Milyen jogon állítja az egyház azt, hogy az állatnak nincsen lelke?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én se.. Max a 10 parancsolat amit helyesnek tartok. De nincs ember aki betudná tartani azt a mai világban szerintem..
Én azt nem értem ,hogy egy olyan vallásba hogy lehet hite valakinek ahol a megváltó hőst a saját egyháza feszíti keresztre. (Jézusra gondolok)

válasza:

válasza:

válasza:Szia!
A Szentírás szerint az állatoknak is van lelke, sőt Prédikátor könyvében azt olvashatjuk, hogy ugyanolyan lelke van az állatnak mint az embernek:
"Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végük van azoknak; amint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy lélek van mindegyikben."
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Ez most lehet hogy hülye kérdés vagy hülyének néztek de nem értem hogy ha egyszer kapcsolatban van akkor miért nem azt állítja be.Sok olyat is láttam akinek fennt van a kutyája macskája és egy képet nem tesz fel a párjáról,most nem azt mondom hogy az egész családi...
Pl: egy tanár ,hogyan magyarázza el tiszta lelki ismerettel a tanulóinak ,hogy érdemes tanulni? Mi lenne ha orvoshoz mész és megismernéd a " hölgyet " vagy a vetkőzős táncos fiút .
Mondjuk van Pistike és Ferikének egy két gondolatát belefűzi a saját gondolatmenetébe, mert az pont passzol oda... És ezzel mondjuk valakinél sikert ér el... Akkor Ferike mondhatja-e Pistikének, hogy ezt ő mondta stb és hogy ez milyen dolog... Nem pletykára gondolok......
Ha igen, akkor miért állítja, hogy Isten által nyert szép hazát Bendegúznak vére, holott a honfoglaló magyarok pogányok voltak?
Nem vagyok vallásos, de sokszor nézem a 700-as klubot,és hogy egyes bűnözők és rossz úton járók hogy tértek meg. Mindig azt mondják, Isten szólt hozzám! De azt sosem részletezik hogy ezt hogy kell elképzelni....tényleg hallott egy hangot, mintha valaki mellette...
Hisz Isten, és Jézus is azt állítja, ő hogy valós személy.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!