Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés
KZitus nevű felhasználó kérdése:

Kinek mit jelent ez? Mire gondol, amikor kéri, vagy olvassa ezt?

Máté 6:10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.


Kérem, csak keresztények írjanak, akik hisznek a Biblia isteni eredetében.Keress kérdéseket hasonló témákban: királyság, ima Isten

 2018. márc. 26. 10:58  Privát üzenet  

A válaszok
Micsoda kirekesztő kérdés már!

A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont 2018. márc. 26. 12:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Miért lenne kirekesztő? Mert áruld már el,szerinted egy ateistának ez az idézet mit jelenthet? Semmit,mert nem hisz benne,akkor miért is kéne mindenkinek válaszolnia,akinek ez semmit nem mond?

A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont 2018. márc. 26. 13:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Általános "szellemi" ima. Kifejezzük, hogy Isten útjait fogadjuk el tökéletesnek és másból nem kérünk, beleértve a saját "igazságunkat" is.

A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont 2018. márc. 26. 13:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves Zitus!


"Jöjjön el a te királyságod!"

Isten király. Ő mondja meg, hogy mi hogyan legyen, mik a tervei, mit akar, és mit nem. Ő egy irgalmas, szerető, türelmes király, aki nem elvenni akar, hanem bőséges áldásokat adni, nem terheket rakni ránk, hanem elgörgetni az akadályokat az üdvösségünk elől. Nem felelőtlenül ígérget, de bármit ígér, azt meg tudja és meg is fogja tenni, mert ő nem csak egy király, ő a világmindenség Ura, akinek totális a hatalma a teremtése és a teremtményei felett. Sokan várnak most a választások idején egy jobb jövőt, egy jobb kormányzatot az eddigieknél. Jézus, amikor ezt az imát mondta, még nem jött létre Isten királysága, csak elközelített. Ő azt ígérte, hogy nagyon közel van: "Vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált, amíg el nem jön az Isten Országa hatalommal." Nekem azt tanították, hogy ez az ígéret az ApCsel 2-ben teljesedett be, amikor leszállt a Szentlélek Jézus tanítványaira, és Péter, akinél a kulcsok voltak, kinyitotta a "kaput" Jeruzsálemben. Azóta már nincs értelme azért imádkozni, hogy Isten Országa jöjjön le, mert azóta itt van a földön. Csak azért, hogy Isten Királyságáról (az eredeti ógörög szó királyságot jelent, nem csupán országot) szóló jó hír elterjedjen az egész földön, és minél többen megtudhassák, miről szól Isten Országának a jó híre, és dönthessenek mellette. Ez egy olyan királyság, ahol a vezetők nem népszerűségi megfontolások vagy a saját hasznuk, a saját dicsőségük után koslatnak, hanem hallgatnak Jézusra, és engedelmeskednek Jézusnak, aki Isten Királyságának a feje, és az Ő szellemiségét, gondolkodásmódját, életmódját viszik tovább, ha nem is tökéletesen, de készen a tanulásra, a változtatásra. De nem csak a vezetők, igazából a királyság "polgárai" is erre törekednek.


"Legyen meg a te akaratod, mint az égben, úgy a földön is."

A mennyben rendben vannak a dolgok, ott minden tökéletes, ott nincs bűn, és a bűnökből adódó átkok, mint a szenvedés, halál, fájdalom, veszteség, gyász, de Jézus azt szeretné, ha a földön is terjedne az Ő királysága, amelyen keresztül legalább körvonalaiban visszatükröződne az a rend és szeretet, ami a mennyben van.

Az akarata sokrétű ezen a téren, de egy pár helyen a Biblia konkrétan említi az "Isten akarata" kifejezést, vagy Isten konkrétan kimondja, hogy mit akar. Pl.

- Hogy mindenért hálát adjunk. (1Tessz 5:18)

- Irgalmasság és Isten ismerete, nem pedig ítélkezés. (Hós 6:6. Mt 12:7)

- Hogy megszentelődjünk (1Tessz 4:3)

- Jó cselekedetekkel hallgattassuk el a értelmetlen embereket (1Pét 2:15)

- Hogy egyáltalán meg tudjuk ítélni, mi az ő akarata (Róm 12:2)

Stb. stb.


Ugyanakkor a Zsidók 10:10 írja, hogy "Az ő akarata szentelt meg minket egyszer s mindenkorra Jézus Krisztus testének feláldozása által."

Ez azt is jelenti, hogy mi nem szentel meg minket. Nem szentel meg minket a saját jó teljesítményünk, a jó tulajdonságaink. Nem szentel meg minket a hovatartozásunk, hogy milyen egyház vagy szervezet tagjai vagyunk. Nem szentel meg minket, hogy milyen sikeresen kerüljük el a bűnöket. Nem szentel meg minket, hogy bőven találunk magunknál bűnösebb embereket. Még az sem szentel meg, hogy milyen tökéletesen tesszük az Ő akaratát. A megszentelés nem ebben az irányban, visszafele működik. Ha viszont Jézus vére már megtisztított, már megszentelt egyszer s mindenkorra (visszavonhatatlanul és végérvényesen), és ebben szilárdan hiszünk, akkor ennek a KÖVETKEZMÉNYEKÉNT meg fognak mutatkozni a fenti cselekedetek is, és a hitetlenek fognak látni rajtunk keresztül valamit Isten Királyságából, elsősorban akkor, amikor a hívők többen is együtt, egységben jelen vannak.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont 2018. márc. 26. 16:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Isten maga a szeretet. Ahol a szeretet ott rend van(királyság). Szeretet és béke uralja lelkünket(égben), és ezt valósítsuk meg itt a valóságban is(földön).

A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont máj. 7. 12:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szerintetek Isten olvassa az itt feltett kérdéseket vele kapcsolatban?
Mi alapján jelenthető ki, hogy az Ószövetség és Újszövetség Istene ugyanaz? Mit veszít valaki ha csak az Újszövetséget olvassa?
Ha van itt esetleg valaki aki Baptista vallású akkor kérem hogy olvassa el a a lenti részt mert oda szeretném írni a kérdést! (? )
Jehova tanúja szerint miért vagyok istoba, csak mert azt írtam, hogy egy hónapig kizárólag a Bibliát olvassa őrtorony újság nélkül?
A bibliát olvassa/érti itt valaki angol (is) nyelven esetleg? Két idézetet keresek.
Egyesek azt mondják, hogy az Ördög kínozza a bünösöket a pokolban, de miért amikór Őt szolgálták?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!