Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények egy része...

A keresztények egy része miért hiszi, hogy létezik okkultizmus és az a Sátántól van?

Figyelt kérdés

Ha egy ember teljesen eladja magát a Sátánnak, akkor okkultizmussal maximum mennyit érhet el (a "kárhozaton" kívül?)


Mennyire lehet befolyásolni a szabad akaratát más embernek vagy Isten tervének vagy egyáltalán mire jó?2013. jún. 21. 20:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Mennyország.


azért mert benne van a bibliában.

minden ami Spiritiszta, utálatos Istennek, az ilyeneket Jehova kivégeztette, mert ezek nem tőle származnak.


Te mint Biblia olvasó ember bizonyára ismered, azt a részt ahol kivégezték a halott idézőket, jósokat, varázslókat, s mindenkit, aki égi jelek után kutatott.


a modern korban Sátán továbbra is ad segítséget a szeánszokhoz, a halott idézéshez, jósláshoz, amiben a horoszkóp, vagy a tarokk kártya, és e féle tartozik


Bár még nincs ítélet, de azok akik ezekkel nem hagynak fel azok azon a napon ugyan azt a büntetést kapják mint az elődeik.

s mivel Isten elítéli az ilyet, nyilván nem tőle származik, vagy is akkor ugyan honnan származna?


Katy Weaver

2013. jún. 22. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:

Én úgymond spiritiszta vagyok, de nem sátánista! Mi az okkultizmus?

Én hiszek a Személyes Istenben, aki sokkal okosabb és bölcsebb, minthogy ilyesmiket mondjon! Ő a misztika mestere, Ő minden tudás kútfője, Ő túl van ilyesmi kicsinyességeken! Ő a végtelen szeretet, Ő az igazság!

2013. jún. 22. 03:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
Miben nyilvánul meg a spiritizmusod?
2013. jún. 22. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:

Abban, hogy mindannyian a lelkek vagyunk. Mindenféle élőlényben ott a lélek. Istennek, a Legfelsőbb Léleknek csak egy parányi szikrája vagyunk.

Az igazi dolog ezt nem hinni, hanem tudni! Én is csak még a hit síkján vagyok, de ez nem is úgy működik, hogy most akkor egyszerre a lélek vagy és minden teljesül azonnal. Mi a test, az értelem, az elme, az egó? Ezeket ismerni kell ahhoz, hogy a lelket ismerhessük.

Nem magamtól találtam ki ezeket a dolgokat,kevés vagyok ehhez, hanem a kb. 5000 éves Bhagavad-Gítában mondja el az Úr.

Olvasd bátran: [link]

2013. jún. 22. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Válaszoló.

A Teremtő Isten népe sokkal előbb létezett, mint az említett Bhagavad-Gíta Ami jóval Jézus halála után keletkezett, ezért nem lehet 5000 éves.


Bőséges bizonyíték támasztja alá, hogy a Biblia Isten ihletett Szava. Egyetlen más vallási könyv sem képes úgy megismertetni velünk Istent, mint a Biblia. Például a hinduizmus írásai magukban foglalják a védikus himnuszok könyveit, a himnuszokkal kapcsolatos szertartási szövegek gyűjteményét, az upanisadoknak nevezett filozófiai értekezéseket, valamint a Rámájana és a Mahábhárata néven ismert eposzokat. A Mahábhárata részét alkotja a Bhagavad-gíta, egy erkölcsi útmutatásokat tartalmazó könyv. A buddhista Tipitaka (hármas kosár) egyik része főként a szerzetesek és az apácák közösségi életére vonatkozó előírásokkal és rendszabályokkal foglalkozik. Másik része a buddhista tantételekről szól elsősorban. Harmadik részében pedig Buddha szóbeli tanításairól készült feljegyzések vannak. Buddha nem tartotta magát istennek, és nagyon keveset beszélt Istenről.


Isten soha sem támogatott minden féle "vallásokat" s Jézus kizárólag Isten szavát a Biblát jelölte meg Igazságnak


A Biblia egyértelműen figyelmeztet a spiritizmus veszélyeire.

Az okkult szokások közül kiemelkedik a jövendőmondás és a spiritizmus, amelyek magukban foglalják az asztrológiát, a számmisztikát, a tenyérjóslást és a varázslást, valamint a „halottakkal” való kapcsolatfelvételt és az igézést. Ezek a szokások hosszú-hosszú múltra tekintenek vissza; a legtöbbjüket már az ókori Babilonban is gyakorolták, melynek romjai Irakban találhatók (Ézsaiás 47:1, 12, 13). Aztán az okkult szokások Babilonból mindenfelé elterjedtek az ókori világban, így számos kultúra és civilizáció szerves részévé váltak.


Figyeljünk meg egy esetet, mely az ókori Makedóniában, Filippi városában történt. Keresztények egy kicsiny csoportja, akik között ott volt Pál apostol és Lukács, az orvos is, találkozott egy lánnyal, akinek természetfölötti képességei voltak. Lukács, aki beszámolt erről a Bibliában, így fedte fel a lány képességeinek titokzatos forrását: „szembejött velünk egy szolgálólány, akiben szellem, jövendőmondó démon volt. Ő mindig nagy nyereséghez juttatta urait azzal, hogy a jövendölés mesterségét űzte” (Cselekedetek 16:16–18).


A lány tehát nem az igaz Istennek, Jehovának köszönhette ezt a képességét, hanem egy démonnak, azaz egy gonosz szellemnek. Pál és a társai emiatt nem is figyeltek oda rá.

A spiritizmus nagyon is valós veszélyeket hordoz. Számos kultúrában szokás sámánokhoz, rejtélyes erőkre hivatkozó kuruzslókhoz és varázslókhoz fordulni segítségért. Mások a horoszkóptól várják az útmutatást, illetve tarokk-kártyát, vízkutató varázsvesszőt, ábécés deszkalapot vagy különleges kristályokat használnak. Az sem ritkaság, hogy megpróbálnak a halottak szellemével kommunikálni. Állítólag az államférfiak között is vannak olyanok, akik az asztrológiát és a spiritiszta médiumokat hívják segítségül a döntéshozatalhoz. Mindez szöges ellentétben áll Mikeás tanácsával, hogy járjunk az igaz Istennel, és kövessük a vezetését.


Ezért Isten azt parancsolta ókori népének, az izraelitáknak, hogy kerüljenek mindenféle okkult gyakorlatot. „Mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli” — olvasható az 5Mózes 18:10–12 intése. A keresztények ugyancsak kaptak figyelmeztetést, mégpedig azt, hogy „a spiritizmust gyakorlókat” Isten el fogja pusztítani (Jelenések 21:8). Isten még azt is elítéli, ha valaki belekóstol az okkultizmusba. „Ne érintsétek többé a tisztátalant” — hangzik a Biblia parancsa (2Korintus 6:17).


Katy Weaver

2013. jún. 22. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, de miért nem lehet 5000 éves a Bhagavad-Gíta?

Ami abból a Szent Könyvből árad, az a vaisnavizmus,ami már a kereszténység előtt létezett 3000 évvel.

Már ne haragudj, de Jehova Tanúit mikortól kezdve találták fel?

2013. jún. 22. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
38%

A Biblia tiltja a varázslást, utasítja is a zsidókat, hogy ne hagyjanak életben varázslót.

Ha nem hiszed, hogy létezik okkultizmus, akkor látogass el egy szeánszra, ott meglátod. Vagyis inkább ne, hagyatkozz inkább szemtanúk beszámolójára! Ők a veszélyekről is be tudnak számolni.

Az Újszövetségben szerepelt egy rablány, akinek jóstehetsége volt. Miután kiűzték az ördögöt, elvesztette jóstehetségét.

2013. jún. 22. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os hozzá szóló.


Jehovának mindig is voltak Tanúi, de nem mindig nevezték így őket. Persze a Biblia a Tanúk nagy seregéről beszél akik Isten mellett foglaltak állást szavaikkal tetteikkel, és Pál apostol a felsorolást Ábeltől kezdi.


Tehát az első Tanúja Káin testvére Ábel volt aki azt tette amit a teremtő mondott, és a felsorolás folytatódik


(Héberek 11:4) 4 Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot az Istennek, mint Káin, és e hit által tanúságot nyert arról, hogy igazságos, ugyanis az Isten tanúskodott az ajándékairól; és ezáltal, bár meghalt, mégis beszél.


A 11. fejezet végig Isten hithű emberiről beszél, és a 12. fejezet első verse tovább ezt mondja:

(Héberek 12:1) 12 Így hát, mivel a tanúknak ily nagy fellege vesz körül bennünket, vessünk le mi is minden terhet és a minket könnyen behálózó bűnt, és kitartással fussuk az elénk helyezett versenyt,


Katy Weaver

2013. jún. 22. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 Pietrosol ***** válasza:
61%

Katy!


Néha elszalad veled a ló másik oldala.


A Biblia jóval Jézus után készült el.

2013. jún. 22. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
22%

Az Ószövetség Jézus előtt megvolt, az Újszövetség az első század végére nagyjából már összeállt.


Egyébként: melyik hindu isten szállt alá, vagy küldte el a fiát azzal, hogy ő most megváltja a népét?

2013. jún. 23. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!