Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ember által épített templom...

Az ember által épített templomokat miért nevezik "Isten házának", mikor egyikben sem lakott soha?

Figyelt kérdés
2011. okt. 16. 12:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Valószínűleg hallottál már jelképekről, szimbólumokról. Na, ezek is olyasmik. És, mint minden jelképet, sokan más tartalommal ruháznak fel, mint ami valójában.
2011. okt. 16. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
49%

Az ember által írt Bibliát meg "Isten szavának" nevezik. Az egyház célja mindig az volt, hogy minél nagyobb félelmet, tiszteletet és alázatot váltson ki a hívekből, hogy nagyobb legyen a nyáj, és ezáltal nagyobb legyen a befolyásuk, illetve többen fizessenek a klérus számára.


(egyháztagadó istenhívő vagyok)

2011. okt. 16. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
56%

egy az hogy, ha felépítek valamit, és kijelentem hogy ezt az alkotást xy-nak szánom, neki építettem, akkor az az xy tulajdona lesz.


a másik pedig, ha tényleg kritizálni akarsz, akkor az univerzumban minden Istené, szóval nincs értelme házat építeni neki.

2011. okt. 16. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
17%
Hm, amíg nem láttad mondjuk a Rouen-i vagy Reims-i székesegyházat, ne mondd, hogy nem lakik benne. Utána már nem akarod majd mondani. :)
2011. okt. 16. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Csel 7,48 "De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja:"


Csel 17,24 "Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."

2011. okt. 16. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
0%
De Jézus azt is mondja, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az Ő nevében, Ő ott lesz köztük. (bocsi hogy nem majmolom szó szerint a Bibliát) Szóval az odajáró emberek Jézus nevében gyűlnek össze, így értelemszerűen jelen lesz Ő is. Katolikus templomok esetében ez különösen igaz, hiszen e hit szerint az Oltáriszentség (ostya) valóságosan megjeleníti Krisztus Testét. Ezt pedig a templomban őrzik, tehát a katolikus templomban testi valósággal is ott lakik Jézus. Valószínűleg ennek analógiájára terjedt át a kifejezés más egyházak templomaira is, hogy "Isten háza".
2011. okt. 16. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
7%

@<covenant>:


Bocsi, csak kíváncsiság: Mit jelent, hogy egyháztagadó istenhívő vagy? Úgy látom, nem keresztény. Akkor?

Köszi. :)

2011. okt. 17. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
28%

Az "egyháztagadó istenhívő" magyarul annyit jelent, hogy semmit. Ha valaki erről kérdezi az illetőt, akkor ilyesmi választ ad, hogy "Hááát én nem járok templomba mert nem vagyok képmutató, de attól hiszek Istenben, hiszen az számít hogy az ember belül mit érez"


Ezáltal az illető meg van győződve arról, hogy ő milyen jó dolgot csinál, holott semmit sem csinál. Nem teljesít semmilyen kötelességet Isten felé, valószínűleg nem is nagyon imádkozik, csak úgy van magának, és azt vallja magáról, hogy ő hisz.

2011. okt. 17. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
7%
7:53 - :) A biztonság kedvéért, hátha "mégis van isten", akkor ne kapáljon rá nagyon a végén... :D
2011. okt. 17. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
88%

Jó meglátás.

Templom egyedül a Jeruzsálemben épült két templom volt, Ugye kétszer rombolták le, egyszer újjáépítették, ma pedig az arab mecset van a helyén. Isten Salamonnak parancsolta meg, hogy építse meg a házát. Valóban nem lakik benne, de:


A Szentek Szentjében (a templom legbelső fülkéje, ahol a frigyládát őrizték)ahová évente egyszer a főpap bemehetett, a kerubok között felizzott a Sekina, és Isten onnan szólt. A népének Isten kijelentett, hogy a Szentek Szentjéből egyes egyedül ő szólhat csak, oda a Sátán nem mehet, nem tévesztheti meg a népet. Tehát ez egy biztos pont volt.

A templom udvarában pedig áldoztak, a Mózes 3. könyve részletesen ír erről. Jézus tökéletes áldozatával pedig megszűnt az áldozás.


Minden más épület zsinagóga, vagy imaház. Magyarországon nincs templom a biblia fogalma szerint.


Viszont Istennek a háza minden olyan hely, ahol az Ige szól. Ahol hirdetik Isten Igéjét. De csak addig az, amíg ott szól az Ige tisztán, hazugságok nélkül! Ha hamis tanítás folyik, lehet az akármekkora székesegyház, oda Isten nem megy be, az csak egy épület marad.

2011. okt. 19. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!