Van köztetek olyan, aki cikinek tartja az imádkozást és ezért nem műveli?
Próbáltatok már magatokban, beszédhang nélkül, kommunikálni az Istennel? Szerintem sokkal jobb úgy. Főleg ha nem csak egy megtanult szöveget mondok, hanem rákoncentrálok erősen arra, amit gondolok. Mindig az igazságot keresem (a szeretetet).
Szerintetek hogyan jobb? Hanggal vagy hang nélkül imádkozni?
Én atyámként szoktam Istenre tekinteni, nem egy rettenetes emberre...
Tehát szeretek imádkozni:)
11es /
Ha tudnád hogy mennyire hallanak téged.Hittel tedd amit teszel és ne unalomból.Cselekedeteknek híve az Isten és ő be is tartja csak lehet hogy nem úgy ahogy te akarod .Tudja hogy a legjobb neked.Ha neked azt mondja balra menj ,ne akarj jobbra menni...
@ 11:
Bocsi, de neked még senki nem mondta, hogy a saját szavaiddal imádkozz, ne betanult imádságokat? :Oo
Azért furcsállom, mert már az ún. nagyegyházaknál is eléggé régóta rájöttek, hogy mi az ábra; a kisebb felekezeteknél meg soha nem is volt divat az előre megírt imák bemagolása, kivéve persze a Miatyánk, de nem kizárólagos lehetőségként.
Hiszen az imádkozás tulajdonképpen beszélgetés Istennel. Őszintén elmondhatsz bármit, amit akarsz, mintha a szüleidnek vagy a barátaidnak mondanád. Persze van helye a Miatyánknak is, de nem kötelező mindig, ráadásul egymás után többször ledarálni...
Erről két dolog is eszembe jutott (igazából három, de az egyiket nem írom le. :D
Egy pünkösdi pásztor említette egyszer, hogy amikor gyerekek voltak, a tesóival mindig azon versenyeztek, hogy az esti imánál ki tudja hamarabb elmondani a Miatyánkot. :D
A másik pedig egy vicc, amit pár napja olvastam; és nem a katolikusokat szeretném bántani vele, de szerintem nagyon poénos, ugyanakkor elgondolkodtató is:
Meggyónt a paraszt, a pap feloldozta, és rendelt tíz Miatyánkot penitenciának.
A paraszt elköszönt:
- Viszontlátásra, atyám!
- Szervusz, fiam.
- Viszontlátásra, atyám!
- Szervusz, fiam.
- Viszontlátásra, atyám!
- Mondd, fiam, te bolond vagy? Minek köszönsz annyiszor?
- Látja, atyám, háromszor köszöntem, és már h.lyének néz. Mit fog szólni az Úristen tíz Miatyánkhoz?
:)
Köszi. :)
Na és kipróbáltad már, amiket javasoltunk? :)
Eredmény? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!