Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek a...

Noah3333333333333333333 kérdése:

Keresztények! Szerintetek a tudomány elbánt a Bibliával és megis cáfolta? Milyen tudományos érvek vannak a Bibliára? Csak keresztények válaszoljanak! Isten halott?

Figyelt kérdés
Különben is azt olvastam, hogy a tudósok találtak egy ős ember pár leletet ami az emberiség legelső párja. És valamit összeraktak valahol (dokumentumfilmben) ami kimutatta, hogy a mutáció sebesség, vagy a molekuláris óra megoldja a teremtést.

okt. 15. 01:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
57%

NEM.

Amikor a tudomány sehol nem volt, már a Bibliát irók tudtak a Föld alakjáról, a vizkörforgásáról, stb. ez nem véletlen, mert maga a Föld és a természet törvényeit alkotó megmondta nekik.

okt. 15. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 A kérdező kommentje:

Ezt én is elhiszem! De az ateisták szerint nem Isten szava volt, hanem " véletlen " és ahogy az ateista mondaná:


Jósolni fogom azt, hogy a " kutyád befog szökni a házba "


Jósolni fogom azt, hogy " nem lesz távoktatás Szegeden "


Erre hogyan reagálsz?

okt. 15. 01:19
 3/22 A kérdező kommentje:

Olyat is hallottam tőlük, hogy


Régen ugyanez a vallás égette el máglyán 400 éven keresztül, aki azt mondta, hogy a Föld a Nap körül kering. Az hogy a bibliát akkoriban "tudományos lapnak" használták, abban nincs semmi különös. Elvégre akkoriban, ha nem vallási háttérrel jött az infó, akkor nem hitték el, vagy kinyírták eretnekség miatt.


Erre nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy keresztény mit gondol.


Én azt, hogy lehet, hogy nem hiszel, de attól még valószínűleg Isten szava lehet, mert nem tudhatták mindezt, és nem a vallás, Isten, én vagyok a hibás a rossz dolgokért mint a vallás háború miatt, hanem az ember. Nem igaz szerinted? Mi a véleményed amiket leírtam?

okt. 15. 01:25
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellene a Bibliát sem történelmi sem természettudományi könyvként kezelni, és nem is kellene számon kérni rajta, hogy ezek egyike sem, és akkor nem lenne semmi baj, de a harcos ateisták épp olyan primitívek mint a vallási fundamentalista kreacionisták. Akkor is így van ha lepontoztok.


"Régen ugyanez a vallás égette el máglyán 400 éven keresztül, aki azt mondta, hogy a Föld a Nap körül kering. Az hogy a bibliát akkoriban "tudományos lapnak" használták, abban nincs semmi különös. Elvégre akkoriban, ha nem vallási háttérrel jött az infó, akkor nem hitték el, vagy kinyírták eretnekség miatt."


A katolikus egyházat kellene kérdőre vonni emiatt nem a kereszténységet kolltektívan.


"Én azt, hogy lehet, hogy nem hiszel, de attól még valószínűleg Isten szava lehet, mert nem tudhatták mindezt, és nem a vallás, Isten, én vagyok a hibás a rossz dolgokért mint a vallás háború miatt, hanem az ember."


Jézus elítélte volna a keresztes háborúkat meg az európai vallási háborúkat, sem ő sem a keresztény vallás nem tanítanak ilyesmire, a klérus félre vezette az embereket, erre viszont figyelmeztet is a Biblia, hogy lesznek hamis tanítók és hamis próféták akik félre vezetik az embereket.

okt. 15. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 A kérdező kommentje:

És mit gondolsz arról, hogy a kereszténység egy szekta a zsidó vallásból, és Jézus története egyedi?


Vannak vallások, amik sokkal régebbiek, amiből a kereszténység merített. Például rengeteg pogány szertartást olvasztottak be a sajátjukba. Emellett meg Jézus sztorija sem egyedi, mint pl. az itáliai Mithras kultuszt, vagy az egyiptomi Hórusz istenség történetét.


Mit gondolsz? És az ateisták miért olyanok mint a szó szerint értelmezők?

okt. 15. 06:04
 6/22 anonim ***** válasza:
32%

A fundamentalisták igencsak szeretnek belemagyarázni a Bibliába tudományos tényeket. A kedvencem az, amikor Izajás könyve 40. fejezetével érvelnek, hogy "lám, a Biblia megmondta, hogy a Föld kerek". Most túl azon, hogy a 40-55. fejezetek később keletkeztek, mint ahogy azt ők hiszik, a megállapításuk nem igazolt. Mert ha tovább olvasnák azt a verset, akkor láthatnák, hogy a szerző egy kifeszített sárorhoz hasonlítja a Földet...


Ugyanolyan szánalmas ez a próbálkozás, mint amikor a muszlimok az Ősrobbanást magyarázzák bele a Koránba. El kellene fogadni, hogy ezek a szent könyvek, amik istenekről szólnak, nem tudományos értekezések.


A bibliai világkép valójában így néz ki:


[link]


Na, ez mennyire tudományos?

okt. 15. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 A kérdező kommentje:
Félig tudományos. De most, te hívő vagy?! Mert így ahogy én sem, nem viselkedhett.
okt. 15. 08:10
 8/22 anonim ***** válasza:

#7


Nem nem vagyok hívő. Csak arra mutattam rá, hogy felesleges a szent könyveket és a tudományt egymáshoz hasonlítani. A tudomány észszerű, érhető magyarázatokat kínál, a szent könyvek meg tele vannak csodás, ellenőrizhetetlen történetekkel. Az értelmesebb hívők már számos bibliai szakaszt jelképesen értelmeznek. Mondjuk ennek van is alapja, hiszen a modern szentírástudomány kimutatta itt-ott, hogy az elbeszélés nem szó szerint értendő.

okt. 15. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
Egyébként muszáj voltam ideírni, mert Living Witness és a 32%-os hozott volna egy rakás marhaságot. Szóval elnézést.
okt. 15. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

A Biblia nem természettudományos könyv.


2 Timóteus

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre


Isten kérdésében lehet belőle tanulni.


Pascal fizikus, matematikus (!), az ószövetségi próféciák és előképek beteljesedésében látta a bizonyítékot a keresztény hit igazságára.


Létezik tehát bizonyíték, nem alaptalan a hitünk Jézus Krisztusban, mint Megváltónkban.


Teljesen hidegen hagy tehát a természettudományos vizsgálata a Bibliának.

okt. 15. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!