Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért eszik a magyar hatalmas...

Miért eszik a magyar hatalmas adagokat?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy nálunk egy étkezésre ekkora mennyiségű,gyakran többfogásos menüket eszünk?

Tudom, hogy régen a fizikai munka miatt jóval több kalóriára volt szükség,de akkor hogy lehet, hogy például japánban meg más ázsiai országban egyszerre kis adagok fogyasztasa alakult ki? Gondolom régen nekik is több,nehezebb fizikai munkajuk volt


máj. 13. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Akkor mit mondasz az amerikai adagokra, ha a magyar nagy?
máj. 13. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Arra is hogy nagy,de nem ez a kérdés lényege
máj. 13. 15:28
 3/9 anonim ***** válasza:
43%

Mert MO-on az a normális, ha addig eszik valaki, amíg úgy érzi kipukkad, az élet értelme a többség számára a zabálás, lehetöleg jó zsírosan, stb.

Az ok, hogy amikor kezdett az embereknek lehetösége hozzájutni élelmiszerekhez, a legtöbben be akarták pótolni, amikor elötte nem volt elég, meg van az a mondás, "amit megeszek, az az enyém", ha felhízlalta magát, volt tartaléka. Csak akkoriban ez egy hétvégi zabálást jelentet, idöközben meg mindenkinek erre megy el a pénze, hogy minden nap agyonegye magát. A magyarok többsége azért él, hogy EGYEN!!!

Nem véletlen, hogy a magyarok nagy része kifejezetten kövér, elhízott, ezért alaposan tesznek is valamit.

(Ugyanez érvényes az átlag amerikaira is, mielött megint jön az elsö a hülyeségeivel)

máj. 13. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Ez egy jó kérdés! Ráadásul a paraszti koszt korántsem olyan volt, mint amilyennek beállítják. Nem zabáltak állandóan húst, meg zsíros, cukros dolgokat.
máj. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
3# ebben lehet valami
máj. 13. 16:08
 6/9 anonim válasza:
78%
Szerintem ez már csak az idősebb korosztályra jellemző. Ők is így szocializálódtak, ezt hozták régről. De szerintem a fiatalok már nem így esznek, max még a nagyinál aki rájuk tukmálja az ételt. Legalábbis nagyvárosi környezetben én nem ezt látom, de lehet hogy vidéken még hangsúlyosabbak a régi szokások.
máj. 13. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
67%
Mert finom.😁 Amúgy attól függ ki milyen családból jött, milyen mintákat hozott onnan, milyen szokásaik voltak stb. Ezeket a berögzült dolgokat a legnehezebb felülírni.
máj. 13. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
63%
1-2 világháborút utána a nyomorévtizedeket 5-6 gyerek a semmire nyomor túlélőinek nem jutott sok . A meleg a ruha a nyugi az étel a termes a meló volt a fontos és luxus . Belenevelték felvásárlással túlevéssel mulatozással és megszoktatták a többi korosztályt . Viszonylag nem goltak drágák az alapanyagok energia sem az árak főleg a kifőzdékben . Otthonra is 4-6 személyre lehet tartalmasat készíteni .
máj. 13. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincsenek olyan őrületesen nagy adagok. Étteremben annyi, amennyi, otthon meg leginkább tányérfüggő. Megszedik a tányért, és ha kisebb a tányér, kisebb az adag.
tegnap 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!