Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ajánlanátok jó keresztény...

Ajánlanátok jó keresztény (azon belül legjobb lenne katolikus) könyveket Biblián és Krisztus köv. Kívül?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 20:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
WM.Paul Young: A Viskó- keresztény könyv, bár nem kimondottan katolikus.Nem a vallások fajtáját, s eredetét kutató könyv, hanem egy kis történet, amely bemutatja az Isteni szeretetet. Nekem nagyon tetszett, többször is elolvastam, és nem mellesleg, a sikerlissták élén áll.
2011. okt. 15. 23:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Amúgy van valami témakör, ami érdekel? Mert rettenetes mennyiségű irodalom van, ami nagyon jó, csak támpont nélkül nehéz írni. Általában a lelki elmélyülésről, vagy kifejezetten katolikusságról, netán szerzetességről, házasságról, szentségekről, imák, versek, élettörténetek... Valami "laza" elmélyülős irodalom stb.

2011. okt. 15. 23:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, minden jöhet, nagy könyvfogyasztó vagyok, ami eszedbejut
2011. okt. 16. 09:17
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

No, akkor a teljesség igénye nélkül... :) Felnézek a magam mellett levő polcra, és amit meglátok, leírom. :)

Jálics Ferenc: Fejlődik a hitünk

Jálics F.: Testvéreink hite

Scott és Kimberly Hahn: Minden érv Rómába vezet

Barsi Balázs - Földváry Miklós István: "Belépek Isten oltárához"

Corona Bamberg: Az emberség ára --- ezt NAGYON ajánlom

Henri J. M. Nouwen: A szeretet belső hangja

Henri J. M. Nouwen: Idegen a paradicsomban

Jean Vanier: A közösség

Joseph Maureder: Arra tartunk, amerre tekintünk

Sztrilich Ágnes: Láss - ismerj - szeress

Michel Quoist: Itt vagyok, Uram!

C. S. Lewis: Csűrcsavar levelei

Jacques Philippe: A belső szabadság

Barsi Balázs: Szerelmes szellők suttogása

Henryk Sienkiewicz: Őt kövessük!

Urunk Színeváltozásáról nebezett Kinga nővér OCD naplójából: Nem hátráltam meg

Az isteni szeretet lángja - Betlehemi Boldog Mirjam élete

Schéda Mária: Boldog vagy, Sára?

Peter Matuska: A szentgyónás

Thomas Merton: A szemlélődés magvai

Garadnay Balázs: A keskeny út öröme és járhatósága

Aztán Kis Szent Teréztől bármi - önéletrajza, Utolsó beszélgetései, Levelei

Regulák, mint Szent Benedek Regulája, Szent Ágoston Regulája, Szent Ferencé...

Regulamagyarázat pl.: E. M. Huefelder: Istenhez vezető utunk

Enzo Bianchi, Maria Pia Giudici: Lectio Divina

Anselm Grün: Böjt - test és lélek imája

Roger-Nikolas Visseaux: Az Evangéliumból élő imádság

A szeretet tüzével - válogatás Boldog Salkaházi Sára naplójából

Pápai enciklikák, mint pl. Caritas in veritate

Bossis Gabriella: Ő meg én

Gyökössy Endre: A zsoltárok csodálatos világa

Anthony de Mello: Forrás fakad

C.H. Spurgeon: Egy vidám földműves életbevágó tanácsai - Szántó János beszédei

Ezek válogatás nélkül mindenfélék, mind nagyon jók, mind másképp és másra. Sokat azért írtam fel, hogy a szerzőjét jegyezd és mást is tudj tőle olvasni. Igyekeztem mostanság elérhető irodalmat válogatni. Ha van a környékeden kat. teológia, a könyvtárában sok fellelhető az említett szerzők műveiből. De ajánlom minden szent írásait, valamint azelőtt a Szentek életét, A Magyar Katolikus Lexikont, A II. Vatikáni Zsinat dokumentumait és a Katolikus Egyház Katekizmusát.

Ez utóbbiak közül sok fenn van itt online: [link]

Valamint még egy hatalmas online könyvtár a Pázmányé: [link]

Isten áldjon, jó olvasást! Szívesen állok rendelkezésre, ha van még kérdésed.

2011. okt. 16. 11:26
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi a könyveket, sokat segítettél vele
2011. okt. 16. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen! Ha mindet kiolvastad, és tanácstalan vagy, mi jöhet még, csak kérdezz! ;) :D

(Az a nagyszerű, hogy ha elkezded beleásni Magad a lelkiségi irodalomba, 1-2-3 könyv után Magad fogsz találni mindig újabbakat, amik érdekelnek, és nem lesz szükség a listámra. Aztán belebotlasz majd Magadtól olyanokba, amik szerepelnek rajta. :) Én is sokszor így jártam.)

2011. okt. 16. 14:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Katolikus: Anthony De Mellotól és Pál Ferenctől és Aquinói Szent Tamástól minden. Azon kívül Elisabeth Elliott, C. S Lewis és G.K. Chesterton minden mennyiségben.

Jó olvasást!

2011. okt. 16. 21:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Emiliano Tardif: Jézus él!
2011. okt. 17. 08:49
 9/12 csincsilla000 ***** válasza:

Todd Burpo és Lynn Vincent : Igazából mennyország ( Egy kisfiú megdöbbentő története a mennyországban tett utazásáról és csodálatos visszatéréséről)rövid ismertető: egy 4 éves kisfiúnak műtét közben leáll a szíve de az orvosok újraélesztik és olyan dolgokról kezd el beszélni,hogy lenézett az orvosra,az apjára,látta amint anyja telefonál és zokog,találkozott meg sem született nővérével, és látta Jézust.

Nekem nagyon tetszett a könyv.Ez egy életrajzi könyv amit a kisfiú édesapja írt!!! Érdemes elolvasni!!!

2013. ápr. 4. 16:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Gyökössy Endre, Pál Feri, Böjte Csaba OFM könyvei minden mennyiségben.
2015. ápr. 19. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi a különbség a nazarénus és a keresztény-katolikus vallás között?

Hitbeli, bibliai, felfogási, stb.. Minden érdekelne! A válaszokat előre is köszönöm!

Egy római katólikus ember járhat a Golgota Keresztény Gyülekezetbe?

15/L vagyok, és római katólikus. Elkezdtem járni a Golgotába, de anya mindig azzal jön, hogy ez egy baptista szekta, és hogy nem akarja,hogy magába szzippantson. Tényleg egy baptista szekta? Római katóliusként járhatok oda?

Miben ütközik a mormonok hitvallása a hagyományos keresztény egyházakkal (katolikus, református, evangélikus) szemben?

Mi az amiért, nem fogadják el a mormonokat? Megtalálható-e ez a Mormon könyvében?

Minek ilyen sok minden a keresztény vallásba? Katolikus, református, ortodox, protestáns, írek stb.

Mindig az olvasom hogy ez protestáns felfogás,meg katolikus vagyok.Minek ez a sok hóbelebanc? miért nem lehet az egészet összeolvasztani?

Hol tudok talalni fiatalosan gondolkodo katolikus, vagy mas kereszteny lelkivezetot budapesten?

Budapesten, az Ors Vezer tere kornyeken lakom. Nem ismerek senkit sem. Egy papot sem, most koltoztem ide. 38 eves ferfi vagyok, es nagy szuksegem lenne egy jo lelkiatyara, lelkivezetore

Hol vannak Pesten keresztény könyvesboltok?

(Elsősorban katolikus, vagy felekezetközi. )

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!