Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van az új földnek?

Mi értelme van az új földnek?

Figyelt kérdés

A menny nem elég? Miért kell visszajönni a földre utánna, meg 1000 éves királyság ha már a mennyben lehet élni.

Kicsit zavaros.máj. 17. 09:05
 1/7 Kérdező közlegény ***** válasza:
45%
Mert igy lett eltervezve. 6 napon keresztül munkálkodott az úr a 7. Napon megpihent. Ennek mintájára 6000 év + 1000 év a pihenés, és ünnep adatott a Földnek. És mivel az elmúlt evszazadban igen csak tönkre tettük beszennyeztük a Földet, az egész meg lesz tisztítva és újjá lesz teremtve a 7. 1000 évre.
máj. 17. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
28%
Semmi. Nem is lesz. Ez csak jehovás kitaláció.
máj. 17. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
36%

Az új föld azoknak lesz, akik utána ide inkarnálódnak. Aki már tovább lépett ezen a dimenzión, nem fog ide visszajönni.

A mennyország meg amúgy is az út végén van.


A mennyben nincs élet, létezés van. A menny az abszolút végtelenül tökéletes létezési forma.

máj. 17. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
18%

2

Nem Jehovás kitaláció.

Isten szavában számtalan utalás van a Föld örökké tartó megingathatatlan állásáról. Arról is, hogy Isten a teremtésben nem talált hibát, ezért jónak, a célnak megfelelően működő képesnek jelentette ki. Így lezárta a teremtést, nem fog új teremtésbe kezdeni.

Hogy az ember vétkezett, azért megkapja a megfelelő elbírálást. Isten a vétkezők felett mond ítéletet, a föld nem vétkezett.

Ezért Isten nem fogja a keze munkáját, a Földet, az eget, a csillagokat, elpusztítani. Sokkal inkább azokat, akik méltatlanok ezeknek az ajándékoknak a birtoklására.

A Biblia pedig sokszor utal a "föld", vagy a "tenger" kifejezéssel, az emberi társadalomra. Az ég pedig az uralkodásra vonatkozik, mint pl az egyik királyról írja, hogy az égből a Földre alázta meg.

Sátán is az égből egy magas pozícióból, a Földre került, megalázóbb helyzetbe.

(Zsoltárok 37:29) 29 Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak.

(Zsoltárok 37:11) 11 Ám a szelídek öröklik a földet,. . .

Ha valaki örököl valamit, az nem pusztult el előtte, hogy újra létrejöjjön.

(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.

(Ézsaiás 45:18) 18 Mert így szól Jehova, az ég teremtője, az igaz Isten, a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta:. . .


Isten soha nem vitte el a hűségeseit az égbe, hanem túlélői voltak az ítéleteinek.

(Jelenések 7:14) . . .„Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból. . .

(Zsoltárok 91:7, 8) 7 Ezren hullanak el mellőled, És tízezren jobbod felől; De hozzád nem közelít. 8 Csak szemeiddel nézed, S látni fogod a gonoszok bűnhődését.

máj. 17. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

A túlélők, nem mennek sehova, hogy ide visszarakja utána őket, vagy elpusztítsa a Földet, hogy egy másikat készítsen, és addig elviszi őket az égbe. Ez emberi szemszögből is hatalmas baromság.

Ha azt látom, hogy az otthonomat rongálják azok akiknek kiadtam, nem fogom a házamat lerombolni, hanem kilakoltatom azokat, akik nem becsülik amit kaptak.

(Jelenések 11:18) . . .elpusztítsd azokat, akik pusztítják a földet.”

Akik arra érdemesek, azok sajátszemükkel fogják látni, hogy a környezetükben emberek halnak meg, miközben Ők életben maradnak. Ez nagyon hit erősítő lesz, és hatalmas kiváltság. Ahogy az Izraelitákat is elkerülte az ítélet, pedig ott laktak az Egyiptomiakkal együtt.

Istennek nem okoz gondot, hogy némely emberek életben maradjon, ahogy Ráháb esetében is csak az Ő háza maradt épségben, a Többi mind összedőlt, pedig a Város falának egyik sarkában lakott.

máj. 17. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Van, akinek baromság a Biblia, van akinek nem. Nekünk keresztényeknek nem.
máj. 17. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Megpróbálom röviden összefoglalni a lényeget, aki pedig kételkedik az megkeresheti az igéket.


Szóval a föld sóvárogva várja az Úr Jézus megjelenését és a feltámadást. Az "igéret" már a kezdetekkor megvolt (az igazak öröklik a Földet).


Minden ember meghal, eleve halálra születünk. Amikor Jézus visszajön az antikrisztus és a nagy nyomorúságot követően, amikor sötétség borul a földre és Ő megjelenik Isteni dicsőségben és beragyog mindent, akkor feltámadnak a már korábban meghalt igazak, akik mind az ISten országában várakoznak mind a mai napig. Nem szüntek meg létezni, hiszen az emberi lélek halhatatlan, Isten az emberbe az "Élet Lehelletét" lehelte az emberbe. Az ember ISten képmása.


Jézus visszajövetelekor történik meg, az akkor még életben maradt igazhitűek számára az elragadtatás, akik egy szempillantásban elváltoznak és elragadtatnak, felemeltetnek az ég felhőiben az Úr Jézus elé. Ekkor Jézus elkezdi az ezeréves uralkodását. Ez az ezer év a pihenés napja.


Itt és ekkor még korán sincs szó az emlitett új égről és új földröl. Természetesen egybizonyos megújúlás lesz amely világban Jézus uralkodik a feltámadt szentekkel a földön maradt hitetlenek, pogányok felett akik ugyanúgy emberként élnek tovább és zsaporodnak is tovább. Ezer év elteltével a földön maradtak elszaporodnak és a bűn ismét felüti a fejét, a sátán eloldoztatik és az embereket Isten ellen és a szentek ellen lázitja. Ekkor a Mennyből tűz száll alá és megemészt mindent! Ekkor fog megtörténni az utolsó itélet, ugyanis minden élő meghal és elpusztúl igy halál többé nem lesz, mert ami a múlandó az az enyészeté lesz. Feltámad minden olyan hitetlen, akiknek nem volt részük az első feltámadásban Jézus visszajövetelekor és mindenki meg lesz itélve a cselekedetei szerint. Lesznek akiknek megkegyelmez az Úr, de lesznek akik a tüzes tóban végzik, ami a második halál.


Ekkor Jézus megteremti, vagy inkább előhozza az Új Eget és Új Földet. Az igéret, miszerint az igazak öröklik a földet, erre az az Új földre vonatkozik, nem pedig e jelenlegi, mostani múlandó földre, mely az enyészeté, a tűz martaléka lesz.


Röviden gyorsba ennyi.

tegnapelőtt 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!