Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az oldalró? Www.Katolikus-honlap.hu

Figyelt kérdés
Hát én ahogy így beleolvastam, elég gyalázón írnak a pápáról, ez elodjérol és úgy alpjában véve, nem tetszik nekem ez az egész, milyen szektához tartoznak ezek,mert hogy nem igazi hithu katolikusok az biztos!!!!!!

2013. márc. 24. 20:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
bocsi, így írják helyesen www.katolikus-honlap.hu
2013. márc. 24. 20:42
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Azt írják, hogy függetlenek, de nekem lefebvristáknak tűnnek (tehát elszakadtak az Egyháztól). Az ilyen tradicionális irányt követő katolikusokkal sok mindenben egyetértek, de számomra taszító, mikor gyalázzák a pápát. Nem is tartom jó törekvésnek, fölösleges ilyen dolgok miatt tovább bomlasztani a Katolikus Egyházat.
2013. márc. 24. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
20%

Az oldal maga (szakmai szemmel nézve) egy 10 éves hobbi Pistike szintjén áll, a kinézet és a kód is undorító.


A tartalma engem különösebben nem érdekel.

2013. márc. 25. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
27%

Hithű katolikusok, csak tradicionalisták. Magyarul nem fogadják el a II. Vatikáni zsinat legfőbb határozatait, főleg a misével, az ökumenizmussal, vallások közötti párbeszéddel kapcsolatos részek miatt.

A pápa cselekedeteit kritizálják teológiai érvekkel alátámasztva, nyugati tradicionalisták tollából főleg. Ezzel nincs nagy gond, míg nem lép át egy határt. Pl. VI. Pál az egyház szégyene volt, a 2000 éves történetében talán még VI. Sándor sem süllyedt lejjebb. Bár inkább vele van egy szinten. II. János Pál egy hajszálnyival jobb csak, mert ő is katolikusokat üldözött. A zsinat óta eltelt 50 évben magasan az előző XVI. Benedek pápa volt a legjobb egyházfő. A mostanival sok tekintetben visszatér a II. János Pál korszak.

2013. márc. 25. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat
2013. márc. 25. 10:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A honlapot egyetlen laikus nő (Élthes Eszter) szerkeszti, aki szimpatizál a Szent X. Piusz Papi Közösséggel (SSPX) (bár nem tagja neki), tehát valóban sokat merít Marcel Lefebvre érsek világ- és egyházképéből.

Amikor először tévedtem rá a honlapra, engem is megrázott lelkileg sok dolog, amit ott olvastam. De minél többet olvasgattam a honlap tartalmából, annál többet megértettem az ő sajátos gondolkodásmódjából és annál jobban elgondolkodtatott az üzenete, mondanivalója. Az embernek sokat kell emésztgetnie, elmélkednie, és még közel sem járok a végén. De attól függetlenül, hogy mennyire igazak és mennyire elfogadhatóak az ott leírtak, egy biztos: nála "hithűbb" és katolikusabb érzelmű embert keresve sem lehetne találni! Az ő írásaiból érződik az Egyház iránti ragaszkodás és féltő aggodalom, míg sok más (külföldi) szedevakantista, ill. konklávista honlapon tényleg visszataszító az el/megkeseredettségből fakadó fröcsögő, gyalázó gyűlöletbeszéd! Amikor egy honlap minden egyes cikkének minden egyes mondata a zsinat utáni pápákat eretnek antipápáknak, a zsinat utáni egyházat pedig II. vatikáni szektának (Vatican II-sect), ill. a nagy babiloni szajhának nevezik, akkor egy katolikus érzelmű embernek tényleg annyira felfordul a gyomra a tiszteletlenségtől, hogy nem bírja tovább olvasni még akkor is, ha egyébként a honlap tartalmával nagyrészt egyetértene!

Szóval szerintem próbálj meg kicsit jobban elmélyedni a katolikus-honlap.hu mondanivalójában, még akkor is, ha kezdetben erős ellenérzések vannak benned, mert ez a honlap az igényes és az építő jellegű egyházkritikák közé tartozik! Ha nem tudod, hogy hol kezdd vagy szeretnéd, hogy összefoglaljam pár mondatban a világ- és egyházképüket, akkor szólj! (Eredetileg már ebben a válaszban össze akartam foglalni, de hosszúra nyúlt ennek a bejegyzésnek a megírása és már nincs több időm.)


Minden jót! Isten áldjon!

2013. márc. 25. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát nekem elég furcsa, ahogy beleolvastam. Komolyan nem értem, mi a baj azzal, hogy egy pápa próbálja visszavezetni az egyházat a krisztusi szegénységhez. Komolyan nem értem ezt a nőt, neki az a jó, ha a miséből egy mukkot sem ért, mert latinul van, és az egész mise alatt a pap hátát látja. Mit szeretne? Hajrá menjünk vissza a középkorba? Teljesen felhúztam magam, többet sem olvasok bele.
2013. márc. 26. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Az attól már rögtön középkor, hogy a pap tridenti rítus szerint misézik, ahogy tették az 1960-as évek közepéig?
2013. márc. 26. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs gond a trienti rítusú misével, sőt nekem személy szerint azzal sem lenne bajom, hogy ha a pápát hordszéken vinnék be a Szent Péter Bazilikába és ott tiarával megkoronáznák. A hagyományok fontosak, de ezt a II. vatikáni zsinat is hangsúlyozza.

De meg kell érteni, hogy a világ másfelé halad. Tényleg boldogabb lennék, ha az Egyház visszanyerhetné az őt megillető méltóságot, de az Egyház alapvető küldetése, hogy Krisztust hirdesse a világnak, tehát kicsit idomulni kell a világhoz. Nincs abban kivetnivaló, hogy visszatérünk a szegénységhez, Krisztus is az volt, az apostolok is azok voltak.

A mai világban a jóléti társadalom dúsgazdag vezetői joggal mondhatják, hogy miért is kéne nekik bármiben segíteni a szegényeket, hiszen maga az Egyház is szépen éldegél a "palotáiban", tele pénzzel.. Így legalább ennek a demagóg dumának ki lehet húzni a méregfogát és nem tudnak tovább ezzel takarózni, meg hátha 1-2 ember elgondolkodik egy kicsit az életén.

Szerintem egy katolikusnak bíznia kell az Egyháza vezetőiben és ki kell állnia a pápa mellett, még akkor is, ha nem mindenben ért vele egyet. Én is sok mindenben nem értettem egyet II. János Pál pápával, de mégis megvédtem, mikor mindenfélével támadták. Akkor is ő az Egyház látható feje, Krisztus földi helytartója, ha hibázik, vagy ha bűnös, vagy nekem nem szimpatikus.

2013. márc. 26. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
nem kozépkor, csak éppen nem abban a világban élunk, mint 50,100, 200 éve. Csak ha azt figyelembe vesszuk, hogy gyermekeink úgy nyúlnak a táviranyítóhoz és a mobilhoz,mintha az a világ legtermészetessebb dolga volna, akkor miért nem fogadjuk el a változást az egyházban is. Elvégre is valamikor barlangban laktunk,most pedig házaink vannak ( persze akinek van, sajnos), és mégsem zavar minket ez a tény. Annak pedig aki azt a hosszú uzenetet kuldte csak annyit, hogy olvasgatom és igen elgondolkoztat, de akkor is nekem ez túl kemény.
2013. márc. 26. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!