Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallás a Hit-Gyülekezet...

Milyen vallás a Hit-Gyülekezete, ki az alapítója és mikor jött létre?

Figyelt kérdés

2016. jún. 25. 21:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Szia, nincs olyan hogy Hit Gyülekezete vallás, keresztény vallás van, azon belül a karizmatikus részt képviselik, Németh Sándor az alapítójuk volt Katolikus szálakkal rendelkező egyén, aki jelenleg is a vezető pásztor, 1979-ben jött létre.
2016. jún. 25. 21:22
 2/14 anonim ***** válasza:
41%
Nem vallás, hanem szekta. Bár a Fidesz megadta neki az egyház rangot. Németh Sándor találta ki és jól meggazdagodott belőle. Kihasználja a híveit. Kerüld el messzire.
2016. jún. 25. 21:35
 3/14 Roland G. ***** válasza:
32%

Nem szekta,sem jogi,sem teológiai értelemben sem.

A kereszténységen belül a leggyorsabban növekvő irányzat!Magyarországon több ilyen jellegű gyülekezet van,hibák és hiányosságok pedig mindenhol vannak.

Peace!

2016. jún. 25. 22:07
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

"A kereszténységen belül a leggyorsabban növekvő irányzat!"

Már régóta nem. Az az ugrásszserű növekedés, ami az 1960-as évektől tapasztalható volt a karizmatikusoknál megállt. Kb. húsz éve stagnál a karizmatikusok száma világviszonylatban. Egyes helyeken pedig (pl. Észak és Dél-Amerikában) csökken a létszámuk.

2016. jún. 25. 22:16
 5/14 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok, azt szeretném kérdezni, hogy miért lettem lepontozva? Leírtam azt a pár információt amit tudok a gyülekezetről, de én nem vagyok tag, írtam valótlant, vagy sértő dolgot amiért lepontoztatok többen is?
2016. jún. 25. 22:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Közös barátunk (a Gúgli) ezt mondja:

[link]

2016. jún. 25. 22:34
 7/14 anonim ***** válasza:
21%

A hitgyüli Németh Sándor magánvállalkozása.

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

Esetleg olvasd el a Fesz van c. könyvet. Nem mai darab, én akkor olvastam el, amikor pár hitgyülis beköltözött a koliba, ahol laktam.

2016. jún. 25. 22:49
 8/14 Roland G. ***** válasza:
11%

5#

Azért pontoztak le,mert utálják a gyülekezetet,mivel csak a rosszindulatú pletykákat hiszik el.Ennyi...

2016. jún. 25. 23:50
 9/14 anonim ***** válasza:
32%
Roland, együtt laktam néhányukkal. Fanatizált, gátlástalan csürhe, saját fülemmel hallottam az átkozódásaikat, semmiféle "rosszindulatú pletykára" nincs szükségem ahhoz, hogy be tudjam sorolni őket. Szégyen, hogy egyháznak nevezhetik magukat.
2016. jún. 26. 00:02
 10/14 Roland G. ***** válasza:

9#

Én is találkoztam olyanokkal,akikkel volt gond,de nem szabad általánosítani.Itt is vannak bigott emberek és másutt is.A tanúknál is a többség normális,jóindulatú ember.Az más kérdés,hogy teológiai kérdésekben mi a helyes és helytelen.Szerintem erről kell kulturáltan vitázni,beszélgetni egymás között!

2016. jún. 26. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!