Milyen vallás a Hit-Gyülekezete, ki az alapítója és mikor jött létre?
Nem szekta,sem jogi,sem teológiai értelemben sem.
A kereszténységen belül a leggyorsabban növekvő irányzat!Magyarországon több ilyen jellegű gyülekezet van,hibák és hiányosságok pedig mindenhol vannak.
Peace!
"A kereszténységen belül a leggyorsabban növekvő irányzat!"
Már régóta nem. Az az ugrásszserű növekedés, ami az 1960-as évektől tapasztalható volt a karizmatikusoknál megállt. Kb. húsz éve stagnál a karizmatikusok száma világviszonylatban. Egyes helyeken pedig (pl. Észak és Dél-Amerikában) csökken a létszámuk.
Közös barátunk (a Gúgli) ezt mondja:
A hitgyüli Németh Sándor magánvállalkozása.
https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc
Esetleg olvasd el a Fesz van c. könyvet. Nem mai darab, én akkor olvastam el, amikor pár hitgyülis beköltözött a koliba, ahol laktam.
5#
Azért pontoztak le,mert utálják a gyülekezetet,mivel csak a rosszindulatú pletykákat hiszik el.Ennyi...
9#
Én is találkoztam olyanokkal,akikkel volt gond,de nem szabad általánosítani.Itt is vannak bigott emberek és másutt is.A tanúknál is a többség normális,jóindulatú ember.Az más kérdés,hogy teológiai kérdésekben mi a helyes és helytelen.Szerintem erről kell kulturáltan vitázni,beszélgetni egymás között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!