Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek azok akik öngyilko...

Szerintetek azok akik öngyilkosok lesznek tényleg a pokolra jutnak? vagy mindenki a menyországba jut?

Figyelt kérdés

ápr. 9. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Van olyan aki az újjászületésben hisz.

De nem, nem hiszem hogy pokolra jutnának.

ápr. 9. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

Szia,

Fordítva. Mindenki a pokolra jut, legalábbis a Biblia szóhasználata szerinti pokolra, mert a "pokol" szó a héber seol és görög hádész szavak megfelelője, ami a halottak tartozkodási helyét jelöli.

Innen lesz a feltámadás azoknak akik az igazságot cselekedték az örök életre, akik pedig a gondoszágot művelték a kárhozatra, ahogyan Krisztus tanította:

"Ne csodálkozzatok ezen: mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, és kijönnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására." (János evangéliuma 5:28-29)

Jelenések könyve is két feltámadásról beszél:

"A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig...

És láttam egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnt a föld és az ég, és helyük nem találtaték.

És láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittattak meg, majd egy más könyv nyittatott meg, amely az életnek könyve; és megítéltettek a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint. És a tenger kiadta a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadta a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltettek mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetették." (Jelenések könyve 20:5-6,11-15)

Isten nyilván azt szeretné, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson. A szeretet a következetes másik-középpontúság, avagy a másokért élés gondolkodásmódja és életformája. Az „én és te” sorrend megváltozik „te és én”-re. A Biblia szerint ez az igazság. Az az igaz ember, akinek az életében ez az alapelv válik győzedelmessé, mindent meghatározóvá. Egy ilyen ember nem magával foglalkozik, így értelemszerűen nem lesz öngyilkos sem...


Üdv. Péter

ápr. 9. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 KZitus ***** válasza:
35%

szia

Valóban attól függ, mit jelent a számodra a "pokol" szó.

Amit jelent és amit nem jelent itt van röviden: [link]

ápr. 9. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem van, aki oda, van aki nem. Például sokan úgy követik el az öngyilkosságot, hogy nem teljesen urai tetteiknek, nincsenek beszámítható állapotban, nem gondolom, hogy őket Isten pokolra küldené ezért, hiszen nem tudatosan dobják el maguktól az élet ajándékát. Aztán vannak olyanok, akik ezt teljes tudatossággal teszik, még haláluk pillanatában se mutatnak megbánást, könnyen lehet, hogy őket pokolra ítéli Isten.

Viszont egy kívülálló nem ismeri az adott ember gondolatait, érzéseit, egyedül Isten ennek tudója. Így senkiről se lehet azt mondani, hogy ő pokolra jutott volna.

ápr. 9. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
60%

Csak Isten tudja. Viszont küzdeni kell amíg bír az ember, nem elmenekülni a problémáktól! A hívők Istenbe kapaszkodhatnak a nehézségek idején, mégha azok elborítani látszanak is.

Isten ítéletével kapcsolatos nem megkerülhető szöveg még az utolsó ítélet Máté 25,31-46! Ez kimaradt fenti okfejtésekből.

Plusz ajánlom: Bolyki György Mi lesz a pokolban? Youtube előadását.

ápr. 9. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!