Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Fiatal húsz év körüli lányok,...

BiTOPro97 kérdése:

Fiatal húsz év körüli lányok, ti képesek volnátok, minden nap vacsorára finom és változatos minőségi marhahúsos ételt enni, és vasárnapi ebédre is?

Figyelt kérdés
Csak előre tájékozódom, mi a körkép, mert én mindig ezeket főzők vagy inkább - ép most is, - sütők vacsorára és ebédre, ha van időm. Megadott időben szinte mindig ez a főétel.
2016. júl. 27. 21:28
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy nem sokan rajonganak az ötletért. Mondjuk, ha meg csinálja maga salátáját, az is kínos. :(

De hogy ennyire elutasítóak vagytok, azt nem gondoltam. Az élet ennél még jobb arányt hoz ki, jó ott sokszor esetebéd a vacsora, egy bulizás előtt nekik.

2016. júl. 29. 15:53
 2/13 anonim ***** válasza:
Ja, képesek volnának, csak idő előtt végbélrákban elpatkolnának...
2016. júl. 30. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Érdekes a családunkban nem jellemző a 75-85 tízes sáv előtti meghalás, és közülük és közülünk sokan így étkeztek.

Anyám családjának fele orvos, apámék is polgári család.

Egyik oldalon sincs bent a rák, és szív és érrendszeri bajok a vezető három halálok közt. - ősember, a homo sapiens sapiens az ~70-80% vörös húson élt, ha nem a ma 3/4 akkor 1/3 tenger melléki volt, és a genetikai állományunk azóta 0,1%-ot sem változott. És az ami változott is a külsőkben látszik meg főleg.

2016. júl. 30. 17:37
 4/13 anonim ***** válasza:

Érdekes az hogy egy jelentéktelen környezetedben nem jelentkezett rák? Egyáltalán nem érdekes a nagy számokhoz viszonyítva, mindig vannak szerencsések.


A dohányzás sem okoz rákot a dohányzók 70%-ának és gondolom mégsem vitatod a káros mivoltát. A húsevést is csak azért vitatják ilyen vehemensen sokak, mert nagyon kényes téma. Kultúrális szokások, ízlések, hagyományok, a mama főztje és persze sokak megélhetése miatt. Ha nem ennél húst vagy legalább teljesen független lennél tőle, akkor észrevennéd a torzítást amiben benne élsz. Így nem sok esély van rá.


Sok dohányos vitatja hogy a cigi rákot okoz és előszeretettel mutogatnak láncdohányos 90 évet élt felmenőkre. Még aki dohányzás mellett szóban tisztában is van azzal hogy rákot okozhat a cigi, annak sem esik le igazából és lepattintja kb annyival hogy "valamiben meg kell halni". Ha tényleg leesne, azonnal abbahagyná.


Tény hogy a főemlősök 50 milló éve léteznek, azalatt szinte kizárólag gyümölcsöket ettek, ahhoz alkalmazkodva alakult ki az emésztőrendszerü(n)k. Legoptimistább becslések szerint is legfeljebb 2.5 millió éve (vannak tudósok akik szerint csak 1 millió) kezdtek elődeink vadászni, ami az idő 5%-a (vagy csak 2%). Mindemellett a húsevés csak az elmúlt max 100 évben lett tömeges és rendszeres, azelőtt mindig csak kiegészítő táplálék volt, kis mennyiségben és ritkán (pl havonta egyszer) - mint ahogy ez ma a csimpánzoknál van: a kajájuk 2-3%-a hús. Kevés elszigetelt népcsoportnál volt csak fő táplálék (lásd eszkimók, massai), és náluk nem is jelentkeznek a húsevéssel járó civillizációs betegségek mint másoknál. Na ők úgy látszik tényleg alkalmazkodtak, de inkább különböző bacikkal való szimbiózis által mint emésztőrendszeri átalakulás által.


Most már eléggé elfogadott orvosi körökben hogy a vörös hús káros az egészségre, még a WHO is kimondta, persze NAGYON óvatosan, mivel tisztában van mindenki azzal hogy ez mennyire kényes téma, ezért csak icipici lépésekben fogják adagolni ezt évtizedek alatt, hogy a szokások és az ipar is tudjon változni és ne okozzon túl nagy sokkot.


Sok orvos és kutató viszont már eljutott oda hogy MINDEN állati fehérje káros (mondjuk ezt én sem tartom valószínúnek mert bogarakat meg tojást szerintem nagyon régóta ettek felmenőink), csak hát ezt nyíltan kimondani szakmai öngyilkosság, ez egy pár kutatónál be is igazolódott.

2016. júl. 30. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Tudod a vörös hús, napjaink tojása. - annál nem üldöztek jobban semmit, még a koleszterinnel is összefüggésbe hozták, és kiderült a megtestesült egészséges étel, nincs is nála egészségesebb. Persze kell zöldség, nálam most is van zöldségágy. No meg a savanyú káposzta, az szinte alap.


Az oroszlán húsevő - min minden nagy macska, ők a préda gyomrából eszinek egy kis húst - például skorbut ellen, - persze nem tudatosan. Az ember minden evő, de fogai meg vannak mindenre. És szép szemfogaink vannak. ;)


...

2016. júl. 30. 22:25
 6/13 anonim ***** válasza:

A szemfog nem jelent semmit. A gorillának hatalmas szemfogai vannak, mégis szinte csak gyümölcsöt eszik. A pandának még nagyobb, sőt nincsenek növényevő fogai sem, mégis kizárólag bambuszt eszik (pedig anatómiailag húsevő).

A kaja nagyrészt a lehetőségektől és a preferenciáktól függ. A hús szükségkaja volt az őseink számára. Ösztönösen eszed ágába nem lenne megtámadni, széttépni és nyersen megenni semmilyen állatot, az ilyesmitől gyerekkorunkban alapból félünk és undorodunk. Egykoron valószínűleg elfogyott a növényi táplálék és a túlélő ösztönünk legyőzte ezt a viszolygást. Nem véletlenül rejtegetik oly sokan a gyerekek (sőt a felnőttek) elől hogy valójában hogyan is készül a hús.


Mint túlélőkaja, nagyon bejött a hús és a tej, mivel csak hosszú távon jelentkeznek a negatív hatásai. Túlélés szempontjából mindegy hogy 50 évesen krónikus betegségeid lesznek. De ha hosszú és egészséges életet akarsz magadnak, akkor úgy a legjobbak az esélyeid ha hozzá se nyúlsz az állati eredetű kajákhoz. Annyi hogy mivel a fene nagy technikánk és a tömegtermelés nagyban csökkentette a növények tápanyagtartalmát (műtrágyázás, föld agyonhasználata, kaja megmosása stb) már szükség van táplálékkiegészítőkre is (pl b12, és d vitamin, vas, cink)

2016. júl. 31. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Ez már megint valami új szektás izé. Ok tiszteletben tartom. ;)


növények tápanyagtartalma - sok esetben tényleg csökkent


föld agyon használata, inkább kihasználatlansága, csak - jó volt Csernobil - de példának jó Ukrajna elég gabonát termelne ha lenne piaca az egész főlnek és haszon állatainak, de nincs rajta támogatás, így nincs piaca sem. Minden mezőgazdasági ár támogatást meg kellene szüntetni. - és akkor sok fejlődő ország is szépen felzárkózhatna, lépésekben Európához.


Kaja megmosása már szükség van - étel válogatja de, főként beszerzési helye és termelési helye. ;)


TTáplálékkiegészítőkre is (pl b12, és d vitamin, vas, cink) - ha nem táplálkozol kiegyen súlyozottan állatból és növényből nem szeparáltan kivonva. Mesterséges 1-3% sem szívódik fel. Már a Calcium Sandozt sem írják fel az orvosok. Előbb felsoroltakra meg mindenféle gyógynövény kapszulákat írnak, meg állati eredetűt. Bár a vörös hús miatt nem vagyok vérszegény.

2016. júl. 31. 18:40
 8/13 anonim ***** válasza:

A "leszektázás" a dogmatikus világképed fenntartásához kell. Tiszteletben tartom ;)


A tényeknek viszont nem árt utánanézned. Pl: a rendes húsevők körében kimagasló a vérszegénység ami ugye vashiány miatt van. A WHO szerint az emberek 80%-a legalább enyhe vashiányban szenved, és a teljes lakosság 20%-a súlyos vashiányban. Az egyik legrosszabb ország e tekintetben az USA, ahol köztudottan kimagaslóan magas a húsfogyasztás. Nem áll össze amit állítasz. Ugyanez áll a tejfogyasztás/kalciumhiányra az USAban. A világon sehol nem fogyasztanak annyi tejterméket mint ők, és mégis náluk van a legtöbb csontritkulás. Hogy is van ez?


B12 hiány a Föld lakosságának 40%-ára jellemző, pedig a többség eszik húst.



Mivel a haszonállatok is ugyanabból a terméketlen/agyonhasznált földből kapják a takarmányt, ők is hasonló tápanyaghiányokkal küzdenek. Gondolom az is ok lehet hogy nem azt esznek amit akarnak, hanem amit mi kiválasztunk nekik. Nem véletlenül bevett szokás a vitamininjekció az állatoknak az antibiotikumok mellett.

A kis vitaminjaid amúgy is mesterségesen jutnak beléd a húsból, mert bele is úgy került.


A több száz dolog közül amit eszel, természetesen csak a vöröshús miatt nem vagy vérszegény. Nagyon fejlett ízérzékelésed lehet hogy ezt így ki tudod jelenteni, gondolom tudatosan észleled azt is hogy melyik falatból mennyi vasat tudtál felszívni.


Párom egész életében ette a sok húst, mégis vasinfúzióra kellett kötni olyan alacsony volt a vasa.Én kb két éve nem eszem vörös húst, egy éve semmilyet, és pont múlt hónapban voltam vérvételen: tökéletesen normális vas értékkel.


Természetesen mi vagyunk a kivétel a te világodban.

2016. aug. 2. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Nem mondtál újat, orvos anyám fél családja. Húst legtöbbszőr nem is spárból veszem, hanem olasz import, extra, meg szürke marha. etc.


Amcsik pont a sok injekció (főleg hormon) és tej miatt betegek.


NA LEZUHANYZOK, VESZEK EGY HIDEG ZUHANYT IS, MERT EGY EGÉSZSÉGES. ;) Én egészség tudatos vagyok. Anyám egyik kutatási területe, praktizáló orvos, és orvos biológus végzettsége is van. Azt is németben szerezte, híres egyetemen. Úgyhogy, nem józan paraszti észre hagyatkozom.

2016. aug. 2. 20:35
 10/13 A kérdező kommentje:
félcsaládja*
2016. aug. 2. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!