Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen jogon állítja az...

Milyen jogon állítja az egyház azt, hogy az állatnak nincsen lelke?

Figyelt kérdés
Az egyháznak az egyik nézetével sem értek egyet.
2011. okt. 17. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Melyik egyház?
2011. okt. 17. 22:41
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Milyen egyház állítja ezt szerinted? Mert a Bibliában az áll, hogy Isten lelket lehelt az állatokba, amikor megteremtette őket. Akkor szerinted ez mit jelent?
2011. okt. 17. 22:41
 3/13 anonim ***** válasza:
35%
Azért nem kéne az embert és az állatot összemérni.
2011. okt. 17. 22:48
 4/13 anonim ***** válasza:
37%
Az ember is egy állatfaj.
2011. okt. 17. 22:51
 5/13 anonim ***** válasza:
29%
Mi köze az Egyháznak ahhoz, hogy mi jogos és mi nem? A vallás alapja nem a valóság, hanem mindenféle hiedelmek.
2011. okt. 17. 22:54
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
OLVASS TÖBB TEOLÓGIÁT
2011. okt. 17. 22:58
 7/13 anonim ***** válasza:
6%

Én se.. Max a 10 parancsolat amit helyesnek tartok. De nincs ember aki betudná tartani azt a mai világban szerintem..

Én azt nem értem ,hogy egy olyan vallásba hogy lehet hite valakinek ahol a megváltó hőst a saját egyháza feszíti keresztre. (Jézusra gondolok)

2011. okt. 17. 22:59
 8/13 anonim ***** válasza:
50%
A ZSIDÓ FŐPAPOK ÉS A RÓMAI HELYTARTÓ NEM AZ ÉN EGYHÁZAM
2011. okt. 17. 23:10
 9/13 anonim ***** válasza:
amúgy ez nem egy Clark Kent-story
2011. okt. 17. 23:11
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

A Szentírás szerint az állatoknak is van lelke, sőt Prédikátor könyvében azt olvashatjuk, hogy ugyanolyan lelke van az állatnak mint az embernek:

"Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végük van azoknak; amint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy lélek van mindegyikben."

Üdv. Péter

2011. okt. 18. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Aki mondjuk fent van iwiwen vagy facebookon és van kapcsolata az miért nem úgy állítja be hogy nincs?

Ez most lehet hogy hülye kérdés vagy hülyének néztek de nem értem hogy ha egyszer kapcsolatban van akkor miért nem azt állítja be.Sok olyat is láttam akinek fennt van a kutyája macskája és egy képet nem tesz fel a párjáról,most nem azt mondom hogy az egész családi...

A jobb csajok akik magukat árulják többsége azt állítja magáról " a főiskola elvégzéséhez kell a támogatás " Sokan hazudnak vagy?

Pl: egy tanár ,hogyan magyarázza el tiszta lelki ismerettel a tanulóinak ,hogy érdemes tanulni? Mi lenne ha orvoshoz mész és megismernéd a " hölgyet " vagy a vetkőzős táncos fiút .

Mit gondoltok a másoktól való idézésről? Ha valaki, más szavait úgy állítja be, mint sajátját (nem hírességek idézeteire gondolok)?

Mondjuk van Pistike és Ferikének egy két gondolatát belefűzi a saját gondolatmenetébe, mert az pont passzol oda... És ezzel mondjuk valakinél sikert ér el... Akkor Ferike mondhatja-e Pistikének, hogy ezt ő mondta stb és hogy ez milyen dolog... Nem pletykára gondolok......

Kölcsey a keresztény Istent említi a Humnuszban?

Ha igen, akkor miért állítja, hogy Isten által nyert szép hazát Bendegúznak vére, holott a honfoglaló magyarok pogányok voltak?

Ha valaki azt állítja, hogy Isten szólt hozzá, azt hogy kell elképzelni?

Nem vagyok vallásos, de sokszor nézem a 700-as klubot,és hogy egyes bűnözők és rossz úton járók hogy tértek meg. Mindig azt mondják, Isten szólt hozzám! De azt sosem részletezik hogy ezt hogy kell elképzelni....tényleg hallott egy hangot, mintha valaki mellette...

Aki hisz Istenben, miért nem hisz sátánban is?

Hisz Isten, és Jézus is azt állítja, ő hogy valós személy.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!