Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ELTE jogon csak az ELTE Origo...

ELTE jogon csak az ELTE Origo Nyelvi Centrum által kiállított nyelvvizsga érvényes, vagy bármilyen nyelvvizsga megfelel (pl. : TELC)?

Figyelt kérdés

A paragrafus szerint egy államilag elismert B2 komplex nyelvvizsga esetén kapható meg a diploma. Azonban nekem C1 komplex nyelvvizsgám van. Ilyen esetben kell külön egy B2-es szintnek megfelelő nyelvvizsgát tennem, hogy a követelménynek megfeleljen? Vagy a C1-es nyelvtudás értéke miatt nem kötnek bele.

Előre is köszönöm:)

2017. aug. 14. 02:03
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Te komolyan jogásznak tanulsz?...
2017. aug. 14. 09:51
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Belesajdult az agyam is ebbe a kérdésbe.
2017. aug. 14. 10:43
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Minden államilag elismert B2 komplexet vagy magasabb szintűt elfogadnak akkor is ha két különböző vizsgaközpontnál tetted le a szóbelit és írásbelit, majd később egyesítetted(összevonás 3ezer forintba kerül NYAK-nál).

C1-es telces teljesen megfelel a diplomához feltéve ha abból a nyelvből van amit kértek.

2017. aug. 14. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:
fájsz. nagyon.
2017. nov. 2. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Melyik a legerősebb nemzetközileg elismert nyelvvizsga rendszer, ami nem csak 2 évig érvényes?

Azt tudom, hogy az IELTS, TOEFL, Cambridge erősek. De ezek csak két évig érvényesek. Euro, TELC végig érvényes, csak nem mindenhol fogadják el.

Tényleg az ORIGÓ-s nyelvvizsgában eltörölték a tesztet nyáron (mármint, hogy ez csak a nyárra érvényes)?

Ez most az felsőfokúra is igaz? Most így szerintetek könnyebb vagy nehezebb megszerezni?

Csak alapfokra vagy középfokra is érvényes?

Én most érettségiztem le, de sajnos valószínűleg nem fognak felvenni, halasztani akarok egy évet, addig megszerezni a nyelvvizsgát. Hallottam olyanról, hogy munkanélküliként tanfolyamon lehet részt venni, amelyet sikeres nyelvvizsga esetén ingyenesen kapok...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!