Jehova Tanúi! Vajon egyszer be fogja vallani az Őrtorony, hogy csak kitalálta azt a mesét, hogy mi vagyunk Isten egyedüli Szervezete?
Kedves mindenki! Bizony nem jó, ha felületesek vagyunk, amúgy is követünk el hibákat, ha alaposak és figyelmesek vagyunk, de ha felületesek, akkor tuti!
Nyilván nem úgy értette a testvér, hogy soha, sehol sincs és volt kiközösítés (hiszen ezt mindenki tudja, hogy nem igaz, még az anyagaink is hozzák), hanem úgy, hogy a legnagyobb egyházak sok százmilliós taglétszáma mellett ez nem jellemző. A túlnyomó többséget pedig ők teszik ki az ún, "kereszténységen belül. Azt is lehet tudni, hogy egyes kisegyházak szintén alkalmazzák a bibliai módszert valamilyen formában, de sajnos mindegyik csak szelektív módon. Mivel majd mindegyikük hisz a háromság, lélekhalhatatlanság, pokol "tűz" hármasában, ezért náluk ezekért nem fognak kiközösíteni senkit sem.
"Mert úgy akarjátok ti Jehova tanúi beállítani az egyes cselekedeteiteket mintha az csak és kizárólag nálatok fordulna elő."
Soha senki sem írta közülünk, hogy "egyes cselekedetekért" állítanánk, hogy Istennek tetsző helyen vagyunk. Összességében állítjuk, hogy így van!!! Bár tagadhatatlan, hogy vannak dolgok, melyekkel igencsak egyedül vagyunk, mint világméretű csoport, de összességében senkire sem jellemző, hogy ilyen tisztaságúra fényezte volna a Biblia igazságát.
Akkor nézd meg, hogy milyen helyzetekbe hozza a Tanú-féle (i)gazság a híveket, akik már utánanéztek az Őrtorony valós múltjának!
Jehova Tanúi - Elegem van!!! Egy aktív Tanú gyötrődése 3 percben...
Vidiripi
"Azt is lehet tudni, hogy egyes kisegyházak szintén alkalmazzák a bibliai módszert valamilyen formában, de sajnos mindegyik csak szelektív módon. Mivel majd mindegyikük hisz a háromság, lélekhalhatatlanság, pokol "tűz" hármasában, ezért náluk ezekért nem fognak kiközösíteni senkit sem."
Neked tényleg szövegértési gondjaid vannak vagy fáradt vagy? Ha éjszakás voltál akkor aludd ki magadat!
Hányszor írjam még le?
"Az hogy nem az volt a téma hogy tanítás miatt közösítenek e ki valakit hanem az hogy egyáltalán kiközösítenek e valakit. Ez HATALMAS különbség."
"Soha senki sem írta közülünk, hogy "egyes cselekedetekért" állítanánk, hogy Istennek tetsző helyen vagyunk."
Ezt egyedül te állítod, már hogy bárki is ezzel foglalkozott volna.
Mert idézni ilyesmit nem fogsz tudni.
Neked is azt tudom javasolni mint Katynek. Olvass lassabban ha kell többször is és ha ez nem elég akkor elmélkedj tovább az olvasottakon mert én ezt írtam: "Mert úgy akarjátok ti Jehova tanúi beállítani az egyes cselekedeteiteket mintha az csak és kizárólag nálatok fordulna elő."
A 32. válaszolónak nincs mondani valója. Megértem!
Vidiripi
Kezdelek unni! :)))
A hiba az hogy szó sem volt arról hogy azért közösítenek ki valakit mert nem abban hisz amit az adott egyház tanít. Ismétlem NEM ERRŐL VOLT SZÓ!!!!!!!!!!!!!!!
"Mert úgy akarjátok ti Jehova tanúi beállítani az egyes cselekedeteiteket mintha az csak és kizárólag nálatok fordulna elő."
Ez meg a másik mondatom.
46. válaszoló!
"Persze a mi vallàsunkba is vannak nehèzsègek, Istent szolgàlni ebber az elvetemûlt vilàgban nehèz a törvènyeit mind betartani nagy erõfeszìtèsbe kerûl,..."
Igen hatalmas erőfeszítésbe kerül de nem lehetetlen. Engem is piszkálnak, bár a neheze csak eztán jön.
"A hiba az hogy szó sem volt arról hogy azért közösítenek ki valakit mert nem abban hisz amit az adott egyház tanít. Ismétlem NEM ERRŐL VOLT SZÓ!!!!!! "
JÓL TUDOM, hogy miről volt szó és arra is reagáltam! Már az első válaszomkor is tudtam, de én nem szűkítettem le a témát egy kis részére, hanem összességében vizsgáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!