A Magyar Apostoli Egyház az egy gyülekezet?
Az interneten már kb 1 hónapja beszélgetek egy velem egykorú sráccal, mindkettőnknek van párja tehát az egész beszélgetés csak baráti. És ma mondta hogy ő református, de a Magyar Apostoli Egyház tagja legalábbis vasárnaponként odajár istentiszteletre. Ez pontosan mit takar? És ide kikerülhet be?
Félek megkérdezni ezeket, mert lehet tolakodónak venné.

válasza:

válasza:

válasza:A Magyar Apostoli Egyház NEM SZEKTA,mint előttem egy tudatlan írta!
Ugyanúgy nyitott az idegenek előtt,mint a Református,vagy bármelyik vallás.
Azt pedig,hogy honnan kell menekőlni,döntse el mindenki maga s más abba ne ...zzon bele!
Kapcsolódó kérdések:
Nem a jehova tanuira gondolok. Esetleg egy ember aki engem bemerítene?
Én úgy látom, hogy sohasem egy személy, hanem mindig több, egymással egyenrangú presbiter (vén) vezette az apostoli korban a gyülekezeteket.
1Kor10,23-33 Mert a 29. versben, azt írja, hogy nem a tulajdon lelkiismeretért, hanem a másikért. Ezek a másikok zsidók, vagy pogány hívők akik zsidó életmódot folytattak(gondolok itt a hús evésére)?
Nem veszik figyelembe, vagy én maradtam le valamiről?
Illetve Máté Evangéliumának azon része - szintén szó szerint - melyben Jézus azt mondja, hogy törvénysértés esetére, független felet javasol a bevonásra?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!