit, aki svéd és vállalna, tudnátok Skype-on beszélgetni.
Pl. angolul tudnátok mindketten és tudna magyarázni tanítás közben angolul ha nem értitek egymást.

A Kezdők svéd nyelvkönyve jó arra, hogy az alapszókincset megtanuld, plusz van benne egy kis összefoglalás a nyelvtanról. Én a Kevés szóval svédülből tanultam, szerintem jó könyv. Én még a memrise honlapot is tudom ajánlani, itt tudsz vagy magadtól szószedeteket készíteni, vagy másokét használni, és azután a honlap kikérdezi tőled, úgy, hogy megjegyzi, melyiket tudtad kevésbé és azt többször kérdezi.
A svéd valójában elég egyszerű nyelv. Ha még azt is feltesszük, hogy angolul/németül már tudsz legalább középfokon (hiszen csak nem a svéd lesz az első nyelved), akkor meg a legegyszerűbb nyelv, amibe bele lehet kezdeni. A kiejtés persze nehéz a hangsúlyozás miatt, de a kiejtés igazából minden nyelvben nehéz.
Én egyedül tanultam és meglepően hamar eljutottam arra a szintre, hogy megértem a honlapokat, olvasom a híreket, teszteket csinálok svédül, stb. Ugyan nekem elveszett a motivációm és abbahagytam, ettől függetlenül tudom állítani, hogy egyedül is szépen lehet haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!