Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meddig érvényes az IELTS...

Meddig érvényes az IELTS nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a lejárati idő 2 év, arra lennék kíváncsi, hogyha külföldi(nagy valószínűséggel angol vagy skót) egyetemen szeretnék továbbtanulni, és a jelentkezés időpontjában még érvényes a nyelvizsgám, viszont az iskola megkezdésének időpontjában már nem lenne az, akkor meg kell-e ismételten.

2018. nov. 14. 18:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Mint tudjuk, a 2 év utáni elévülés csak egy ajánlás:

While it is up to each organisation to set a validity period that works for their purposes, the IELTS partners recommend a 2-year validity period for IELTS test results based upon the well-documented phenomenon of second language loss or 'attrition’.

Amit vagy figyelembe vesz az intézmény, ahová pályázol, vagy nem. Szerintem náluk kéne érdeklődni.

2018. nov. 14. 20:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Vegul megtudtad? Csak mert ugyanabban a dilemmaban szenvedek
2019. nov. 13. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Ha csak félig sikerült a nyelvvizsgám, a másik felét más nyelvvizsga központokban is megcsinálhatom újra? Érvényes így?

C1 szinten nyelvvizsgáztam angolból, csak a szóbeli része sikerült. Szeretném mihamarabb kijavítani az írásbeli részt is. Ha ugyanoda mennék újra, ahol most voltam, akkor később javítanák ki, mint az idei érettségi pontszámítás, ergó nem kapnék érte pontot. Szóval...

ELTE jogon csak az ELTE Origo Nyelvi Centrum által kiállított nyelvvizsga érvényes, vagy bármilyen nyelvvizsga megfelel (pl. : TELC)?

A paragrafus szerint egy államilag elismert B2 komplex nyelvvizsga esetén kapható meg a diploma. Azonban nekem C1 komplex nyelvvizsgám van. Ilyen esetben kell külön egy B2-es szintnek megfelelő nyelvvizsgát tennem, hogy a követelménynek megfeleljen? Vagy a C1-es...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!