Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények szerint Jézus...

Keresztények szerint Jézus azért jött hogy megváltsa az emberek büneit. Mi a helyzet azokkal az emberekkel akik Jézus előtt éltek?

Figyelt kérdés
Ők hogy kaphatnak megváltást? Vagy mi van azokkal akik Jézus idején éltek de a világ másik végén és nem hallottak Jézusról?

2016. máj. 4. 11:45
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"A Krisztus előtt élt emberek úgy kapták meg a megváltást, hogy Krisztus, miután meghalt és még mielőtt feltámadt, diadalmasan alászállt a poklokra, halálával legyőzte a halált, és kiszabadította pokolban lévő lelkeket."

A Jézus előtt élt emberek egyáltalán miért kerültek a pokolba itélet nélkül? Főleg akkor ha nem hallottak Jézusról? Nem igazságtalan ez?

Minden ember a halált követően először a pokolba kerül? Miért?

2016. máj. 4. 15:18
 12/25 anonim ***** válasza:

"A Jézus előtt élt emberek egyáltalán miért kerültek a pokolba itélet nélkül? Főleg akkor ha nem hallottak Jézusról? Nem igazságtalan ez?"

A bűnbeeséstől kezdve mindenki a pokolba került, mondhatni automatikusan. Ez a bűnbeesés következménye volt, ettől a következménytől váltott meg minket Krisztus.

Azt azért tudni kell, hogy bár Jézus előtt mindenki a pokolra került (majdnem mindenki, mert Illés pl. nem), de a pokolban nem mindenki egyformán szenvedett, hanem mindenki a bűnei mértékében.

Aki tehát nem volt életében bűnös, az nem szenvedett a pokolban sem egyáltalán. De Isten közelségét ott nem tapasztalhatták meg. Ezért volt nekik fontos is Krisztus megváltása és a mennybe való fölkerülés, mert ott megtapasztalhatják Isten közelségét.

2016. máj. 4. 15:54
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

szervusz

Inkább úgy fogalmaznék, hogy vissza vásárolja Ádám bűne miatt az utódok számára az örök élet lehetőségét.

S azokra érvényes, akik elfogadják, vagy is elhiszik ezt az elrendezést.

(János 3:16) 16 Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen.

Akik nem ismerték meg, vagy valamiért nem volt lehetőségük, azok a feltámadás lehetőségét kapják majd az ezer éves millenium alatt, vagy is Krisztus királysága alatt itt a Földön, addig halálalvásban vannak

2016. máj. 4. 18:07
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit, hogy az állat áldozatok árnyékolták elő Jézus megváltását, aminek nagy értéke van,

(Héberek 9:12–14) 12 nem, nem kecskék és fiatal bikák vérével, hanem saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szent helyre, és örök szabadítást szerzett nekünk. 13 Mert ha a kecskék és bikák vére, meg az üsző hamva a beszennyezettekre hintve megszentel annyira, hogy a test tiszta legyen, 14 akkor a Krisztus vére, aki örök szellem által önmagát ajánlotta fel szeplő nélkül az Istennek, mennyivel inkább meg fogja tisztítani lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szent szolgálatot végezhessünk az élő Istennek!

Jézus Krisztus – aki nem állatáldozatokat, hanem a saját tökéletes testét ajánlotta fel – szükségtelenné tette az állatáldozatokat. Jézus ezután „átment az egeken”, de „nem kecskék és fiatal bikák vérével, hanem saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szent helyre, és örök szabadítást szerzett nekünk” (Héb 4:14; 9:12; 10:5, 6, 9). A szentek szentje, ahova Áron belépett, egy szent helyet jelképezett, és ide, „magába az égbe” ment be Jézus, hogy „megjelenjen az Isten személye előtt értünk” (Héb 9:24).

Míg az ároni papok áldozatait újra meg újra meg kellett ismételni, a nagy Főpap, Jézus áldozatát nem, hiszen az valóban eltávolította a bűnt

Az állatáldozatoknak, melyek előképül szolgáltak, épeknek, fogyatkozástól menteseknek kellett lenniük

Ennélfogva a valódi váltságáldozatnak, vagyis annak az embernek, aki képes elfedezni a bűnöket, szintén tökéletesnek, fogyatkozástól mentesnek kellett lennie. Ugyanúgy tökéletes embernek kellett lennie, mint Ádámnak, mert csak így fizethette ki a megváltási árat, hogy felmentse Ádám leszármazottait az adósságuk alól, és megszabadítsa őket a gyarló mivoltuktól és a rabszolgaságtól, amelybe akkor kerültek, amikor Ádám eladta őket a bűnnek.

2016. máj. 4. 18:21
 15/25 anonim ***** válasza:

“Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint, amelyben elmenvén, a tömlöcben lévő lelkeknek is prédikált, amelyek engedetlenek voltak egykor, mikor egyszer várt az Isten béketűrése a Nóé napjaiban, a bárka készítésekor, amelyben kevés, azaz nyolc lélek tartatott meg víz által.”

Prédikált nekik.

2016. máj. 4. 21:46
 16/25 A kérdező kommentje:

"A bűnbeeséstől kezdve mindenki a pokolba került, mondhatni automatikusan. Ez a bűnbeesés következménye volt, ettől a következménytől váltott meg minket Krisztus."

Tehát akkor Jézus után már csak az kerül a poklolra aki nem fogadja el Jézust megváltónak? Aki pedig elfogadja az egyből a mennyországba jut?

2016. máj. 5. 12:06
 17/25 anonim ***** válasza:

Ha újjászülettél Szent lélektől lélek szerint is kell járni, példát mutatva az életeddel is.

16.

Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.

17.

Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, a miket akartok.

18.

Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.

19.

A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

20.

Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,

21.

Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

22.

De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

23.

Az ilyenek ellen nincs törvény.

24.

A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

25.

Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.

2016. máj. 5. 13:35
 18/25 A kérdező kommentje:

"Ha újjászülettél Szent lélektől lélek szerint is kell járni, példát mutatva az életeddel is."

Ez hogy jön ide?

2016. máj. 6. 09:30
 19/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ezt írod: "Tehát akkor Jézus után már csak az kerül a poklolra aki nem fogadja el Jézust megváltónak? Aki pedig elfogadja az egyből a mennyországba jut?"

Ez az elmélet ellentmond Jézus tanításainak:

Mt 7,21-23

Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megy be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

Mt 25,31-32; 46

Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe. És elé gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől...és ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Jn 6,39

Az pedig az Atyának akarata, aki elküldött engem, hogy amit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámasszam azt az utolsó napon.

Jn 6,40

Az pedig annak az akarata, aki elküldött engem, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt azt utolsó napon.

Jn 6,44

Senki sem jöhet én hozzám, hanem ha az Atya vonja azt, aki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Jn 6,54

Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.

Jn 11,24

Monda néki Márta: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor az utolsó napon.

Jn 12,48

Aki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa: a beszéd, amelyet szóltam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.

Üdv. Péter

2016. máj. 6. 10:56
 20/25 A kérdező kommentje:

"Ezt írod: "Tehát akkor Jézus után már csak az kerül a poklolra aki nem fogadja el Jézust megváltónak? Aki pedig elfogadja az egyből a mennyországba jut?"

Ez az elmélet ellentmond Jézus tanításainak"

Nem én állítom hanem kérdezem. Ez következett a hozzászólók válaszaiból. Leirnád röviden te hogyan látod?

2016. máj. 6. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!