Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezékiel könyve és a Jelenések...

Ezékiel könyve és a Jelenések könyve, szinte párhuzamosan elénk tárják felfedik Jézus alakját személyét. Akkor ezekszerint Ő valóban Isten? Vagyis Jehova testet öltött? Vagy nem igaz a Biblia?

Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 16:29
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
57%
Mihály- Mikhaeli- héberül 'ki olyan, mint Isten' Isten = Krisztus. Minden hatalmat neki adott mennyen és földön. Mi kell még ennél több? Ő által és ő általa lett minden. A Bibliában összefoglalt könyvek igazak és hívek.
2011. okt. 6. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/28 anonim ***** válasza:
77%
Az Atya, a Fiú (Jézus Krisztus) és a Szent Szellem/Lélek = az egy Istennel
2011. okt. 6. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/28 KÁELEF ***** válasza:
9%
Természetesen nem igaz, jobban mondva nem úgy igaz. Tele van az akkori emberek részéről félreértelmezett dolgokkal, képzelgésekkel, más ősi vallásokból átvett történetekkel, Jézus ember volt, egy szekta vezetője mely mára világvallássá nőtte ki magát. Ez az egész legenda sokaknak mára valóság lett. Hogy miért, mert hinni akarják?
2011. okt. 6. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/28 anonim ***** válasza:
63%
Jézus nem Mihály arkangyal. Igen, testet öltött.
2011. okt. 6. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/28 anonim ***** válasza:
59%

"Jézus nem Mihály arkangyal. Igen, testet öltött."


Én a nevének jelentésével és a Bibliában szereplő történetek, melyek kapcsolódnak "Mihály nevezetű személyhez" állítom, hogy Mihály = Krisztus. A te állításodat mivel támasztod alá? Azzal, hogy csak?

2011. okt. 7. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt kérdező!


A Biblia szerint Jézus valóban Isteni személy. Például Pál apostol is kimondja a Római levélben:


"A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Rm 9,5)


Vagy elég csak János evangéliuma első mondataira gondolnunk:


"Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge." (Ján 1,1) Döntő kifejezés az, hogy "Isten volt az ige" majd így folytatja:


"Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett." (Ján 1,1-2)


Azután pedig ezt lehet olvasni:


"És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal." (Ján 1,14)


Kijelenthetjük tehát hogy Jézus Krisztus a testté lett Isten, vagy úgy is lehet mondani hogy a testté lett ige :-) De érdemes egyébként elolvasni az Egész János Evangéliuma első fejezetét, mert az Apostol nagyon szépen levezeti ezt a dolgot.


Egyébként arról, hogy Jézus Krisztus személyében az Isten járt a földön meggyőződhetünk egy érdemes összefüggésből:


Mózes egyik könyvében azt olvashatjuk, hogy Isten kijelentett magáról egy nevet Mózesnek, amit aztán az Izráelitáknak kellett elmondania, hogy ki az az Isten aki őt küldte.


"És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok." (2Móz 3,14)


Ezzel pedig egy másik igehelyet kell összevetni ahol Jézusnak van egy beszélgetése a Zsidókkal. Azt olvashatjuk, hogy Jézust a beszélgetés végén meg akarták kövezni. Vajon miért? Hát ezért:


"Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad? Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok. Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék." (Ján 8,57-59)


Ebből világosan láthatjuk, hogy azért lettek a Zsidók ilyen indulatosak, mert Jézus azonosította magát a VAGYOKKAL vagyis Istennel. (Egyébként megjegyzem hogy az eredeti Görög szövegben is úgy van feljegyezve hogy Jézus "Vagyok-nak" nevezi magát)


^^

2011. okt. 7. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még valami. Nem is értem, hogy miért ne lenne igaz a Biblia ? o__O


Éppen az, hogy bizonyságot tesz Jézus Krisztus Isteni lényéről egy hatalmas igazság, miszerint maga Isten járt a földön kb 2000 évvel ezelőtt.

2011. okt. 7. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/28 munyamunya ***** válasza:
49%

Kedves 10:03-as válaszoló!


Azt írod, "Jézus azonosította magát a VAGYOKKAL vagyis Istennel" és ebből azt a következtetést vonod le, h Jézus azonos a Mindenható Istennel. Ez azonban téves. István megkövezésekor elmondott beszédében olvassuk, h Mózesnek "az Úr angyala" (angelos=küldött) jelent meg, aki magát "Ábrahám, Izsák és Jákob Istene"ként azonosította - ugyanaz a személy, aki a Sinai hegyen is beszélt vele, aki pedig nem volt más, mint a pusztában is őket kísérő kőszikla, a Krisztus.


Vagyis amikor Jézus azt állította, h ő a VAGYOK, aki Ábrahám előtt is létezik, azzal semmiképpen nem AZ Istennel tette magát egyenlővé, hanem azt mondta ki, h ő volt az, aki Izraelt kezdettől fogva vezette és felügyelte, mivel "Jákob neki sorssal jutott öröksége", vagyis a nemzetek közül ezt a népet bízta rá az ő Istene és Atyja, h fejedelmük legyen. Ő Izrael Istene, ahogyan Tamás is felismeri, de NEM a Mindenható, Örökkévaló, Teremtő Isten maga.

2011. okt. 7. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/28 anonim ***** válasza:
83%

"A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 07:59"


Érdekes, milyen rosszindulatú vagy, rögtön azt feltételezed, hogy aki nem veletek ért egyet (gondolom, tanú vagy) annak nincsenek érvei. Pedig vannak, csak legföljebb te nem akarod megérteni, nem akarsz elgondolkodni a lehetséges konzekvenciákon.


Mihály nevének jelentése: kicsoda olyan mint Isten (nem: aki olyan mint Isten)ilyen nevek a a Bibliában garmadával fordulnak elő. Velünk van az Úr, az Úr a mi várunk stb. Szinte minden héber névnek ilyesmi jelentése van.


Amikor valaki más néven is neveztetik, azt a Biblia megemlíti. Jákob Izráelnek neveztetik. Vagy hogy lett Saulusból Pál, Simonból Péter. Azt hogy Mihály volna Jézus másik neve, a Bibila sehol nem állítja. (cáfolj meg kérlek, ha tudsz)


Amit ti idézgettek, hogy eljő Jézus arkangyal szózatával, egyszerűen nem azt jelenti, hogy ő egy arkangyal, és ezért amikor ő szól az arkangyali szózat. Egyszerűen arkangyal szózata fogja kísérni és kész.


A Biblia csak Mihályról említi hogy arkangyal, de a héber iratok több arkangyalról is szólnak. De ha csak egy arkangyal is van, és az Mihály, akkor maga Mihály fogja kísérni, és az ő szózata zeng majd, amikor Jézus megjelenik.


Zsidó levél eleje részletesen leírja hogy Jézus NEM angyal. Ettől függetlenül minden hatalom neki adatott égen és földön, a keresztények az ő nevében bíznak, az angyalok imádattal hódoltak neki.


Összegezve: én nem gondolnám hogy Jézus és Mihály ugyanaz a személy.

2011. okt. 7. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt 13:02!


Nem igazán értem a magyarázatodat, már abból kifolyólag sem, hogy szerinted Izráel Istene nem azonos a Mindenható Istennel.


Abban igazad van, hogy a görög angelosz valóban annyit jelent hogy "követ, küldött" Éppen ezért, nem feltétlenül kell mindig egy mennyei lényre gondolni. A Jelenések könyve 10. fejezetében is egy erős angyalt látunk leszállni az égből. Ebből kifolyólag természetesen gondolhatnánk azt, hogy János apostol a látomásban egy mennyei lényt lát, viszont arról sem szabad elfelejtkeznünk hogy az angyal fején szivárvány van. A szivárvány pedig Isteni szombólum. (Jel 4,3) (Ez 1,28)


A "Vagyok"-ról pedig továbbra is fenntartom az állításom hogy Isteni név, a (2Móz 3,14) alapján mivel Isten jelentette ezt ki, benne van a szövegben. Amikor tehát Mózes arról beszélt hogy "Az Úr angyala" jelent meg akkor az csak egy Isteni személy lehetett a (2Móz 3,14) alapján. Figyelembe éve pedig azt, hogy a Szentírás Jézust néhol úgy mutatja be mint egy angyalt csak arra lehet következtetni hogy az Jézus volt, mint az Isten küldötte, és mind Isteni személy.


A Zsidók pedig azért lettek mérgesek mert Jézus nem azt mondta hogy "mielőtt Ábrahám lett én voltam" hanem azt, hogy "mielőtt Ábrahám lett én vagyok" vagyis azt az Isten nevet használta ami Mózesnek is kijelentetett.


János Apostol ugyancsak följegyez egy érdekes történetet, hogy amikor Jézust mentek a katonák letartóztatni akkor:


"Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének." (Jn 18,6) Ez pedig minden bizonnyal azért történt, mert Jézus Isteni lénye villant ekkor ki, amikor kimondta ezt a nevet.


De nem kell egyébként ilyen messzire elmenni, mert mint említettem Pál apostol is kimondta hogy "Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten." (Róma 5,9)


De elég egyébként ha elolvassuk mint mondtam János evangéliuma első fejezetét figyelmesen, ott teljesen bizonyságot nyerünk arról hogy Jézus Isteni személy.

2011. okt. 7. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!