Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Természettudomány-környezettan...

Természettudomány-környezettan szakos tanári (Z-szak) képzésről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Olvastam egy cikket a Qubiten egy cikket a képzésről ( [link] és az alapján elég jó, de az az első évfolyam indulása után fél évvel készült, szóval nem tudom később mi lett. Most már 2,5 éve megy a képzés, szóval már kiforrottabb az egész, az osztatlanosok közül van aki a felénél jár, rövidciklusún van aki már elvégezte. Mik a vélemények? Tényleg egy gyakorlati orientált, elvont, absztrakt témákat nem hangsúlyosan tartalmazó, átfogó ismeretanyagot adó képzés? Mik a hallgatók, vagy a hallgatókat ismerők tapasztalatai? És hogyan lehet vele elhelyezkedni? Természettudományos tanárokból eleve hiány van, és állítólag át akarják vinni az egész oktatást egy összevont "science" tárgyba. De ha ezt mégse csinálják meg, ha bioszt, fizikát, és kémiát is taníthatok általánosban, azzal is lesz biztos állásom.

febr. 1. 12:26
 1/4 A kérdező kommentje:

Bocsi, a linkhez hozzáveszi a zárójelet, itt van megnyithatóan:

[link]

febr. 1. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Felületesebb, mintha speciálisan valamilyen természettudományos tárgyra tanítanának. Ha általánosságban szereted a term. tud. tárgyakat, akkor neked való, más különben ha van konkrét elképzelésed hogy melyik tárgyak érdekelnek téged, akkor javaslom hogy inkább valamilyen szakpárt vegyél fel.

Nekem egy ismerősöm z szakos. Ő abban a helyzetben volt, hogy nem tudott dönteni mit akar tanulni egyetemen, és asszem pont akkoriba indult ilyen először, úgyhogy arra ment. Egyébként nagyon könnyű, gyakorlatilag alig csinálnak valamit, és kb 4-5 ösökkel végig lehet csinálni az egészet, utána fixen lesz munkád, mert a tanárokra mindig szükség lesz.

Egyébként mégegyszer kihangsúlyozom, hogy ha van konkrét elképzelésed, vagy érdeklődésed valamilyen természettudományos területen, és tanár akarsz lenni, akkor ne z szakra menj, hanem arra a konkrét szakra tanárnak (meg mellé egy olyan szak ami mondjuk kapcsolódik mint pl fizika-matek, vagy biológia-kémia)

febr. 2. 22:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Általánosságban szeretem a természettudományokat, de a bioszt különösen. Ebből már van egy közép előrehozottam, most fogok emeltezni. Nálunk biosz fakt indult, kémia nem, a fizikatanár pedig azt mondta, csak matekkal ajánlja felvenni a fizika faktot, szóval ezekből nem érettségizek. De hobbiból olvasok ismeretterjesztő irodalmat, újságokat, tudományról és környezetvédelemről. Szóval a szakpároknál angolhoz emelt kell, matekra nem szeretnék menni, tehát marad a töri és a magyar. De eleve reál beállítottságú vagyok, szóval szerintem a z-szak testhezállóbb. És habár csak általánosban, de taníthatok bioszt, kémiát, fizikát, és természetismeretet is, tehát könnyeben el tudnék helyezkedni, mint egy sima kétszakos. Ha meg bioszból csinálnék középiskolai tanárit, utána az csak két félév levelezőn. És ha nálunk is összevont lesz a természettudományos oktatás, mint az angolszász országokban, akkor ez tényleg a jövő szakja.
febr. 2. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen akkor tényleg a z szak lenne a leg találóbb. És melyik egyetemre gondoltál?
febr. 15. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!