Hogyan kerülhetnék közelebb Istenhez?
Akarok hinni, de a mai világban olyan nehéz...
Egyáltalán honnan lehet eldönteni, hogy melyik vallás az igazi?
Mit tegyek?
Hát szügséges újjászületni viztől és Szent Szellemtől. Vannak ilyen "megtérő imák" amit nyitott szívvel kell elmondani, mer csak akkor használ ha nyitott a szíved.
Mennyei Atyám! Az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd. Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, az egész világmindenségnek a teremtője. Én is a Te teremtményed vagyok. Elismerem, hogy bűnös ember vagyok, és sokat vétkeztem ellened. De én ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti áldozatát, és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. Ezért a szívemet, életemet megnyitom. Kérlek Uram, jöjj a szívembe. Bocsásd meg a bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és annak minden következményétől! Hiszek Benned Jézus. Hiszem, hogy Te vagy az élő Istennek a Fia, ki meghaltál az én bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazítsál engem. Elfogadlak Uramnak, Megváltómnak, Szabadítómnak és átadom az életemet, szívemet Neked. Szabadíts meg Uram! Tiszta szívet teremts bennem! Te azt ígérted, hogy a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni, és Te vagy az Út. Kérlek, vezess engem a Mindenható jelenlétébe! Dicsérlek és áldalak. Szeretlek Uram szívemből, lelkemből, erőmből, a Názáreti Jézus nevében. Dicsőség Istennek, most és mindörökké! Ámen!
# 10
Lehet az utolsó mondat – az „Istenkáromlás” ma már nem fedi a valóságot, de én valamikor régen, olyan (katolikus) vallásos tanításban részesültem, hogy én mint nyomorult féreg, ilyen dolgokra még csak gondolni se merjek. Ez természetesen nem lett ilyen durván kifejezve, de a hitoktatásból kellőképpen érződött. De lehet nekem éppen erre volt szükségem, hogy helyesebb belátásra juthassak.
12 akkor egy rosszból erőt nyertél, ez az igazi .
Az egyházatyák- és az ortodox, görögkat.ban máig őrzött - tanításai sokat foglalkoztak ezzel. "Isten emberré lett, hogy az ember Istenné(l) lehessen"
Ez a MEGVÁLTÁS lényege.
Ajánlom Henri Boulad atya írásait. Teózis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!