Mióta létezik az Atya fia? Teremtve lett?
Akkor azt kérdezem, hogy miért lett teremtve a Krisztus, ha teremtve lett?
És miért ő kellett az emberek megváltásához?
"Krisztus azért kellett, mert teremtéskor minden szabály fel lett állítva, az is, hogy a bűn zsoldja a halál."
Ez az emberi Krisztus akirőé beszélsz.
De azt mondod, hogy öröktől fogva létezik.
Amikor már teremtett tudni kellett, hogy bűn lesz.
De még a tudata előtt létezett a Krisztus. Tehát nem lehetett a célja a megváltás. Maximum utólag vállalhatta be, nem?
A.) Az Úr tudta, hogy bűn lesz, ezért megteremtette Krisztust. De akkor minek teremtette meg Sátánt? Krisztus célja ekkor a megváltás.
B.) Ha öröktől létezett a Krisztus, akkor nem a megváltásra lett teremtve, mert nem lett teremtve.
Ebből az következik, hogy több isten létezik és a krisztus csak elvállalta a megváltást.
Esetleg még azt lehetne mondani, hogy a krisztus akkortól lett külön álló személy az Úrtól, amikor megszületett...
Mindenkinek ment a zöld, köszi.
Azért, mert csak EGY Isten van. :)
Olvastam valahol a vizes példát: Isten az óceán. Ha kiragadsz belőle egy részt és megfagyasztod, szilárd lesz, de mégis ugyanaz marad: az óceán. Ő Jézus. Ha pára lesz, akkor még mindig óceán, csak más formában: ő pedig a Szentlélek, Szent Szellem, ki hogy szereti szólítani.
Találtam egy érdekes oldalt, ahol szerintem egész jól leírják a Biblia tanulmányozást, legalábbis nekem tetszik: [link]
Kezdj el tanulmanyozni Jehova Tanuival,es ezekre a kerdesekre megkapod a valaszt.
Ugy ,hogy stimmeljen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!