Akik hívők, hogyan állnak a meleg emberekhez a mindennapokban?
"Nem te különbözteted meg magadat a többségi társadalomhoz képest, amikor azonos neművel akarsz házasodni."
Erőltessem magam a hetero házasságot, mert az normális?
Szeretek valaki és nem ismernek el családként akkor az az én hibám?
Te honnan jöttél?
A homoszexualitás nem választás kérdése, hogy különböztetném meg magam olyannal amiről nem tehetek? A feketék is megkülönböztetik magukat, mert feketék? Legyenek már fehérek tényleg...
Aki olyanban hisz amire nincs bizonyíték, sőt ellene van bizonyíték azt nem fogom okosnak gondolni.
Aki meg csak egy könyv, külső hatás miatt viselkedik normálisan, az ugyanúgy állat marad, csak pórázon van.
Hát én jelenleg egy nagyon durván katolikus országban élek, itt tényleg mindenki szorgalmasan jár misére (nem úgy mint M.o.-n, itt tényleg megáll az élet vasárnap délelőtt), egyházi okokból könyveket tiltattak be stb.
Jegyzem meg halkan, itt az az azonos nemű párok kézenfogva mennek az utcán, házasodhatnak és minden második kocsma ajtaján ott a matrica, hogy "melegbarát létesítmény".
Nem mondom, szűklátókörű, fröcsögős emberek itt is vannak, de a hit és a melegek utálata közé egyenlőségjelet tenni kicsit erős.
A tényekre visszatérve az a bizonyos szöveg konkrétan nem említ ilyesmit.
A biblia egy archaikus szöveg, amit jó sokszor fodítottak és cenzúráztak.
Ebből kifolyólag van egy csomó ködös értelmezésű rész, amiből a teológusok is csak fejvakarva próbálnak valamit kihámozni. Abban az időben egyrészt ilyen témákról csak rébuszokban beszéltek, ráadásul egy csomó mindenről nem is voltak meg a mai ismereteik, hogy érdemeben véleményt fogalmazzanak meg.
Mellesleg az a rész, ahol ez az állítólagos tiltás van, szintén tiltja a hajvágást, a kevert textíliák viseletét és a tengeri herkentyűk fogyasztását is. Ezt valahogy mégsem sikerült annyira beépíteni a vallásos köztudatba.
Én úgy vagyok vele, hogy az a rész, hogy "szeresd felebarátodat mint te magadat" elég egyértelmű, és nincs benne olyan kitétlel, hogy "de csak akkor ha nem b zi".
OMG azt se tudom mi az a kevert textília, lehet most is az van rajtam! Most akkor nem csak a leszbikusság miatt, de ezért is pokolra jutok?
Vagy meg tudom még gyónni? Segítség!!!
"Milyen egybites gondolkodásra vall, hogy a család csak nő és férfi?"
Ez a norma, akár tetszik, akár nem.
Te térsz el a normától, amikor azonos neművel akarsz családot alapítani - ezzel te magad azt akarod elérni, hogy mindent a feje tetejére állítsunk.
Nos, ha két azonos nemű képes saját gyermek nemzésére, akkor azt nevelhetitek. :D
"Anya és anya" - soha nem alkot egy szülői párt normális ember számára.
Ne akarjátok már eltorzítani azt, aki élhet egy egészséges családban is majd egyszer.
Amikor elvált szülőként nevel vki gyermeket, az egészen más, hiszen ott nincs képzavar: ott van pl. anya vagy apa. Ők elmondják, hogy anya/apa máshol él, de az anya-apa kép akkor sem torzul úgy, mint egy "anya-anya" vagy "apa-apa" kapcsolat esetén!
Egy Római Katolikus
"Nos, ha két azonos nemű képes saját gyermek nemzésére, akkor azt nevelhetitek. :D"
Remélem ez vonatkozik a meddő párokra is.
Miért torzulna egy gyerek attól, hogy azonos nemű szülei vannak? Szerető családban éljen egy gyerek az számít,
Normákkal jöttök, Indiában a tehén szent állat és? Egyébként a homoszexualitás egyidős az emberiséggel.
""Anya és anya" - soha nem alkot egy szülői párt normális ember számára. "
Mitől normális valami és mitől nem az? Csak hülye, értelmetlen dolgokra hivatkozol. De tényleg, amikor még a kereszténység sehol sem volt honnan tudták az emberek mi a helyes és mi nem? Amikor még meg sem írták a bibliát, számold ki kérlek az emberiség teljesen történelméhez viszonyítva, mióta létezik a te tévedhetetlen hited.
Legyél büszke arra, hogy olyan dologban hiszel amire semmi bizonyíték sincs.
Remélem nincs gyereked, mert általad torzulna rendesen.
OMG kiegészítve egy F betűvel ;) így már nem áthallásos.
Nekem nincs szükségem arra, hogy mások megmondják mit lehet és mit nem, a nélkül is tudom élni az életem normálisan, hogy minden aspektusát beszabályoznak mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!