Ajánlanátok jó keresztény (azon belül legjobb lenne katolikus) könyveket Biblián és Krisztus köv. Kívül?

válasza:

válasza:Avilai Szent Teréz: A belső várkastély
Amúgy van valami témakör, ami érdekel? Mert rettenetes mennyiségű irodalom van, ami nagyon jó, csak támpont nélkül nehéz írni. Általában a lelki elmélyülésről, vagy kifejezetten katolikusságról, netán szerzetességről, házasságról, szentségekről, imák, versek, élettörténetek... Valami "laza" elmélyülős irodalom stb.

válasza:No, akkor a teljesség igénye nélkül... :) Felnézek a magam mellett levő polcra, és amit meglátok, leírom. :)
Jálics Ferenc: Fejlődik a hitünk
Jálics F.: Testvéreink hite
Scott és Kimberly Hahn: Minden érv Rómába vezet
Barsi Balázs - Földváry Miklós István: "Belépek Isten oltárához"
Corona Bamberg: Az emberség ára --- ezt NAGYON ajánlom
Henri J. M. Nouwen: A szeretet belső hangja
Henri J. M. Nouwen: Idegen a paradicsomban
Jean Vanier: A közösség
Joseph Maureder: Arra tartunk, amerre tekintünk
Sztrilich Ágnes: Láss - ismerj - szeress
Michel Quoist: Itt vagyok, Uram!
C. S. Lewis: Csűrcsavar levelei
Jacques Philippe: A belső szabadság
Barsi Balázs: Szerelmes szellők suttogása
Henryk Sienkiewicz: Őt kövessük!
Urunk Színeváltozásáról nebezett Kinga nővér OCD naplójából: Nem hátráltam meg
Az isteni szeretet lángja - Betlehemi Boldog Mirjam élete
Schéda Mária: Boldog vagy, Sára?
Peter Matuska: A szentgyónás
Thomas Merton: A szemlélődés magvai
Garadnay Balázs: A keskeny út öröme és járhatósága
Aztán Kis Szent Teréztől bármi - önéletrajza, Utolsó beszélgetései, Levelei
Regulák, mint Szent Benedek Regulája, Szent Ágoston Regulája, Szent Ferencé...
Regulamagyarázat pl.: E. M. Huefelder: Istenhez vezető utunk
Enzo Bianchi, Maria Pia Giudici: Lectio Divina
Anselm Grün: Böjt - test és lélek imája
Roger-Nikolas Visseaux: Az Evangéliumból élő imádság
A szeretet tüzével - válogatás Boldog Salkaházi Sára naplójából
Pápai enciklikák, mint pl. Caritas in veritate
Bossis Gabriella: Ő meg én
Gyökössy Endre: A zsoltárok csodálatos világa
Anthony de Mello: Forrás fakad
C.H. Spurgeon: Egy vidám földműves életbevágó tanácsai - Szántó János beszédei
Ezek válogatás nélkül mindenfélék, mind nagyon jók, mind másképp és másra. Sokat azért írtam fel, hogy a szerzőjét jegyezd és mást is tudj tőle olvasni. Igyekeztem mostanság elérhető irodalmat válogatni. Ha van a környékeden kat. teológia, a könyvtárában sok fellelhető az említett szerzők műveiből. De ajánlom minden szent írásait, valamint azelőtt a Szentek életét, A Magyar Katolikus Lexikont, A II. Vatikáni Zsinat dokumentumait és a Katolikus Egyház Katekizmusát.
Ez utóbbiak közül sok fenn van itt online: [link]
Valamint még egy hatalmas online könyvtár a Pázmányé: [link]
Isten áldjon, jó olvasást! Szívesen állok rendelkezésre, ha van még kérdésed.

válasza:Nagyon szívesen! Ha mindet kiolvastad, és tanácstalan vagy, mi jöhet még, csak kérdezz! ;) :D
(Az a nagyszerű, hogy ha elkezded beleásni Magad a lelkiségi irodalomba, 1-2-3 könyv után Magad fogsz találni mindig újabbakat, amik érdekelnek, és nem lesz szükség a listámra. Aztán belebotlasz majd Magadtól olyanokba, amik szerepelnek rajta. :) Én is sokszor így jártam.)

válasza:Szia! Katolikus: Anthony De Mellotól és Pál Ferenctől és Aquinói Szent Tamástól minden. Azon kívül Elisabeth Elliott, C. S Lewis és G.K. Chesterton minden mennyiségben.
Jó olvasást!

válasza:Todd Burpo és Lynn Vincent : Igazából mennyország ( Egy kisfiú megdöbbentő története a mennyországban tett utazásáról és csodálatos visszatéréséről)rövid ismertető: egy 4 éves kisfiúnak műtét közben leáll a szíve de az orvosok újraélesztik és olyan dolgokról kezd el beszélni,hogy lenézett az orvosra,az apjára,látta amint anyja telefonál és zokog,találkozott meg sem született nővérével, és látta Jézust.
Nekem nagyon tetszett a könyv.Ez egy életrajzi könyv amit a kisfiú édesapja írt!!! Érdemes elolvasni!!!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Hitbeli, bibliai, felfogási, stb.. Minden érdekelne! A válaszokat előre is köszönöm!
15/L vagyok, és római katólikus. Elkezdtem járni a Golgotába, de anya mindig azzal jön, hogy ez egy baptista szekta, és hogy nem akarja,hogy magába szzippantson. Tényleg egy baptista szekta? Római katóliusként járhatok oda?
Mi az amiért, nem fogadják el a mormonokat? Megtalálható-e ez a Mormon könyvében?
Mindig az olvasom hogy ez protestáns felfogás,meg katolikus vagyok.Minek ez a sok hóbelebanc? miért nem lehet az egészet összeolvasztani?
Budapesten, az Ors Vezer tere kornyeken lakom. Nem ismerek senkit sem. Egy papot sem, most koltoztem ide. 38 eves ferfi vagyok, es nagy szuksegem lenne egy jo lelkiatyara, lelkivezetore
(Elsősorban katolikus, vagy felekezetközi. )
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!