Egyes antiteisták és vallásellenesek miért válogatnak ki kivételesen sík hülye hívőket, hogy kollektíven a vallásokat támadják ezzel?
"Iszlám prédikától", "Az iszlám és a tudomány", mintha az iszlám hivatalos állásfoglalása az lenne, hogy pusztán a gravitáció is elmélet és emiatt nem is kell hinni benne. Az persze el felejtik odaírni, hogy az úriember egy kisebb szalafita iskola tagja (a szalafiták eleve kisebbség, de ez azon belül egy még kisebb, indiai irányzat), s kb. a helyi Németh Sándor. TV-kben és sportcsarnokokban prédikálnak, a vallási öltözetet öltönyre cserélték, no meg igen, meglehetősen megrögzöttek, akkor IS, ha az adott kérdésről még csak nem is ír a Korán.
Arról soha nem született poszt, hogy a középkori iszlámnak mennyire sok mindent köszönhet Európa, beleértve az ókori görög, római és keleti tudósok, filozófusok munkáinak megőrzését, majd azok továbbgondolását, továbbfejlesztését. A középkori keresztény egyetemeken sokszor tőlük vették át ezeket az ismereteket, amelyek a Nyugatrómai Birodalom bukása után szinte elvesztek. Kémia/alkímia, algebra stb. Ezek a szavaink arab eredetűek. Ma is van sok muszlim professzor Oxfordban, Cambridge-ben, meg egy csomó világhírű egyetemen, köztük olyanok is, akik mellesleg imámok, dervisek, hitoktatók, teológusok stb. is. És nem csak vallási tanszékeken.
Ha ők élesen elhatárolódnak a Militáns Ateisták Ligájának rémtetteitől, meg mondjuk azon ateista new ageerektől, akiknél a vallásos hit helyébe az mágia és az áltudományok lépnek, akkor a hívők esetén miért próbálják meg szándékosan úgy manipulálni a dolgokat, mintha mindenhívő vagy fanatikusan agymosott idióta lenne, aki a saját vallási szövegeit sem ismeri?

"Arról soha nem született poszt, hogy a középkori iszlámnak mennyire sok mindent köszönhet Európa"
De, biztosan született róla poszt.
Ettől függetlenül 21. század van, az iszlám meg egy vicc, de sajnos sokszor veszélyes is.
"Szerintem ez így ok.Amíg az arabok ilyen hülyék,addig nincs okunk a félelemre."
Szerencsére ő annyira okos. :-)
#2.
A Magyar Ateista Mémbázison? Nem, elég régóta nézeget, de egyszer nem született róla.
Ja, mert vannak hülyék közöttük? Bocs, de keresztények, meg ateisták között is vannak. És a terrorizmus hivatalosan is eretnekség. Irtózatosan műveletlen tajparaszt, aki szerint egy hivatalosan megtűrt vagy hogy ez a többség. Éltem muszlim országokban is, éltem az Egyesült Királyságban is muszlimok mellett, meg a családomban is van muszlim, pedig magyar vagyok. Elég jól ismerem a hitüket, a fajtáikat stb. A szalafizmus rendkívül kicsi irányzat.

Kérdező, egyrészt, az ilyen csoportokban, mint a Magyar Ateista Mémbázis, általában nem épp a legműveltebb ateisták szoktak posztolni és kommentelni, hanem sokszor bigott, vulgár materialista ateisták. Nem minden ateista ilyen ám, de az ilyen csoportok kifejezetten a bigott ateisták nem hivatalos gyűjtőhelyei ha úgy tetszik.
Másrészt, nem segít a helyzeteken az, hogy ma, 2025-ben muszlimok köpködnek leginkább az iszlám aranykor meg úgy általánosabban az iszlám világ azon alakjai, akiket épp hogy pozitív példaként kellene “parádéztatni”, hogy “látjátok ilyenek is akadnak ám köztünk”.
Mondok néhány nevet, akikre a konzervatív szunnita muszlimok előszeretettel köpködnek: al-Kindi, al-Hallaj, Ibn Arabi, Ibn Sina, Ibn Rushd, az Ikhwān Al-Ṣafā (a “Tisztaság Testvérei”), al-Tusi, Suhrawardi, Mu'in al-Din Chishti, Mulla Sadra, és még sorolhatnám.
A legnagyobb muszlim tudósokat, filozófusokat, misztikusokat köpködi az átlag konzervatív szunnita, és nem kizárólag de részben pontosan azért, mert hellenista műveltségű emberek voltak és ez kihatott a nézeteikre.

Nyugodtan parasztozhatsz, attól még az iszlám egy vicc beszélő szamárral meg hasonlóval. Nem kell a hülyéket kiemelni ehhez, az csak hab a tortán.
És még csak nem is utaltam terrorizmusra. Furcsa, hogy ezt hozod fel.
És általában beszéltem posztokról. Eléggé abszurd azzal jönni, hogy egy oldal miért nem csinál posztot mindenről.

Én rákeresettem hogy Zakir Naik mondott-e olyat hogy nem igaz a gravitáció elmélete de semmit nem találtam. Gyanús hogy az ateista oldal hazudik. Az is árulkodó hogy magyarul szerepel amit állítólag mondott. Ateisták és keresztények gátlástalanul hazudnak ha az iszlámról van szó.
Kérdező, előbb szerintem győződj meg arról hogy tényleg igaz-e az állítás. Ahogy látom a kommentelőket sem érdekli tényleg állított-e ilyet egyből az iszlámot rágalmazzák.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!