Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nehéz német szöveg fordítás?

Nehéz német szöveg fordítás?

Figyelt kérdés

Lefordítottam ezt a szöveget szóról szóra de még úgy sem volt minden mondat értelmes aki letudja fordítani az egy isten!

Schokolade und Marzipan, Champagner, mokka und Chips sind Genußmittel und deswegen ungesund. Alles was Spaß macht und schmeckt Alkohol und Zucker, Fett und Salz, lehrten Mediziner und Ernährungswissenschaftler jahrzehntelang, macht uns krank. Die Zusammenhänge zwischen Essen und Psyche sind zwar komplex, dennoch verstehen Ernährungsmediziner immer besser, daß viele Substanzen unserer Nahrung auf den Organismus wie Medikamente wirken. Von der Schokolade beispielswiese haben wissenschaftliche Analysen kürzlich nachgewiesen, daß Hunderte von Aromastoffen und einige verbüffend marihuanaähnliche Substanzen für Genußwonnen sorgen.Ernährungsforscher bezweifeln nicht mehr, daß man gute laune essen kann. Die forschung über stimmungsnahrung hat folgende einsichten Kohlenhydrate beruhigen und entspannen da sie biochemisch den lust und Glücksgefühle prägenden Serotoninstoffewechsel beeinflussen.Fett dagegen belastet nicht nur die gefäße sondern beeinträchtigt den Sauerstofftransport ins Gehirn zuviel Fett macht also buchstäblich träge körperlich und geistig. Man vermutet, daß zu viel tierisches fett so negativ wirkt ,daß es zu depressiven verstimmungen kommt. Proteine bauen körperlich auf und aktivieren allerdings kann ein Zuviel an Eiweißen ebenfalls auf die stimmung drücken. änlich wie Alkohol verhält es sich mit den Gewürzen wie Chili, Pfeffer und Salz genießt man sie zum richtigen Zeitpunkt, wirken sie auf Körper und Geist anregen und wohltuend



2016. nov. 17. 17:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Délután lesz időm, most megyek dolgozni.

Az első két mondat: A csokoládé és marcipán, a pezsgő, kávé és chips élvezeti szerek és ezáltal(emiatt) egészségtelenek. Minden, ami örömet szerez és ízlik - alkohol és cukor, zsír és só - beteggé tesz(megbetegít) bennünket, tanítják évtizedek óta az orvosok és táplálkozástudósok (táplálkozástudománnyal foglalkozók).

2016. nov. 18. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Mivel nincs központozás, biológiai és kémiai ismeret nélkül meglehetősen nehéz szó szerint visszaadni, egy mondatot nem is tudtam megfelelően összerakni...


Az evés és a lélek közötti összefüggés bár meglehetősen összetett, mégis egyre inkább úgy értelmezik a táplálkozással foglalkozó orvosok, hogy táplálékunk sok összetevője a szervezetre úgy hat, mint a gyógyszerek. a csokoládéról például tudományos elemzés azt igazolta, (a benne lévő) aromaanyagok százai és néhány a marihuánához meglepően hasonlító anyag gondoskodik a boldogságról/élvezetről. A táplálkozáskutatók már nem kételkednek abban, hogy a jókedvet enni lehet. A hangulatra ható táplálkozást vizsgáló kutatás a következő ....... szénhidrátokat és a hangulatot és a boldogságérzetet meghatározó szerotonin anyagcserét biokémiailag befolyásolja.

A zsír ezzel szemben nem csak az ereket terheli, hanem hatással van az agyi oxigénszállításra. A túl sok zsírt tehát szó szerint testileg és lelkileg is hordjuk/viseljük/cipeljük. Azt feltételezik, hogy a túl sok állati eredetű zsír olyan negatívan hat (a szervezetre), hogy az (a szervezet) depressziv lehangoltságba kerül. A proteinek a testben épülnek fel és aktiválódnak. A túl sok fehérje is hat a hangulatunkra. A fűszerek, mint a chili, a bors és a só az alkoholhoz hasonlóan viselkednek. Mértékkel fogyasszuk, hisz a testre és a lélekre élénkítőleg hatnak.

2016. nov. 20. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :D
2016. nov. 20. 10:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!