Maradjak kulfoldon, vagy jojjek haza az orvosira?
Ahogy én a mindenkori magyar kormányt ismerem, képesek bevezetni ezt a röghöz kötést. Nem is hiszed, mennyire örülök, hogy már rég lediplomáztam és nem fog érinteni ez az intézkedés... Most egyébként én sem Mo-on élek, csak itt karácsonyozom :-)
Miután bizonytalan a helyzet, de van esély rá, hogy diplomásan már nem tudod elhagyni az országot, vagy csak nagyon drágán, azt javaslom, hogy végezd el külföldön az egyetemet és amikor csak tudsz, menj haza látogatóba.
Majd ha idősebb leszel, ezt a honvágy-kérdést is máshogy tudod kezelni, tapasztalatból mondom. Ha lesz egy diplomád, munkád, céljaid, könnyebben fogod venni, hogy nem Mo-on élsz - főleg, ha majd belegondolsz, hogy szabad emberként élhetsz, vagy röghöz kötött jobbágyként. Azért nem mindegy ám...
Szerintem anyukádért, ha itthon lennél sem tudnál többet tenni, mint hogy beszélgetsz vele, törődsz vele, ezt megteheted így is, hála az internetnek és a Skype-nak nevezett borzalomnak.
Nem hiszem, hogy anyukád, ha tényleg szeret, örülne annak, hogy esetleg minden lehetőséget elvágj magad előtt a betegsége miatt. Magát okolná, ha boldogtalan lennél, ez meg a betegségének sem tenne jót.
Egyébként beszélgettetek már erről a külföldön tanulásról anyukáddal? Neki mi a véleménye?
Nem tudom itt ki honnan vette, hogy a sote milyen jó egyetem meg stb. Nem rossz nem rossz, ahhoz képest, hogy miből gazdálkodnak, de bármelyik nyugatihoz képest alul marad. Egyszerűen az orvosi magja a gyakorlat a kutatás, és a pénz, az meg itt nincsen. Le vagyunk maradva. A múzeumba illő eszközöket féltegetik, kint meg olyat nyomnak rögtön a kezedbe, ami itt nincs is.
És kérdező. Minden egyes külföldre költözött rokonom és barátom, akire rájött a nagy honvágy és hazajött, az úgy veri a fejét a falba, hogy hogy volt képes visszajönni. A legtöbb csak küszködött egy darabig, aztán visszamentek és megfogadták, hogy többet sose rohannak haza, mert sokkal szarabb. Mindenhol vannak zavaró és utálatos dolgok, de nem mindegy, hogyan élsz közben. Mert itt arra van nagy esélyed, hogy szarul fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!