Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit mond magáról a Soros,...

Mit mond magáról a Soros, hogy ő milyen nemzethez tartozik? Ő maga mondja azt magáról, hogy "magyar származású amerikai"?

Figyelt kérdés

Azt nem tudhatjuk, hogy mit gondol erről, csak azt, amit mond; ugye.

Meg azt tudjuk még, hogy magyar állampolgárnak született, és ha nem mondott le róla, akkor ma is az. De Mo-on alig járt iskolába, a végzettségét az UK-ban szerezte, szóval brit állampolgár is kell, hogy legyen, biztos fizetett érte.

Utána az amerikai állampolgárságot is megvette, ha amerikai, és biztos, hogy megkapta az izraelit is. Azt nem tudom, hogy van, hogy eleve megadják-e, vagy fizetni kell érte. De nem is igen számít.

Szóval, igazából a magyar állampolgárság neki semmit nem jelentett. Talán az egyetlen ingyenje volt, ki tudja. Ha le nem mondott róla, amikor az amerikait kérte, mert sokáig az amerikaiak nem engedték a kettős állampolgárságot; nem?

Eleve az emberek többre értékelik, amiért tenniük-fizetniük kellett, annál, mint amit csak úgy kaptak.

Szóval, mit mond a Soros; ő maga mondja magáról, hogy ő magyar származású? Vagy mások ragasztották rá csak. És akkor, amikor akármit mond vagy csinál, akkor az emberek szerte a világon úgy néznek rá, hogy ő is egy magyar ember?

Velünk magyarokkal hozzák kapcsolatba, hogy mi is ilyenek vagyunk, mint ő? Amikor az EU-nak beszél a terveiről, a javaslatairól, akkor azt -valamennyire- magyarként is teszi? Ránéznek, és azt gondolják, hogy na, ez is egy magyar? Vagy magyar volt, és amerikai lett, de akkor is, gyökereiben magyar. Ezt gondolják róla?

2016. júl. 1. 20:23
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

Ő elsősorban zsidó.

Világpolgár.

Magyarországon született. Ennyi. De ő nem kötődik ide érzelmileg.

2016. júl. 1. 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Kérdezõ, mija f__zt akarsz még, ha annyi mindent tudsz?

Azt mindenesetre kifelejtetted, hogy csak baromi mázlival élte túl a vészkorszakot és amit azalatt tapasztalt, nyilván nem gyõzte meg arról, hogy itt kell maradnia.

Hogy külföldön velünk hozzák-e kapcsolatba? Ha igen, akor úgy, hogy le kellett innen lépnie. Ennyi.

2016. júl. 3. 05:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Mondjuk, arra gondoltam, hogy ha valaki látott valami cikket arról, hogy mit mondott ő maga.

Vagy hogy mit írnak külföldi újságokban erről vele kapcsolatban.

Azt nem tudom, hogy a "lelépésről", ahogy írod, mit gondolhat, mert azért mégsem szerezte vissza első adandó alkalommal az eredeti családnevét.

Én visszaváltoztattam volna, kerül, amibe kerül.

2016. júl. 3. 05:52
 4/5 anonim ***** válasza:

"Mondjuk, arra gondoltam, hogy ha valaki látott valami cikket arról, hogy mit mondott ő maga.

Vagy hogy mit írnak külföldi újságokban erről vele kapcsolatban."

Iyennel nem szolgálhatok, annyira nem hozott lázba soha. Annyit tudok, hogy Izraelben, ha szóba kerül, az elõbb írottak miatt mindennek mondják, csak rendes embernek nem.

Viszont "a magyarorkról", legalábbis olyanokról, mint Te, bizonyára azt gondolja, hogy lusták. Mert a gugli Neked is barátod. :)

a "lelépésről"

Mint mondtam, nem nem hozott lázba soha, ezért nemtom, hogy '47-ben mi elõl. Az újraéledõ zsidógyûlölet elõl ( voltak pogromok, sõt lincselések ), vagy rákosi elõl. Valószínû az utóbbi, mert Pest mégiscsak Pest, itt azért nem tudok durv´bb dolgokról. Pedig egyszer emléxem itthon egy magyar nyelvû interjúban elmondta, de rég volt. ( Azért az, hogy 50 év múltán is alig akcentussal és nyölvtanilag helyesen, választékosan beszélt ( ennyit megjegyeztem ), mégis több a semminél.

"Én visszaváltoztattam volna, kerül, amibe kerül."

Ha Kohn lett volna, talán õ is, az a név ugyanis arra utal, hogy "kohén", vagyis papi család, vagyis Áron fõpapnak, Mózes testverbátyjának egyenesági ( fériági ) leszármazottja, tehát rang.

alán egy Neumannt, is, vagy valamilyen zenei hangzású nevet. De egy Schwarz? Ráadásul az lehet akár sváb is.

Egyébént a wiki szerint az apja magyarosított. Másfelõl ismertem egy öreget ( sajnos már nincs köztünk, 100 felett lenne :) ), aki régen orbá´nra magyarosított, aztán a '90-es években - érhetõen - szertte volna visszakapni az eredetit és nem lehetett.

Ettõl függetlenül, amit tudok, hogy a "nyitott társadalom" jegyében sok országban támogat mindenféle emberjogi szervezeteket, iztos tudod, hogy a mi Kedves Vezetõnk - még amikor egyáltalán nem volt vezetõ :) - és még néhányan Soros ösztöndíjjal tanultak egy félévet Oxfordban. Még az átkos idején.

egyébként ami konkrétumot írtam, a wikibõl néaztem, az angol változatt valszeg részletesebb és bizonyára mindkettõben vannak hivatkozások pl újságcikkekre.

2016. júl. 3. 14:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves nneddudgi; köszönöm.

Bár még mindig nem igen kaptam elsőkézbeli választ, de majd erre téved valaki.

Nekem nem jóbarátom a gugli, sőt. Még úgy sem, mint az amerikai ürge volt a magyaroknak....

A yahooban néztem, amíg bírtam a listát, amit kiadott -kétszer, különbözőt-, meg amíg időm engedte. Aztán, gondoltam, lehet, hogy vannak, aki véletlenül is kapásból válaszolnak. Eddig nem jött be.

Érdekes a névvisszaváltoztatás, szerintem semmi probléma a Schwarcz-cal, és komolyan mondom, éveket böngésztem anyakönyveket, a sváboknál nem volt . Veiszt is egy kezemen meg tudom számolni hány katolikust láttam.

Mellesleg 6 éves volt, ha igaz, amikor Soros lett belőle, ha jól emlékszem, addigra már rögződik a családnév is a gyerekekben. Gondolom zsidóknál is, lehet, hogy talán még inkább.

Tudod, avval is vigyáznék, hogy mennyire úgy van, amit az Orbánról visszaváltoztatni akaró ismerős mond.

A törvény szerint semmi akadálya nem lehetett volna, kivéve, ha a másik név viselői már nem akarják. De ha tényleg a saját neve volt, akkor még perelhetett is volna.

Az OV, ha igaz, egy éves ösztöndíjat töltött, és néhány hónap után hazament, hogy ne maradjon ki az akkori gyorsan pörgő eseményekből, nem?

Az ösztöndíjat sem kapta, személyesen, hanem pályázott és azon nyerte el. Talán különbség. Bár így utólag, ki tudja, hogy mennyire és mi volt véletlen.

2016. júl. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!