Mi az a sátánizmus? Miért mondják sokan hogy a sátánisták rossz emberek?

válasza:Megmondom őszintén, hogy ha meghallom azt a szót sátánizmus, mindig a biblia Isten ellenségére, sátánra gondolok, hogy sátán imádására odaszánt emberek csoportja-és emiatt nem is szorul különösebb magyarázatra miért rossz és akik ezt cselekszik, miért lesznek rosszak...
-tudok arról,sokan máshogy értelmezik a sátánizmus kifejezést, arról nem sokat tudok- de okkulltizmussal , mágiával szokták kapcsolatba hozni, megjelenhet zenében is, mint kifejező eszköz, de azt is hallottam, nem mindenki a bibliai sátánra gondol.

válasza:

válasza:

válasza:Elég világos, hogy rossz húzás volt az egyik legnagyobb vallás fődémonjáról elnevezni, nem? Így persze hogy mindenki a keresztény sátánimádókkal fogja keverni őket. Semmi értelme ezen meglepetést színlelni.
Szigorúan véve pl. a Luciferánusok is egy teljesen más világképet képviselnek mint ami a kereszténységben van, de azzal hogy olyan elemeket vesznek fel ami egy másik vallásban ellenkező jelentéssel szerepel persze hogy kiteszik magukat a keresztények rosszalásának.
Igazából a modern "sátánista" vallásoknak semmi köze már a kereszténység-ellenességhez, vagy az ő világképükhöz.

válasza:

válasza:Miért mondják sokan hogy a sátánisták rossz emberek?
"a sátánisták önnön életük kiteljesítését és saját boldogságukat helyezik mindenek elé"
Ez első pillantásra egy jó hozzáállás, a valóságban azonban nagyon rossz következményei vannak. Az ember társas lény. Ez látszik pl. hogy a gyerekeit családban neveli, vagy abból, hogy ha mindenki önellátó lenne, akkor nem lenne szükség pénzre. Akkor tudunk jól élni, ha nem csak a saját, hanem a közösség érdekeit is szem előtt tarjuk. Amikor ez nem történik meg, az rombolja a közösséget, és ezt önzésnek hívjük. Az önzés ellentéte az önzetlenség, amikor a mások érdekeit teszed a sajátod elé. Tartós békét elérni és fenntartani csak önzetlen viselkedéssel lehet. A paradoxon az, hogy csak az önzetlen ember lehet igazán boldog! A saját boldogságát kereső ember sosem lesz az.
Minden ember önző valamilyen szinten, és sokan próbálják legyőzni a saját önzésüket. Ha valaki szándékosan az önzést választja, azzal nem csak a társadalomnak tesz rosszat, hanem magának is.
Hasonló a probléma a "Tégy úgy másokkal, miként ők tesznek veled" elvvel. Az alaptermészetünkhöz hozzátartozik, hogy amikor megbántanak, azt mindig durvábbnak érezzük, mint amikor mi bántunk meg mást: "azzal kezdődött, hogy ő visszaütött". Az első világháború úgy kezdődött, hogy lelőtték a trónörököst, erre a császár megtorló lépést tett, mire mások visszatámadtak, és hihetetlen rövid idő alatt az egész világ hadban állt. Ez tehát nem járható út! A megoldás, hogy igyekszünk elviselni a sérelmeket, és nem megtorolni, amíg lehet (egy kivétel, ha valaki szándékosan visszaél ezzel).
A sátánizmus tehát azért veszélyes, mert az emberben benne lévő káros hajlamokat (önzés, megtorlás) jóként tünteti fel, elfogadja, sőt teljesen magáévá teszi.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
ha isten valóban jóságos, akkor megóvna minket a szenvedéstől szerintem. ha valóban mindenható, képes is legyőzni a gonoszt. mégsem teszi ha mindennek a forrása, benne rejlett a sátán, a gonoszság is. a sátánt nem tudta vagy nem akarta elpusztítani, csak száműzte a...
Bármi ehhez kapcsolódó dolog érdekel. Csak értelmes válaszokat szeretnék, előre is köszönöm.[:
A szüleim nem foglalkoznak a vallással, ezért félek, furcsán néznének, ha beszélnék erről. Nem tudom, hogyan kezdjek neki ennek az egésznek, mert nem ismerem ezt a világot. Annyit tudok, hogy reformátusok vagyunk, ezt sem tudom, mit jelent. Hogy kezdjek neki? Menjek be...
Eddig azt hittem, hogy Isten az, aki gyűlöl engem és bánt állandóan, keresztbe tesz nekem és megkeseríti az életemet. Azonban egyik ismerősöm azt mondta, hogy nem csak ő létezik, hanem a Sátán is... Lehetséges, hogy közel s távol sem Isten miatt szenvedtem ennyit?...
Halál után viheti az ember a laptopját magával pl.?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!