Doppelrahm-Frischkäse magyarul?
Frischkäse= friss sajt, olyan tehéntúró-szerű, de a magyar tehéntúró szemcsés, az nem jó.
Viszont most már, a globálvilágnak hála, vehetünk külföldi friss sajtokat. Ha német recepted van, keresd a német termékeket: pl. Philadelphia, Exquisa. Aldiban, Lidlben érdemes körülnézni (ott asszem Milfina a házi márka.
(Ne a lightot vedd, hanem a zsírosat!)
Ja, és a krémsajt nem jó fogalom, mert az sokszor ÖMLESZTETT SAJT (mint a régi Campingsajt, az semmiképp nem jó a receptedhet, egész más ugyanis!
Amúgy ha a túrót összetörjük, pl. krumplinyomón átnyomjuk, és összekeverjük tejföllel, akkor máris nem olyan darabos, inkább krémes. Már csak az édesítés kell. Vagy túró + sűrített tej. Az édes eleve.
Persze nem tudom ez mennyire hasonlítana a mascarpone-hoz, mert még ezt sem ettem életemben, szóval nem kötekedni akarok! :D Csak kíváncsi lennék, hogyan lehetne helyettesíteni a mascarpone-t, túró felhasználásával. Illetve, hogy lehet-e egyáltalán.
Persze natúr formában nem kóstoltam még a mascarpone-t, mert ettem már sokszor tiramisut, és cheesecake-et is. Ezekhez is elvileg mascarpone kell. De aztán ugye ki tudja, hogy a cukrászüzemben ezt használnak-e, vagy csak egy házilag kikevert krémet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!