Mi a könyvelő hivatalos neve?

válasza:számviteli ügyintéző nem könyvelő, ott van a nevében h ügyintéző és aki könyvelő az nem csak 1 db képzést végzett el. könyvelő pl a mérlegképes könyvelő, főkönyvelő, analitikus könyvelő, attól függ h miket könyvel.
meg ott a google

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Közgazdász vagyok, szeretnék a munkaerőpiac igényekhez alkalmazkodni. Gondoltam a mérlegképes könyvelő képzésre, ami viszont elég sablonos, Dunát lehetne velük rekeszteni. Kreatív ötletre gondoltam, de még nem szállt meg az ihlet, ha van jó tippetek, örömmel olvasom! Köszönöm!
Mérlegképes könyvelő okj-s tanfolyam leírásánál találtam azt h, Iskolai előképzettség: érettségi; Szakmai előképzettség: diploma oks-s oklevél stb.Ezt mit jelent? Ha diploma/oklevél kell a beiratkozáshoz akkor miért csak egy érettségi kell az "Iskolai előképzettség" szerint?Itt a link:
Mert hallottam már ilyenről, hogy interneten lehet ilyet, nem fontos, hogy hivatalos legyen. Létezik ilyen? és ha igen, hol találom?
Főiskolát, egyetemet ne írjatok, hanem OKJ-s képzés szintjén érdekel a dolog.
Akkreditálnak-e bizonyos tárgyakat? Mennyivel javítom a pozíciómat a munkaerőpiacon ezzel a végzettséggel? Mennyire használható, gyakorlatias a szerzett tudás? Tanfolyam + vizsga a papír megszerzésének menete, vagy van gyakorlati feltétel is? Köszönöm a felvilágosítást! Gábor
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!