Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek is cáfolja a...

Szerintetek is cáfolja a purgatoriumot a jobb lator megtérése és Jézus ígérete?

Figyelt kérdés
A katolikusok szerint az kerül a purgatoriumba a halálkor aki nem elég jó, és nem elég rossz. De! Ott van a jobb lator megtérése és Jézus ígérete. " bizony mondom neked, ma velem leszel a Paradicsomban ". Akkor most Jézus hazudott neki és nekünk, és a purgatoriumba került, vagy pedig azonnal a Mennyországba került a jobb lator. Mit gondoltok ehhez a logikához? Miért hisztek a purgatoriumba?
jún. 25. 12:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
Purgatórium felejtős. Ezen kár rugózni. Mindenki vizsgálja inkább a saját egyháza teológiai tévedéseit, mindenki jobban jár
jún. 25. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem itt nincs semmi ellentmondás. A jobb lator még életében megtért, nyilván nem kerül így már a purgatóriumba.


Persze nem következik ebből az sem, hogy akkor van purgatórium, csak ellene sem szól.

jún. 25. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:

"Szerintem itt nincs semmi ellentmondás. A jobb lator még életében megtért, nyilván nem kerül így már a purgatóriumba."

De a purgatóriumba kerülhetnek a katolikusok szerint megtértek is, akik nem tisztultak meg teljesen az életben

jún. 25. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
#3, a katolikusok szerint Jézus (és az ő jelenlegi helyettesítői, a papok) feloldozhatnak valakit a bűnei alól, aki megbánta azokat. Ekkor a bűnöket eltörlik és emiatt nem fog már a purgatóriumba jutni. Ha a mennybe akarsz jutni, menj el gyónni, utána ha a fejedre esik egy zongora, oda fogsz kerülni. Nyilván szélsőséges példa, de talán ebből jobban érteni.
jún. 25. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:
pfff, szerintem a közbenjáró Isten>Jézus nevében! Nem pedig pap, Mária. Bár ha Mária csodát tesz, akkor miért ne csinálhatta Mária? De attól még Jézussal kell törődni.
jún. 25. 13:04
 6/18 anonim ***** válasza:
@4. 3-as vagyok, köszi. Igazad van, én írtam rosszul
jún. 25. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
#6, semmi gond, az én válaszom se volt pontos, éppen csak a lényeget nem írtam le elsőre.
jún. 25. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
akkor tényleg van purgatórium? vagyis mindenki a purgatóriumba kerül?
jún. 25. 13:11
 9/18 anonim ***** válasza:
Nincs.
jún. 25. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

Lásd:


Egyezz meg ellenfeleddel gyorsan, amíg vele vagy az úton; nehogy ellenfeled átadjon téged a bírónak, a bíró pedig a törvényszolgának, és börtönbe vessenek.


Vagy az adós szolga története:


23 Mert Isten Királysága hasonlít ehhez: egyszer egy király elhatározta, hogy a szolgáival megfizetteti mindazt, amivel tartoztak neki. 24 Miközben elszámolt velük, eléje hozták az egyiket, aki tízezer talentummal[b] tartozott. 25 Mivel a szolga nem tudta megfizetni az adósságát, a király megparancsolta, hogy adják el őt rabszolgának a feleségével és a gyermekeivel együtt, és adják el minden vagyonát is. Amit pedig ezekért kapnak, abból törlesszék az adósságot. 26 A szolga ekkor leborult a király előtt, és így könyörgött: »Kérlek, légy türelmes hozzám! Minden adósságomat meg fogom fizetni!« 27 A király megsajnálta, szabadon engedte, sőt az összes adósságát is elengedte.


28 Miután ez a szolga elment, találkozott egyik másik szolgatársával, aki viszont neki tartozott száz ezüstpénzzel. Torkon ragadta, fojtogatni kezdte, és azt mondta: »Add meg, amivel tartozol!«


29 Az meg az első szolga lába elé borult, és így könyörgött: »Kérlek, légy türelmes hozzám! Minden adósságomat meg fogom fizetni!«


30 Az első szolga azonban nem akart megkönyörülni rajta, hanem börtönbe záratta a szolgatársát, amíg az minden tartozását vissza nem fizeti. 31 Amikor annak szolgatársai meglátták ezt, nagyon megdöbbentek, majd elmentek a királyhoz, és elmondták, mi történt.


32 Ekkor a király behívatta az első szolgát, és ezt mondta neki: »Te gonosz szolga, én minden adósságodat elengedtem, mivel kegyelemért könyörögtél! 33 Neked is ugyanúgy könyörülnöd kellett volna a szolgatársadon, ahogyan én könyörültem rajtad!« 34 Majd a király haragjában átadta ezt a szolgáját a börtönőröknek, hogy tartsák fogva, amíg ki nem fizeti minden adósságát.


35 Bizony, így bánik veletek Mennyei Atyám is, ha szívből meg nem bocsáttok annak a testvéreteknek, aki vétkezett ellenetek!”

jún. 25. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!