Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kerülhetnék közelebb...

Hogyan kerülhetnék közelebb Istenhez?

Figyelt kérdés

Akarok hinni, de a mai világban olyan nehéz...

Egyáltalán honnan lehet eldönteni, hogy melyik vallás az igazi?

Mit tegyek?

2016. júl. 4. 13:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát szügséges újjászületni viztől és Szent Szellemtől. Vannak ilyen "megtérő imák" amit nyitott szívvel kell elmondani, mer csak akkor használ ha nyitott a szíved.

Mennyei Atyám! Az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd. Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, az egész világmindenségnek a teremtője. Én is a Te teremtményed vagyok. Elismerem, hogy bűnös ember vagyok, és sokat vétkeztem ellened. De én ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti áldozatát, és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. Ezért a szívemet, életemet megnyitom. Kérlek Uram, jöjj a szívembe. Bocsásd meg a bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és annak minden következményétől! Hiszek Benned Jézus. Hiszem, hogy Te vagy az élő Istennek a Fia, ki meghaltál az én bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazítsál engem. Elfogadlak Uramnak, Megváltómnak, Szabadítómnak és átadom az életemet, szívemet Neked. Szabadíts meg Uram! Tiszta szívet teremts bennem! Te azt ígérted, hogy a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni, és Te vagy az Út. Kérlek, vezess engem a Mindenható jelenlétébe! Dicsérlek és áldalak. Szeretlek Uram szívemből, lelkemből, erőmből, a Názáreti Jézus nevében. Dicsőség Istennek, most és mindörökké! Ámen!

2016. júl. 5. 08:23
 12/15 pelgrim ***** válasza:

# 10

Lehet az utolsó mondat – az „Istenkáromlás” ma már nem fedi a valóságot, de én valamikor régen, olyan (katolikus) vallásos tanításban részesültem, hogy én mint nyomorult féreg, ilyen dolgokra még csak gondolni se merjek. Ez természetesen nem lett ilyen durván kifejezve, de a hitoktatásból kellőképpen érződött. De lehet nekem éppen erre volt szükségem, hogy helyesebb belátásra juthassak.

2016. júl. 5. 10:10
 13/15 anonim ***** válasza:

12 akkor egy rosszból erőt nyertél, ez az igazi .

Az egyházatyák- és az ortodox, görögkat.ban máig őrzött - tanításai sokat foglalkoztak ezzel. "Isten emberré lett, hogy az ember Istenné(l) lehessen"

Ez a MEGVÁLTÁS lényege.

Ajánlom Henri Boulad atya írásait. Teózis

[link]

2016. júl. 5. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Menj el egy-két misére, Istentiszteletre, hátha valamelyik pap prédikációja megtetszik. Keress barátokat, ismerősöket, akik hívők, és beszélgess velük erről. Valamilyen közösségre és egy tanítóra, vagy mesterre mindenképp szükséged van ahhoz, hogy a hited fejlődjön.
2016. júl. 5. 10:52
 15/15 "K" válasza:
Magadban keress és magadban higgy. A szíved sohasem fog becsapni, az elméd viszont igen. Ne értelmezni próbáld Istent, hanem érezni ott legbelül. :)
2016. júl. 7. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!